17-12-06

Veerle wint CC TE Brussel

Dejaeghere is vierde: "Eindelijk"
De Hongaarse Aniko Kalovics maakte er een slopende wedstrijd van bij de vrouwen. Ze trok meteen naar voren op het drassige parcours en kreeg twee Afrikaanse lopers mee.
Veerle Dejaeghere
(foto Belga)
Een van die twee was Erkesso. Zij ging halverwege sneller lopen en hield haar voorsprong gemakkelijk vast, goed voor haar tweede opeenvolgende zege in Brussel. Dejaeghere (foto) liep bij haar comeback in een groep met achtervolgers en spurtte naar de vierde plaats. Nathalie De Vos werd achtste.

Dejaeghere was beste tevreden met haar prestatie: "Eindelijk loop ik nog eens een goede wedstrijd. Ik sukkel wel nog een beetje met mijn gezondheid. In de Crosscup heb ik een goede zaak gedaan, maar ook daar ben ik er nog niet want Nathalie (De Vos) zal zeker nog revanche willen nemen."

"Dit is mijn parcours niet", treurde Nathalie De Vos. Hiervoor kom ik nog wat kracht te kort. Het gaat hier te vaak bergop en er ligt te veel modder voor mij."

"Ik lig er niet wakker van. Na mijn geslaagd EK pak ik alles wat ik kan terwijl ik me op het pisteseizoen voorbereid."

 

Bij de vrouwen, waar Europees kampioene Holovchenko omwille van visaproblemen niet aan de start kwam, werd de schifting vrij vroeg gemaakt door de Ethiopische Erkesso, de winnares van vorig jaar. Enkel de Hongaarse Kalovics kon een tijdje in haar tred standhouden.

Veerle Dejaeghere nestelde zich in een achtervolgende groep, waarvan ook de Portugese Rosa en de Ierse Britton deel van uitmaakten. Nathalie De Vos probeerde nog aan te sluiten, maar verzeilde samen met de Keniaanse Kurui in een volgend groepje. Nog voor halfweg werd duidelijk dat Erkesso een maatje te sterk was voor haar tegenstandsters.

Veerle Dejaeghere, die vorige week nog paste voor het EK, werd schitterend vierde. "Het werd tijd", zei de West-Vlaamse. "Lopen is mooi wanneer alles perfect draait. De voorbije weken heb ik echter de andere kant van de medaille leren kennen. De gezondheidsproblemen zijn echter nog niet helemaal van de baan. Zo heb ik deze morgen tegen mijn gewoonte in tot half tien geslapen. Ik heb echter geen spijt dat ik gepast heb voor het EK. Ik was er vorige week zeker nog niet klaar voor."

Nathalie De Vos werd uiteindelijk negende. "Ik mis echt de kracht om in de zware modderstroken vooruit te komen", lachte de Merelbeekse. "Ik kon echt niet tot het uiterste gaan. Mijn volgende wedstrijd komt er begin januari in Hulshout aan. Daar loop ik voor mijn eigen club."

Uitslag Vrouwen
1. Teyiba Erkesso (Eth)
2. Aniko Kalovics (Hon)
3. Analia Rosa (Por)
4. Veerle Dejaeghere
5. Finoula Britton (Ier)
9. Nathalie De Vos
16. Sigrid Vanden Bempt
18. Anke Van Campