11-03-14

Veerle Belgisch kampioen in Wachtebeke

_JD24417.jpg

Foto ( J.D.Ceulaerde)

Veerle Dejaeghere heeft zondag in Wachtebeke de Belgische titel in het veldlopen bij de vrouwen veroverd. In de slotmanche van de CrossCup, die tevens als Belgisch kampioenschap geldt, haalde ze het van Veerle Van Linden en de beloftevolle Louise Carton.

 

Imana Truyers en Hanna Vandenbussche vervolledigden de top vijf. De veertigjarige Dejaeghere pakte naast haar vijfde Belgische titel ook voor de dertiende keer de eindzege in de CrossCup.

Op de erelijst van het Belgisch kampioenschap volgt ze Almensch Belete op. Die laatste verscheen zondag niet aan de start in Wachtebeke.In twee totaal tegenovergestelde wedstrijdontwikkelingen trokken zowel Dejaeghere als D?Hoedt het laken naar zich toe. Dejaeghere deed het autoritair, zonder enige tegenstand te dulden. Van meetaf aan kop, zonder scrupules. De concurrentes wisten dat ze voor de tweede plaats liepen.

DSCF0097b.jpg

foto (J.D.Ceulaerde)Terwijl Dejaeghere haar voorsprong stelselmatig uitdiepte, werd het enkel uitkijken naar de andere podiumplaatsen. Voor de tweede was er ook nauwelijks strijd. Veerle Van Linden bewees dat zij - na Belete en Dejaeghere - nog steeds de beste Belgische veldloopster is. Voor de derde plaats leken lange tijd Imana Truypers en Louise Carton aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk haalde het de West-Vlaamse. Met Carton en Truyers komt in ieder geval jong talent opzetten, precies waar het vrouwenveldlopen een nood aan heeft.

Veerle Dejaeghere: "Zwaarder dan verwacht"
"Het leek makkelijk, maar het was het niet". Zo vatte Veerle Dejaeghere haar kampioenschap en de Lotto Crosscup samen. "Ik blijf gefrustreerd omdat ik enkel bij afwezigheid van Almensch Belete win. Zij had kampioene moeten zijn en de eindzege op haar naam zetten. Maar dat ze dit laat liggen is mijn schuld niet. Nu ga ik even ontspannen en dan zien wat me te doen staat. Misschien probeer ik nog het minimum op de steeple voor het EK? Maar ben ik niet te oud? Een volgende Lotto Crosscup? Dertien zeges lijken me voldoende. Maar: zeg nooit ".

_JD24478.jpg

foto (J.D.Ceulaerde)

 

 

06:57 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-03-14

Veerle tweede in crosscup Dour

2013: Dejaeghere verzekert zich van eindwinst in Lotto CrossCup
De Ethiopiërs Dame Tasama en Sifam Hassan hebben de 46ste editie van de veldloop van Dour gewonnen. Veerle Dejaeghere veroverde haar twaalfde eindzege in de Lotto CrossCup.
Het was Ethiopië boven in de Lotto CrossCup in Dour. Met Sifam Hassan en Dame Tasama zegevierden met verve twee atleten uit het Afrikaanse hoogland. De vriestemperaturen en de sneeuwregen kon hen niet deren.

Veerle Dejaeghere had nochtans zo gehoopt dit veldloopseizoen toch één keer in een Lotto CrossCup als eerste over de meet te komen. Het mocht niet zijn. Toch had ze zich weinig te verwijten.

De West-Vlaamse trok van bij de start in de aanval en alleen Sifam Hassan bleek bij machte haar tempo te volgen. Op de glibberige, bochtige omloop leek Dejaeghere veruit het best in haar sas. Hassan verloor bij het draaien en keren wel wat terrein, maar maakte dat ruimschoots goed door haar efficiënte loopstijl.

Het verschil werd gemaakt door uithouding en basissnelheid. Hoewel de Ardooise het meest aan kop liep, kon ze geen weerwerk bieden toen Hassan op het einde van de voorlaatste rond alle registers opentrok. Voor Dejaeghere zat er niet meer in dan een tweede plaats.

2.jpgTWAALFDE EINDZEGE VOOR DEJAEGHERE

Toch was de balans van Dour globaal positief. Ze blijft de beste Belgische veldloopster en is nu zeker van een twaalfde eindzege in de Lotto CrossCup. Geen enkele Belgische atlete deed haar dat ooit voor.

Achter Dejaeghere liet Zénobie Vangansbeke zich opmerken. De atlete van Meetjesland liep van het groepje achtervolgers, dat lang geleid werd door Veerle Van Linden, halfweg koers weg en zou nooit meer bedreigd worden voor de derde plaats. Ze pakt ook kostbare puntjes voor de klassering en diept de kloof met Van Linden die vierde werd, verder uit. Opmerkelijke afwezige in Dour was Barbara Maveau, die haar krachten wil sparen voor de laatste wedstrijd binnen veertien dagen.
Opnieuw probeerde Veerle Dejaeghere/AVR de wedstrijd hard te maken, maar kon de 40-jarige West-Vlaamse de jongere profatlete Almensh Belete/VAC niet uit haar tred lopen. Almensh wachtte nu echter niet meer zo lang als vorige week: halfweg al beslechtte ze de koers al met één snedige versnelling. Dejaeghere hield aan haar tweede plaats wel zo goed als zeker haar 13de eindzege in de CrossCup over. Nederlandse Andrea Deelstra werd derde. Zowel Veerle Van linden/ASVO als Natalie Ameloot/RCG – allebei in de running voor de tweede plaats in de eindstand – startten niet in Dour. Belofte Zenobie Vangansbeke/ACME liep solo naar de vierde plaats.

1.jpg

4.jpg

3.jpg

14:08 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-14

Veerle tweede in de Crosscup in Rotselaar

De wedstrijd bij de vrouwen aan de plas in Rotselaar draaide uit op een tweestrijd tussen de 40-jarige Veerle Dejaeghere/AVR en Almensh Belete/VAC. Dejaeghere dicteerde lang het tempo en kon tot in de laatste ronde mee met Belete, maar ze moest zich in de laatste ronde toch gewonnen geven. Nathalie Ameloot/RCG kaapte op grote achterstand het brons weg en Veerle Van linden/ASVO won de spurt voor de vierde plaats voor Louise Carton/HCO die als eerste belofte finishte.

Veerle Dejaeghere: 'Belete een klasse beter'

'Ik heb het geprobeerd, maar weer eens vergeefs. Ik moet me erbij neerleggen dat ik aan Belete niet kan tippen. Dat is frustrerend. Van de hele Lotto Crosscup heb ik haar niet één keer kunnen verslaan. Pijnlijk!'

veerle3.jpg

veerle2.jpg

veerle1.jpg

 

07:52 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-14

Veerle 7 de crosscup Hannut

Bij de vrouwen pakte Adamu de zege voor de Keniaanse Linah Cheruto. Almensh Belete mocht als derde mee op het podium. Veerle Dejaeghere liep als zevende over de streep. Zij blijft het Crosscup-klassement aanvoeren.

Veerle Dejaeghere: 'Niet tevreden'
'Ik dacht echt dat ik tot het einde mee zou kunnen met de Afrikaanse meisjes', zei Veerle Dejaeghere toen haar gevraagd werd waarom ze zo snel van start was gegaan. 'Dat was niet het geval. Ik ben dus wat ontgoocheld. Zelfs de Poolse Nowakowska, die op het EK in Belgrado na mij eindigde, liep me in de finale nog fluks voorbij. Het wordt rekenen voor de eindzege in de Lotto Crosscup. Almensch sprokkelt kostbare punten.'

bf7f8f215e8309f582c72ab19f818f55-1390755186.jpg

Foto Belga (Jasper Jacobs)

 

 

Veerle Dejaeghere s'est contentée de la 7e place (2e Belge) dimanche au cross d'Hannut. La leader de la Cross Cup n'a pas pu accrocher la foulée d'Almensch Belete.

Si elle est soulagée par la décision d'Almensch Belete de ne pas disputer la Cross Cup jusqu'au bout, ce qui lui ouvre les portes vers une 13e victoire au challenge national de cross-country, Dejaeghere n'est toutefois pas sortie satisfaite de sa prestation au cross d'Hannut. "Je me sens fatiguée," a indiqué la leader actuelle de la Cross Cup. "Je n'ai pas pu accrocher la foulée d'Almensch Belete par un simple manque de réactivité. De plus, le terrain à Hannut était assez lourd. Je peux courir au tempo sans problème mais bondir dans une foulée est devenu plus difficile," a expliqué la Flandrienne de 40 ans.

"Après le cross de Bruxelles, j'ai terminé 4e de celui de Soest où j'avais donc signé une prestation intéressante derrière Hassan, Belete et Hertzog. Mais je suis fatiguée depuis lors. Je pense que, si j'avais su que la Polonaise Nowakowska, 4e à Hannut, était 20e du championnat d'Europe où je m'étais classée 17e, j'aurais été motivée pour accrocher sa foulée. Mais je n'ai eu cette information que juste après l'arrivée."

veer.jpg

 

 

 

12:17 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-13

Veerle negende in de crosscup in Brussel

veerle1.jpg

Ja, eigenlijk ben ik toch wat ontgoocheld. Ik richtte mijn wedstrijd op die van de Zwitserse Fabienne Schlump, die me in Mol nog een eind voor was. Op het EK was ik haar dan onderweg voorbijgelopen. Ik probeerde nog vergeefs de kloof te dichten. Op het eind hoopte ik nog de twee meisjes die voor me uitliepen te pakken. Normaal zou ik er het onderste uit de kan voor gehaald hebben, maar ik heb het dan maar opgegeven. Uiteindelijk waren ze net iets te snel voor mij.

 

SENIORS DAMES - SENIOREN VROUWEN      6000m      
                   
place number crosscup number name born country cat. club crosscup points time
                   
1   36 HASSAN SIFAN 93 NED sen NA   19.38
2   15 AYELE ZEWDNESH 93 ETH sen NA   19.43
3   14 BRITTON FIONUALLA 84 IRE sen NA   19.44
4   4 BELETE ALMENSCH 89 BEL sen VAC 25 20.16
5   40 SCHLUMP FABIENNE 91 SUI sen NA   20.27
6   31 KOSGEI CYNTHIA 93 KEN sen NA   20.33
7   48 RUSSEL LORNA 90 GBR sen NA   20.39
8   21 RICHARDSON CHLOE 93 GBR sen NA   20.40
9   1 DEJAEGHERE  VEERLE 73 BEL sen AVR 20 20.42
10   22 FELTON RACHEL 79 GBR sen NA   20.45

 

12:21 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-13

Veerle mooi 17 de Europees kampioenschap in Belgrado

EK veldlopen Belgrado: senioren vrouwen – Belete knap 6e, Master Dejaeghere 17e

 
Veerle Dejaeghere - Foto: Jasper Jacobs

Veerle Dejaeghere – Foto: Jasper Jacobs

Na de junioren en beloften was het tijd voor de senioren dames. Isaac Kimeli en Pieter-Jan Hannes zorgden al voor twee hoogtepunten en nu was het aan de dames om hier een vervolg aan te breien. “Gouwe ouwe” Veerle Dejaeghere trad, als 40-jarige, zo’n 16 jaar na haar EK-debuut, opnieuw aan. Grote hoop was gesteld op Almensh Belete als individuele medaillekandidate. Nog nooit sloeg een Belgische seniore hierin.

Het was de Noorse Grovdal die er van bij de start vandoor ging. Op een 20-tal meter volgde een grotere groep onder leiding van de Portugese Felix maar ook met onze Almensh Belete.

Veerle Dejaeghere begon eerder behouden aan haar wedstrijd en kwam na de eerste van 5 rondes door in 41e positie. Vooraan in de wedstrijd werd ondertussen het tempo wat opgetrokken waardoor Grovdal mee in de kopgroep kwam. Deze telde op dat moment ongeveer 5 atletes met nog steeds Felix op kop en Belete in haar spoor. De uittredende kampioene, de Ierse Britton, volgde iets verder in 6e positie.

Na 2 rondes vond Britton de aansluiting opnieuw met de kopgroep samen met nog 1 metgezel. 40 jarige master Dejaeghere kwam ondertussen ook op snelheid en schoof zo op richting plaats 27.

De situatie met de 7 koploopsters bleef vervolgens relatief lang ongewijzigd, waarbij Belete steeds op de 2e rij volgde. Veerle Dejaeghere leek ondertussen trouwens op kruissnelheid gekomen want passeerde na 3 rondes op de 18e plaats. Na een tijdje windstilte in de kopgroep brak de Franse Duarte het open door er alleen van door te gaan. Belete probeerde even mee te gaan maar moest dan toch snel terugschakelen op haar eigen tempo. De kopgroep spatte volledig uit elkaar waarbij Belete bij het ingaan van de laatste ronde de 6e positie innam.

In de laatste ronde bleven de posities relatief behouden. De Franse Duarte verzwakte niet en liep solo naar de Europese titel. In haar zog liep de Britse Steel naar de zilveren medaille gevolgd door Felix die voor de zoveelste keer op het podium terecht kwam. Uitredend kampioene Britton moest tevreden zijn met positie 4 en voor onze landgenote Almensh Belete werd het toch geen onknappe 6e plaats.

Veerle Dejaeghere bewees niet veel later dat zo zeker nog niet versleten is en sprintte naar een heel knappe 17e plaats.

18:38 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-13

Veerle tweede in Crosscup Roeselare

Veerle Dejaeghere/AVR heeft dan ook meer dan ooit uitzicht op een 13de eindzege. De 40-jarige Ardooise CC-leidster kwam als 2de aan en sprak zich uit voor een voortzetting van haar carrière. Het bleef er niet bij: zij wil na 4 forfaits op rij nog eens het EK-cross meemaken. Vraag blijft of de KBAB haar selecteert, want enkel de winnares was vooraf verzekerd van een ticket voor de seniorescross

Veerle Dejaeghere: "Graag naar het EK"
"Tegen Almensch was geen kruid gewassen. Ze is een klasse te sterk voor iedereen", stelde ook Veerle Dejaeghere vast. "Toch hoop ik ditmaal mee te kunnen naar het EK. Almensch is dankzij haar vierde plaats van vorig jaar ambtshalve voor dit EK geselecteerd. Zelf zou ik graag een laatste maal deelnemen. Vorig jaar viste ik achter het net doordat ik mijn gsm vergeten had. Dat zal geen tweede maal gebeuren.

http://www.focus-wtv.tv/sport?focus=14442

 

veer1.jpg

veer2.jpg

veer3.jpg

Veerle Dejaeghere behoudt leiding in CrossCup in Roeselare

zondag 24 november 2013 om 15u12

Roeselare - De 40-jarige Ardooise AVR-atlete eindigde tweede, na Almensch Belete die van start tot aankomst aan de leiding liep.

Het podium met v.l.n.r. Hanna Vandenbussche, Veerle Dejaeghere, Almensh Belete en Veronica Inglese. (Foto Belga)

Het podium met v.l.n.r. Hanna Vandenbussche, Veerle Dejaeghere, Almensh Belete en Veronica Inglese. (Foto Belga) © BELGA

Veronica Inglese uit Italië vervolledigde de top drie. Veerle Dejaeghere maakt nog kans om de Crosscup voor de dertiende keer te winnen. Ze hoopt om binnen twee weken deel te nemen aan het EK in Belgrado. De beslissing over de selecties valt morgenavond.

 

07:04 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-13

Veerle 3 de in de crosscup in Mol en is leider

veerle6.jpg

 

 

Er stond bij de vrouwen geen maat op tweevoudig Europees kampioene Fionnuala Britton. Van bij de start snelde de Ierse weg. De Zwitserse Fabienne Schlumpf probeerde even mee te gaan maar moest al snel lossen. Britton won de amper 4500m lange cross met ruime voorsprong op de Zwitserse. Achter Schlumpf was Veerle Dejaeghere/AVR (40 jaar ondertussen) duidelijk de sterkste. In het begin ging ook Zenobie Vangansbeke/ACME goed mee, maar zij moest de strijd staken. Veerle Van linden/ASVO (ook al 37 lentes jong) deelde haar cross goed in en finishte tussen de Ierse en Duitse tegenstand als tweede Belgische en zesde in totaal. Het waren gelukkig niet allemaal masters die bij de vrouwen de plak zwaaiden.  Imana Truyers/AVT won op het einde nog een spurtje met Nathalie Ameloot/RCG voor de negende plaats.

Veerle Dejaeghere: “Een week gerust”
“De herfstvakantie heeft me deugd gedaan”, wist Veerle Dejaeghere. “Geen lessen moeten voorbereiden, niet naar school moeten gaan, 8 uur kunnen slapen en wat meer trainen: het was de perfecte voorbereiding op deze wedstrijd die me niet zo ligt. Vorig jaar ging ik hier zwaar af. Dit jaar liep het stukken beter. Na Roeselare beslis ik of ik verder ga met de Lotto CrossCup. Zoals het er nu uitziet, ben ik hoopvol gestemd.”

veerle3.jpg

veerle4.jpg

veerle5.jpg

06:26 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-13

Veerle tweede in Relays in Gent

VAC kon zonder Almensh Belete en Rosemary Kithusi haar vrouwenzege van vorig jaar niet overdoen. AV Roeselare, toen 2de, miste een zwangere Barbara Maveau. Daring Leuven kon wel op haar sterkst aantreden. Voor het laatst in deze formatie, want Veerle Van linden draagt vanaf volgende week de shirt van ASV Oudenaarde. De 37-jarige wetenschappelijk onderzoekster kwam als eerste aan. Het voorbereidende werk van Eline Deboth/DCLA en Sigrid Vanden Bempt/DCLA verdiende minstens evenveel aandacht. DCLA leidde van de eerste tot de laatste meter. 39-jarige Sophie Detienne en drie jaar oudere Virginie Van Droogenbroeck hielden CABW van bij het begin in de medailleposities. Britse Stephanie Barnes maakte het als 3de af. De 2de plaats viel net als vorig jaar in handen van AV Roeselare. Veerle Dejaeghere bleek weer eens nog niet te oud. De 40-jarige Ardooise, die de stok als 5de overnam van Sofie Gallein/AVR snelde voorbij Katrijn Vande Riviere/RIEM, Zenobie Vangansbeke/ACMEen Stephanie Barnes.

veerle1.jpg

veerle2.jpg

Veerle Dejaeghere: “Na Roeselare beslis ik of ik nog verder doe” [interview]

 

Veerle Dejaeghere liep vandaag in het domein de Blaarmeersen in Gent de eerste manche van de CrossCup, de Relays. De atlete van AVR werd met haar ploeg net zoals vorig jaar tweede achter een ongenaakbaar DCLA. “De tweede plaats was denk ik het hoogst haalbare”, zo reageerde Veerle achteraf. Op haar planning staan nu de CrossCup-manche in Mol van volgende week en dan de 3de manche in Roeselare. “Nadien beslis ik of ik nog verder doe of niet.”

 

06:18 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-13

Foto Veerle Vlaams kampioenschap 2013 in Ninove

Mooie foto getrokken door Johnny De Ceulaerde in Ninove, het Vlaams kampioenschap 3000m steeple

_JD25776.jpg

08:35 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-13

Veerle wint de crosscup en zilver op het Belg.kampioenschap in Oostende

Veerle Dejaeghere: we zien wel
Een beetje ontgoocheld en toch blij, het kan. Veerle Dejaeghere uitte dat gevoel na haar tweede plaats op het BK. 'Almensh is te sterk, ik moet me daar bij neerleggen. Uiteindelijk word ik er in augustus 40. De twaalfde Lotto Crosscupzege maakt veel goed. Deze zomer neem ik deel aan een aantal stratenlopen, daarna zien we of er nog een cross-seizoen volgt. Ik heb een druk beroepsleven en de motivatie om te trainen is er niet altijd. Maar ik ga nu niet zeggen dat ik stop. We zien wel.Almensch Belete heeft in Oostende haar eerste Belgische titel veldlopen veroverd. Veerle Dejaeghere werd tweede in de slotmanche van de CrossCup, Veerle Van Linden vervolledigde het podium.

belg.jpg

 

De 39-jarige Veerle Dejaeghere moest zich tevredenstellen met de tweede plaats en kon zo geen vijfde opeenvolgende titel binnenhalen. Belete viel al na enkele honderden meters aan en sloeg een kloofje. Nadien vond ze haar eigen tempo en versnelde ze halfweg koers nog eens.

Het leek er nooit op dat Dejaeghere het gat met Belete zou dichtlopen. Voor Belete, recent nog vijfde op de 3.000 meter op het EK indoor, is het de eerste Belgische veldlooptitel. Dejaeghere werd tweede, Veerle Van Linden werd derde. Selien de Schrijder werd knap vierde, voor Barbara Maveau.

Veerle Dejaeghere was reeds twee weken geleden zeker van de eindoverwinning in de Crosscup, na haar overwinning in Dour. Maveau eindigde als tweede in de eindstand, Van Linden klom nog naar de derde plaats.

1     Belete Almensh 89

 

             
2     Dejaeghere Veerle 73              
3     Van linden Veerle 76              
4     De Schrijder Selien 86              
5     Maveau Barbara 87            

                                            Foto's onderaan van Johnny De Ceulaerde

 

_JD22371.jpg

_JD22469.jpg

 

 

07:07 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-03-13

Veerle tweede in de crosscup in Dour

Veerle Dejaeghere had nochtans zo gehoopt dit veldloopseizoen toch één keer in een Lotto CrossCup als eerste over de meet te komen. Het mocht niet zijn. Toch had ze zich weinig te verwijten.

De West-Vlaamse trok van bij de start in de aanval en alleen Sifam Hassan bleek bij machte haar tempo te volgen. Op de glibberige, bochtige omloop leek Dejaeghere veruit het best in haar sas. Hassan verloor bij het draaien en keren wel wat terrein, maar maakte dat ruimschoots goed door haar efficiënte loopstijl.

Het verschil werd gemaakt door uithouding en basissnelheid. Hoewel de Ardooise het meest aan kop liep, kon ze geen weerwerk bieden toen Hassan op het einde van de voorlaatste rond alle registers opentrok. Voor Dejaeghere zat er niet meer in dan een tweede plaats.

TWAALFDE EINDZEGE VOOR DEJAEGHERE

Toch was de balans van Dour globaal positief. Ze blijft de beste Belgische veldloopster en is nu zeker van een twaalfde eindzege in de Lotto CrossCup. Geen enkele Belgische atlete deed haar dat ooit voor.

Achter Dejaeghere liet Zénobie Vangansbeke zich opmerken. De atlete van Meetjesland liep van het groepje achtervolgers, dat lang geleid werd door Veerle Van Linden, halfweg koers weg en zou nooit meer bedreigd worden voor de derde plaats. Ze pakt ook kostbare puntjes voor de klassering en diept de kloof met Van Linden die vierde werd, verder uit. Opmerkelijke afwezige in Dour was Barbara Maveau, die haar krachten wil sparen voor de laatste wedstrijd binnen veertien dagen.

veerle.jpg

veerle2.jpg

veerle3.jpg

 

16:45 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-13

Veerle Vlaams kampioen en tweede in de crosscup in Hulshout

In Hulshout heeft de Ethiopische Sifam Hassan laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden is. Hassan won de zesde manche van de CrossCup. Veerle Dejaeghere kon haar niet volgen, maar eindwinst kan haar bijna niet meer ontglippen. Bij de mannen leidt Koen Naert nu.

Belga

Hassan had lange tijd het gezelschap van twee Belgische dames, maar uiteindelijk moesten Dejaeghere en Maveau de Ethiopische laten gaan.

"Ik ben niet helemaal tevreden", zegt Dejaeghere. "Ik kon even aanpikken bij Hassan, maar uiteindelijk was het tempo toch te hoog."

Door haar tweede plaats verstevigt Dejaeghere wel haar leiderspositie in de stand van de CrossCup. Er staan nog twee manches op het programma.

"Ik mag de slechte wedstrijd in Mol laten vallen, maar dat betekent dat ik nog twee keer goed moet presteren om de eindzege binnen te halen. Marveau en Van Linden gaan immers ook nog voor de trui."

Uitslag vrouwen:

1. Sifam Hassan (Eth)
2. Veerle Dejaeghere
3. Barbara Maveau
4. Ursula Gatzweiler (Dui)
5. Veerle Van Linden

 

Dejaeghere: "Hoop mijn conditie te houden tot het BK"

 

08:20 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-13

Veerle vijfde en eerste Belg in de crosscup van Hannuit.

Het meesterschap van de Ethiopiërs en Kenyanen was in Hannuit zo overweldigend dat de sneeuw sneller onder hun voeten sneller leek weg te smelten.
Bij de vrouwen had Veerle Dejaeghere nog de grote verdienste om de strijd aan te binden met liefst vier Ethiopische meisjes. De CrossCup-leidster mende de groep lange tijd, maar toen de hooglanders in de slotronde een tandje bijstaken, moest ook Veerle passen. Winnares Sofyia Shemsu kon haar beide landgenotes de baas in de eindsprint en Veerle moest nog één plaatsje toegeven aan de winnares van de CrossCup in Mol, Ethiopisch-Nederlandse Sifam Hassan. Met haar 5de plaats doet Veerle uiteraard een goeie zaak richting volgende eindzege. Temeer omdat Veerle Van linden de hiërarchie op de sompige omloop dankzij een sterke tweede koershelft niet alleen Zenobie Vangansbeke, maar ook nog Barbara Maveau kon terugwijzen. Zij finishten allen netjes op de volgende plaatsjes na Dejaeghere.

Dejaeghere verstevigt koppositie

Bij de vrouwen was de Ethiopische dominantie nog duidelijker. Sofia Shemsu won in Hannuit en voerde een Ethiopisch podium aan.

Belga

Veerle Dejaeghere (foto) draaide lang mee in de kopgroep, maar moest in de slotronde de drie Ethiopische loopsters laten gaan. Shemsu haalde het makkelijk in de spurt, voor Adamu en Tesfay.

Dejaeghere eindigde op korte afstand vijfde en verstevigt zo haar koppositie in het klassement voor de CrossCup. Veerle Van Linden eindigde zesde, voor Barbara Maveau.

"Ik begrijp de Ethiopische manier van lopen niet", zei de 39-jarige Dejaeghere na afloop. "Waarom drukken ze systematisch het tempo? Ik moest verschillende keren de kop van de groep nemen om de race weer op gang te brengen, maar het tempo werd snel weer gebroken door mijn tegenstandsters, die vaak met elkaar overlegden."

"Hoe dan ook kon ik het zeer hoge tempo van de laatste kilometer niet volgen. Ik verstevig mijn leidersplaats in het algemeen klassement, dat is het belangrijkste."

Uitslag vrouwen

1. S.Shemsu (Eth)
2. B.Adamu (Eth)
3. H.Tesfay (Eth)
5. V.Dejaeghere
6. V.Van Linden
7. B.Maveau

 

veerle1.jpg

veerle2.jpg

 

06:48 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-12

Veerle knap vijfde in de crosscup Brussel

Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethiopische Ruti Aga. Veerle Dejaeghere was beste Belgische op de vijfde plaats en neemt zo de leiding in de Lotto CrossCup over van Barbara Maveau. De 18-jarige Aga haalde het op een zompige omloop in 20:47 van de Ierse Europese kampioene Fionnuala Britton en de Ethiopische Elini Gebriwoth. De Keniaanse Caroline Chepkwony, in het verleden al twee keer aan het feest in Brussel, werd vierde. De 39-jarige Veerle Dejaeghere kwam op een knappe vijfde plaats over de finish. Barbara Maveau werd achtste, Almensch Belete teleurstellend negende.De Ethiopische Ruti Aga heeft de CrossCup in Brussel gewonnen bij de vrouwen. Veerle Dejaeghere was knap vijfde en liep Barbara Maveau uit de leiderstrui van de CrossCup. Bij de mannen was de Keniaan Gilbert Kirui de beste, Bashir Abdi eindigde net in de top tien. Pieter-Jan Hannes blijft CrossCup-leider, maar hij verdedigt zijn trui niet meer.

Bij de vrouwen gingen iets na halfweg Aga en Europees kampioene Fionuala Britton er met zijn tweeën vandoor. Britton speelde jojo, ze kwam wat meters achter en kwam dan weer terug. Maar finaal trok Aga aan het langste eind. De 18-jarige hield enkele tellen over.

Belga

Achter de Ethiopische Gebriwoth en de Keniaanse Chepkwony, de winnares van 2010 en 2011, liep Dejaeghere een erg knappe wedstrijd. Ze zag Almensch Belete plots instorten. Zelf hield de 39-jarige knap stand op de vijfde plaats. Ze nam de koppositie in de CrossCup van Maveau over. Die werd niet onverdienstelijk achtste, net voor Belete.

Dejaeghere glunderde: "Dit is onverhoopt. Als Belete aan de start verschijnt, loop je normaal voor de tweede Belgische plaats. Er is iets met haar aan de hand, dat kan niet anders. Misschien is ze ziek."

Dejaeghere (foto), die als juf in het onderwijs staat, doet aan cross voor haar plezier: "Soms is het wel frustrerend. Ik ga elke avond maar om 23.30u slapen en sta om 6.30u op. Ik rust heel weinig. In het weekend kan ik wel wat langer slapen, maar het is heel moeilijk te combineren."

"Als ik weer eens alleen train, denk ik soms: "Ik doe het niet graag meer." Maar na een race als vandaag, doe je het natuurlijk wel nog graag."

Uitslag vrouwen

1. Ruti Aga (Eth) 6 km in 20'48"
2. Fionuala Britton (Ier) op 3"
3. Elini Gebriwoth (Eth) 32"
4. Caroline Chepkwony (Ken) 36"
5. Veerle Dejaeghere 43"
8. Barbara Maveau 57"
9. Almensch Belete 1'10"

 

Foto's van Johnny De Ceulaerde

_JD12508.jpg

_JD12536.jpg

_JD12638.jpg

 

_JD12643.jpg

 


 

19:05 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-12

Veerle derde in crosscup in Roeselare

Veerle Dejaeghere: "Ben toch niet te oud!"
"Wat ben ik blij met dit resultaat", aldus Veerle Dejaeghere. "Na Mol was de twijfel toegeslagen en had ik voor mezelf gezegd: als het in Roeselare even slecht is hang ik mijn spikes definitief aan de wilgen. Maar het viel gelukkig anders uit. Ik heb me af en toe wat verborgen achter Barbara omdat ik niet zeker was van mijn stuk. Maar dit opent nieuwe perspectieven. Ik ga dus door." Belete ging al na 1 kilometer aan de haal, zonder dat ze echt leek te versnellen. Achter haar leek het alsof Barbara Maveau, Veerle Dejaeghere en de Keniaanse Kosgei de kloof konden dichten, maar de overmacht van Belete was zo groot dat de achtervolgers al snel het nutteloze van hun poging inzagen.

Verderop streden Veerle Van Linden en Zenobie Vangansbeke voor de andere ereplaatsen. Achter Belete liet Veerle Dejaeghere zien dat men haar nog niet moet afschrijven voor een twaalfde zege in de eindstand. Voor eigen volk gaf de Ardooise blijk van een stijgende vorm. Alleen kon ze in de sprint niet op tegen de jonge Keniaanse Kosgei.

 

                                 Foto's van Johnny De Ceulaerde

_JD17773.jpg

_JD17835.jpg

_JD17892.jpg

_JD17909.jpg

 

 

 

18:00 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-11-12

Veerle 8 ste crosscup in Mol

Een achtste plaats van Veerle Dejaeghere: dat is lang geleden. De West-Vlaamse had op de Relays reeds haar twijfels over haar conditie geuit. 'Ik ben ontgoocheld. Hier werd duidelijk waar ik sta. Op training vlotte het nochtans niet slecht. Maar het is duidelijk dat als ik voor de klassering wil gaan, ik met een zevende plaats niet ver geraak. Eén troost: het kan alleen beter in Roeselare

Foto's Johnny De Ceulaerde :

_JD16812.jpg

_JD16971.jpg

_JD16893.jpg

 

 

12:43 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-12

Veerle Belgisch kampioen en eindoverwinnaar Crosscup in Oostende

Bij de vrouwen werden de waarden gerespecteerd. Veerle Dejaeghere, die het ganse seizoen had gedomineerd, liet ook hier geen twijfel bestaan over wie de beste was. De West-Vlaamse duldde slechts een halve ronde het gezelschap van Barbara Maveau en begon toen aan een lange solorace. Leek het er aanvankelijk op dat Selien De Schrijder - terug van weggeweest na een aanslepende blessure - een gooi zou doen naar de derde plaats, moest de atlete van RC Gent al vlug gas terugnemen en zag ze hoe Veerle Van Linden, Gamachu Tulu, Sigrid Vanden Bempt en een verrassend sterke Kim Bosmans haar voorbijsnelden. Zij zou zich uiteindelijk tevreden moeten stellen met een zevende plaats.

Achter Dejaeghere die haar voorsprong op Maveau bleef uitdiepen, ontstond een tweestrijd tussen Van Linden en Tulu. Van Linden, die de laatste wedstrijden van de Lotto Crosscup al een grootse indruk had nagelaten, maakte haar ambities waar en versloeg Tulu voor de derde plaats.

Dejaeghere lukte een dubbelslag. Ze werd voor de vierde maal Belgisch veldloopkampioene en schreef de Lotto Crosscup voor de ... elfde maal op haar naam!

 Veerle Dejaeghere: "ik stop er best mee"

Ze stak met kop en schouders boven de tegenstand uit en toch was ze er niet gerust in. "Ik wilde Barbara eraf lopen, maar het kloofje bleef lange tijd beperkt tot enkele tientallen meter. Pas in de derde ronde voelde ik dat de buit binnen was. En nu? Ik denk dat ik best stop met de cross. Het was een lange, zware winter. Ik word een jaartje ouder en het trainen valt me soms zwaar. Het is niet makkelijk meer om me te motiveren. Vier veldlooptitels en elf eindzeges in de Lotto Crosscup, dat is toch niet mis." Toch brandt nog een vlammetje. Veerle heeft nog wel degelijk olympische aspiraties. "Ik wil het nog eens proberen op de steeple. Snel zal duidelijk worden wat ik nog kan.

http://www.focus-wtv.tv/video/veerle-dejaeghere-wint-bk-v...

 

BELGA-PICTURE-33802964.jpg 

07:28 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-12

Veerle wint crosscup in Dour

Veerle Dejaeghere koos al snel het hazenpad en kreeg opnieuw clubgenote Barbara Maveau in haar spoor. Niet lang echter, want Veerle acteerde in de schaduw van de mijnterrils buiten bereik van iedereen. Na een lange solo twijfelt niemand nog aan het welslagen van haar volgende doel: het Belgisch kampioenschap, met daarbovenop een elfde eindzege in het CrossCupklassement. In tegenstelling tot haar clubgenote, maakte Maveau een moeilijke dag mee. Ze werd voorbijgegaan door gewezen Ethiopische Ferahiwit Gamachu en Veerle Van linden, en moest tevreden zijn met plaats vier. In de slotfase werd Gamachu nog voorbijgelopen door Veerle Van linden, die samen met haar voornaamgenote op het podium mocht en dat in haar - amper - derde veldloop van het seizoen. Meteen ook twee 35-plussers op de beste plaatsen

lotto1.jpg

20:06 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-12

Veerle derde in de crosscup in Hulshout

Veerle Dejaeghere: "opgelucht"
Vorige week nog ruim verslagen door Barbara Maveau in Breda: Veerle Dejaeghere begon met lichte twijfels aan de Lotto Crosscup in Hulshout. "Paniek was er zeker nooit, maar het gevoel na deze wedstrijd is er toch één van opluchting. Ik heb nu in de uitgezuiverde stand tien punten voorsprong op Barbara en mag in principe nog een koers laten vallen voor het BK. Ik ga het nu even wat kalmer aan doen, om helemaal klaar te zijn voor Oostende, waar ik graag nog een titel zou pakken. Hier had ik van meetaf een goed gevoel, ook al waren we snel gestart. Alleen tegen de twee Britse meisjes viel niets te beginnen."

huls1.jpg

huls2.jpg

 

huls5.jpg

20:36 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-12

Veerle 5 de in Hannuit

KIPKETER DE BESTE VROUW

Kipketer
finishte na 6 kilometer voor de Ethiopische Aga Ruti. De Keniaanse Caroline Chepkwony, de winnares van de Lotto CrossCup in Brussel, vervolledigde het podium. De Ethiopische Almensch Belete werd vierde, Veerle Dejaeghere was met de vijfde plaats de beste Belgische. Barbara Maveau werd zesde.

Daarnaast haalden er met Selien De Schrijder (9de) en Veerle Van Linden (10de) nog twee Belgische veldloopsters de top tien. In de stand blijft Dejaeghere aan de leiding met 105 punten. Maveau blijft tweede met 75 punten. De volgende manche in de Lotto Crosscup staat op 12 februari in Hulshout op het programma.

Uitslag vrouwen
1. Valentine Kipketer (Ken) de 6.000 m in 21.17;
2. Aga Ruti (Eth) 21.19;
3. Caroline Chepkwony (Ken) 21.26;
4. Almensh Belete (Eth) 21.40;
5. Veerle Dejaeghere22.02;
6. Barbara maveau 22.23;
...9. Selien De Schrijder 22.53;
10. Veerle Van Linden 22.58 

hannuit-31.jpg

hannuit-32.jpg

hannuit-34.jpg

hannuit-37.jpg

hannuit-38.jpg

20:04 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-12-11

Veerle achtste in crosscup in Brussel

Bij de vrouwen mocht de Keniaanse Caroline Chepkwony haar titel van vorig jaar verdedigen. En dat deed ze ook met verve. Vrij vlot nam ze haar plaats in de kopgroep van vier in, waarvan ook haar landgenote Faith Kipyegon, de bij VAC aangesloten Almensch Belete en de Nederlandse Adrienne Herzog deel van uitmaakten. Achter het viertal kwam Barbara Maveau heel knap als vijfde voorbij. Nog wat verder streed Veerle Dejaeghere om de kloof zo klein mogelijk te houden. Nadat Herzog voorin als eerste de rol had moeten lossen, werd het uiteindelijk een spurt met twee, waarin Chepkwony het van Kipyegon haalde. Maveau bleef vijfde. Dejaeghere, die uiteraard haar leiderstrui behoudt, moest deze keer als achtste met de plaats van tweede Belgische vrede nemen. Nog wat verder volgden Selien De Schryder als 11de en eerstejaars belofte Zenobie Vangansbeke als 13de.

Veerle Dejaeghere (8ste) pas tweede Belgische

Het deed echt geen deugd. Al vele jaren sta ik als eerste Belgische aan de top. Ik heb er onderweg alles aan gedaan om Barbara Maveau nog in te halen. Ik rekende nog op mijn spurt maar in de laatste bocht ging het eventjes mis. Misschien stond ik deze keer ook minder fris aan de start. Voor Mol kon ik rekenen op een weekje herfstvakantie terwijl ik deze week de handen vol had met het verbeteren van proefwerken.?

veerle1.jpg

veerle2.jpg


 

08:29 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-11

Veerle tweede in de crosscup Roeselare

Bij de vrouwen bleek diesel Yulia Ruban te sterk voor Veerle Dejaeghere. "Ik hoopte hier voor eigen volk te winnen, maar Ruban was me op het eind te snel af. Ik liep al tweemaal tegen haar. Eén keer won, één keer verloor ik. Ik liep met een wat minder goed gevoel als in Mol. Op het eind draaide het niet meer zo vlot."

veerle3.jpg

Door de droogte lag de vlakke omloop van Schiervelde er als een groene piste bij. Ideaal voor atleten die het zwaar labeur door waterplassen en slijk verfoeien. Veerle Dejaeghere en Atelaw Bekele behoren tot dat kransje. De West-Vlaamse liet zich niet pramen en trok meteen in de aanval. Aanvankelijk volgden Kitushi, De Schrijder, Maveau, Schenkel en ook Vanden Bempt, maar deze laatste verdween al snel naar de achtergrond. Blijkbaar had een val op de schouder, eerder deze week, ernstige sporen nagelaten. Sigrid werd uiteindelijk nog achtste.
Vooraan kon enkel Barbara Maveau het tempo van haar clubgenote volgen. Beiden liepen om beurt aan kop, maar toch was het Dejaeghere die het meeste werk deed voor haar ploegmaat van AV Roeselare. Selien De Schrijder gaf lange tijd de indruk het gat te kunnen verkleinen, maar kreeg de weerbots van haar inspanningen. Uit de achtergrond doken Sandra Schenkel en vooral Yulia Ruban op. De Oekraiënse liet twee weken terug een uitstekende tijd optekenen in de marathon van Turijn (2.27.10) en naderde langzaam op de twee leiders. In de laatste ronde moesten zowel Maveau als Veerle Dejaeghere haar laten gaan. Ruban had aan de meet 3 seconden voorsprong op de leidster in de Lotto Crosscup.

 

SENIOREN DAMES 6250m    
                   
  1 9325 RUBAN YULIA   - UKR - 21.00  
  2 2219 DEJAEGHERE VEERLE Mas 73 BEL AVR 21.03 25
  3 1194 MAVEAU BARBARA   87 BEL AVR 21.07 20
  4 1036 SCHENKEL SANDRA   86 BEL DCLA 21.19 17
  5 914 DE SCHRIJDER SELIEN   86 BEL RCG 21.29 15
  6 9321 NDUNGE MASILLA   - KEN - 21.32  
  7 9327 JEPKOSGEI NAOMY   84 KEN - 22.08  
  8 1044 VANDEN BEMPT SIGRID   81 BEL DCLA 22.15 13
  9 911 AMELOOT NATALIE   80 BEL RCG 22.20 11
  10 1190 VANDE RIVIERE KATRIJN   90 BEL RIEM 22.25 9

20:10 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-11

Veerle ongenaakbaar crosscup in Mol

Veerle Dejaeghere: 'vierde zege in Mol'
Veerle Dejaeghere geraakte er haar tel bij kwijt. "Drie, neen vier keer won ik nu al in Mol. Toch is het niet mijn parcours, maar vandaag ging het opvallend vlot. Ik ben net terug van een korte stage in Nederland. Ik schrik wel van de grote kloof met de achtervolgers

Lotto CrossCup Mol - Uitslag vrouwen
1. Veerle Dejaeghere (AVR), 6,2 km in 21:50
2. Sifan Hassan (Ned) 22:08
3. Helen Hofstede (Ned) 22:13
4. Sigrid Vanden Bempt 22:20
5. Sandra Schenkel 22:22

mol1.jpg

mol2.jpg

mol3.jpg

 

Veerle Dejaeghere wint Crosscup in Mol

 
© photo news
Veerle Dejaeghere heeft de tweede manche van de Crosscup rond het Zilvermeer in Mol gewonnen. De West-Vlaamse haalde het voor twee Nederlandse loopsters, Sifan Hassan en Helen Hofstede.

In de eerste individuele wedstrijd van de Crosscup was Sigrid Vanden Bempt de tweede landgenote op plaats vier, op een halve minuut van Dejaeghere. Sandra Schenkel werd vijfde en Zenobie Vangansbeke zesde.

Dejaeghere had eind oktober in Gent met haar ploeg AVR ook al de openingsmanche gewonnen. Op 27 november staat de volgende Crosscupwedstrijd op het programma, dan vormt Roeselare het decor. (belga/svm)

20:18 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-11

Veerle wint crosscup Relays in Gent

Bij de vrouwen viel de wedstrijd eveneens bij de derde wissel in zijn definitieve plooi. Elke Van Hoeymissen en vooral Sigrid Vanden Bempt hadden een sterke indruk gelaten. Vanden Bempt gaf de stok door aan Sandra Schenkel die het laatste stuk met een bonus van 15 seconden kon aanvangen op AV Roeselare. De West-Vlaamse club, die gestart was met Sofie Gallein, had zich het voorbije seizoen versterkt met Barbara Maveau en die kwaliteitsinjectie was meteen in de voorlopige tussenstand te zien. Maveau moest op de 1.500 meter slechts 4 secondjes toegeven aan Sigrid Van den Bempt.
Het was tienvoudig Crosscupwinnaar Veerle Dejaeghere die de achtervolging op Schenkel mocht inzetten. Dejaeghere liep een verstandige koers, knabbelde meter per meter van haar achterstand weg en kon Schenkel de laatste kilometer zelfs nog een kloof slaan. De derde plaats ging naar Racing Gent met Ellen Van Leeuwen, Nathalie Ameloot en Selien De Schrijder.

LCCgent029.jpg

LCCgent032.jpg

Dejaeghere: 'Geen EK Cross'
Er was weer geen kruid gewassen tegen Veerle Dejaeghere. De West-Vlaamse nadert de 40, maar blijkt nog steeds het veld te domineren. "Ik snap het zelf niet", aldus een tevreden winnares. "Ik train nochtans minder dan ooit tevoren en toch lukt het me nog."
"Een elfde Crosscupzege? Het seizoen is nog lang en er kan van alles gebeuren, maar één ding staat vast: het EK in Velenje laat ik aan mij voorbijgaan. Ik kan daar niets gaan doen."

 

17:28 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-11

Veerle wint in de Gentse stadsloop

Bij de vrouwen waren de bloemen voor Veerle Dejaeghere. Ze was sneller dan Elke Van Hoeymissen en Veerle D'Haese. Sigrid Vanden Bempt was in Gent de grote afwezige, maar blijft aan de leiding in het klassement.

Vrouwen
1. Veerle Dejaeghere
2. Elke Van Hoeymissen
3. Veerle D'Haese

gent044.jpg 

07:50 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-11

Veerle wint Knokke 10 km op 1 mei

Toen was het tijd voor de hoofdbrok van deze sportieve en zonnige namiddag: de Knokke 10k. De winnaar van vorig jaar, Stefan Van Den Broeck, moest jammer genoeg forfait geven wegens een blessure. Wel aanwezig toppers als Sigrid Vanden Bempt, Veerle Dejaeghere, Alexander Diaz Rodriguez en Ghirma Woldu.

Het kaf werd vrijwel meteen van het koren gescheiden. Bij de mannen namen Benjamin Barbier, Kjell De Hondt, Willem Van Schuerbeeck, Ghirma Woldu en Alexander Diaz Rodriguez al van in de eerste kilometer afstand van de rest. Na kilometer zeven moesten Rodriguez en Van Schuerbeeck de rest laten gaan. Na een spannende laatste kilometer was het Barbier die als eerste over de finish kwam voor Kjell De Hondt. Van Schuerbeeck werd verrassend nog derde voor Woldu en Rodriguez.

Bij de vrouwen liep Veerle Dejaeghere van start tot finish aan de leiding door de straten van Knokke. Ze haalde het ruim voor Sigrid Vanden Bempt en Elke van Hoeymissen.

 

Vrouwen:

1. Veerle Dejaeghere 0:34:51
2. Sigrid Vanden Bempt 0:35:21
3. Elke Van Hoeymissen 0:36:30
4. Kim Geypen 0:37:24
5. Gwendolyn De Deyne 0:38:22

De eerste twee foto's zijn van Johnny De Ceulaerde, bekende sportfotograaf

veerle1.jpg

veerle2.jpg

veerle3.jpg

21:33 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

14-03-11

Veerle Belgisch kampioen in Oostende

veerle.jpg

Dejaeghere: 'Dacht dat ik het niet zou halen'
Tevreden gezichten aan de eindmeet van de Lotto CrossCup in Oostende. Veerle Dejaeghere won voor de tiende keer, maar had het allesbehalve gemakkelijk. Jeroen D'Hoedt werd eindwinnaar bij de mannen.
Veerle Dejaeghere overschreed lijkbleek de meet. "Ik dacht echt dat ik het einde niet meer zou halen", aldus de kersverse kampioene. "Zo hard heb ik afgezien. Eén moment dacht ik zelfs aan stoppen, maar de aanmoedigingen van mijn familie en de toeschouwers brandden me vooruit. In Dour liep ik stukken beter. Het belangrijkste is die titel en de tiende eindzege in de Lotto Crosscup. Hoe het nu verder moet blijft een open vraag. Graag zou ik het nog eens op de piste proberen, maar de tijden lopen van vroeger, lijkt me onhaalbaar."

Sigrid Vanden Bempt
was dolgelukkig met haar derde plaats. "De wedstrijd verliep volgens een ideaal scenario. Ik kon mijn wagonnetje netjes aan de trein van De Schrijder haken, net toen Xenia Luxem moest passen. Daardoor kon ik mijn tweede plaats in de Lotto Crosscup veiligstellen. Na Dour dacht ik nochtans dat het een verloren zaak was. Het indoorkampioenschap in Parijs vergde veel krachten en concentratie. De omschakeling van de zaal naar het veld was niet evident, maar vandaag zat alles mee. Volgend jaar wil ik me uitsluitend op de cross focussen en moet ik nog beter voor de dag komen."

Met haar tweede plaats in het kampioenschap was Selien De Schrijder meer dan tevreden. "Ik had een goeie dag vandaag. Veerle startte zoals gewoonlijk hard, maar ik kon de kloof beperkt houden. Op een bepaald moment leek ik zelfs op haar terug te komen, maar uiteindelijk kwam ik toch nog wat tekort."

Xenia Luxem
maalde niet om haar zevende plaats in het Belgisch kampioenschap. Uiteindelijk is ook dit een rechtstreekse voorbereiding op mijn marathon, binnen een maand in Rotterdam. Maar eerlijk, het verliep niet zoals verwacht. Kennelijk waren alle anderen in topvorm en ik niet. Het belangrijkste is dat ik mijn derde plaats in de Lotto Crosscup heb kunnen behouden. Zoals de wedstrijd verliep kwam ik nooit in aanmerking om Sigrid te bedreigen."

BELGA-PICTURE-25840074.jpg

BELGA-PICTURE-25839589.jpg

BELGA-PICTURE-25839713.jpg

08:11 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-02-11

Veerle wint gemakkelijk in de crosscup in Dour

Veerle Dejaeghere de snelste in CrossCup Dour

Veerle Dejaeghere heeft zondag in Dour de zevende en voorlaatste manche van de CrossCup veldlopen op haar naam geschreven.
Dejaeghere, de leider in de stand, zette haar opponentes al snel op achterstand en haalde het makkelijk voor Xenia Luxem en Sigrid Vanden Bempt. Selien De Schrijder werd vierde, Hanne Vandenbussche vijfde.

Zonder ongevallen pakt de West-Vlaamse op 13 maart in Oostende haar tiende eindzege in de CrossCup. 'Ik heb snel de leiding genomen en ik had meteen wat voorsprong. Toch bleef ik nerveus omdat ik vreesde dat Xenia Luxem zou terugkeren. Ik had hier in Dour misschien het voordeel dat Xenia een marathon voorbereid en Sigrid zich klaarstoomt voor de 1.500 meter op het EK indoor in Parijs (4-6 maart). Ik hoop dat ik in Oostende mijn tiende titel behaal', stelde Dejaeghere.
Vrouwen:
1. Veerle Dejaeghere, de 6000 m in 23.37
2. Xenia Luxem, 24.03
3. Sigrid Vanden Bempt 24.22
4. Selien De Schrijder 24.28
5. Hanna Vandenbussche 24.55
6. Natalie Ameloot 25.13
7. Nathalie Loubelle 25.11
Vrouwen:
1. Dejaeghere 125 punten
2. Vanden Bempt 109
3. Luxem 104
4. De Schrijder 89
5. Schenkel 70
 
 
Dejaeghere: "Buit bijna binnen"
Veerle Dejaeghere zegevierde met grote voorsprong in Dour. "Het was leuk om van bij de start op kop te lopen. Ditmaal ontbrak Almensch Belete en dat maakte toch een verschil. Toch was ik zenuwachtig. Ik verwachtte dat Xenia Luxem zou terugkomen. Die traint op de marathon en heeft altijd een sterke laatste ronde. Met de voorsprong die ik heb, zou het in Oostende niet meer mogen misgaan. Ik mik op een negende eindzege in de Lotto Crosscup. Ik kan de volgende weken mijn kilometers opdrijven dankzij het krokusverlof. Dat zou moeten volstaan voor het BK
Dejaeghere staat door haar zege in Dour dicht bij de eindzege in de CrossCup. (foto belga)


17:20 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-11

Veerle 3 de in Hannut

Steel en Bekele triomferen in Hannut
Gemma Steel heeft in Hannuit de zesde manche van de Lotto CrossCup bij de vrouwen gewonnen. Veerle Dejaeghere werd knap derde en blijft aan de leiding. Bij de mannen was de zege voor Atelaw Bekele.
Steel haalde het in de spurt van Rutto. (foto belga)

Dejaeghere finishte knap derde en verstevigt haar leiderspositie in het algemene klassement van de CrossCup. Maar eigenlijk werd dat allemaal overschaduwd door de zware blessure voor de Britse juniores kampioene van 2008, Stephanie Twell. Zij leek lange tijd op weg naar de overwinning tot ze in de laatste ronde zwaar ten val kwam en met een open beenbreuk moest worden afgevoerd.

In Hannut staan traditioneel veel buitenlandse kleppers aan de start. Zo ook de winnares van vorig jaar, Almensch Belete uit Ethiopië en zij nam van bij de start resoluut de kop in handen. In haar spoor volgde de Keniaanse Caroline Chepkwony. Veerle Dejaeghere was de enige Belgische die kon aanklampen. Halweg koers nam de Engelse juniores kampioene van 2008 Stephanie Twell het commando over. Zij sloeg meteen een kloof en alleen Dejaeghere en Belete konden aanvankelijk haar tempo volgen. Maar er stond geen maat op de Britse die makkelijk op weg leek naar de eindzege tot het noodlot toesloeg in de laatste ronde. Een simpele misstap had dramatische gevolgen en Twell bleef kermend van de pijn op de grond liggen.

De diagnose was hard: open beenbreuk. Belete had voordien al moeten afhaken en Dejaeghere had intussen het gezelschap gekregen van de Keniaanse Rutto. Plots werd het nog spannend, want uit de achtergrond keerde ook een andere Britse loopster terug, Gemma Steel. Steel ging erop en erover en klopte Rutto in de spurt. Dejaeghere werd derde en neemt een serieuze optie op haar tiende eindzege. Selien De Schrijder werd tweede Belgische op een zevende plaats voor Sigrid Vanden Bempt die negende werd. Xenia Luxem ontgoochelde met een twaalfde plaats.
Dames
1. Gemma Steel (GBr) de 5.700 meter in 19:58
2. Antonina Rutto (Ken) 19:58
3. Veerle Dejaeghere (Bel) 20:01
4. Caroline Chepkwony (Ken) 20:05
5. Almensch Belete (Eth) 20:06
6. Veronica Cheboi (Ken) 20:15
7. Selien De Schrijder (Bel) 20:17
8. Naomi Taschimowitz (Dui) 20:19
9. Sigrid Vanden Bempt (Bel) 20:28
10. Kate Goodhead (GBr) 20:32
Dejaeghere: 'Niet te vroeg victorie kraaien'
"Het begint er stilaan goed uit te zien, maar ik wil zeker niet te vroeg victorie kraaien", zei Dejaeghere die in Hannut derde werd. Lees ook de reacties van de andere protagonisten.

hannuit1.jpg

hannuit2.jpg

hannuit3.jpg

05:10 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende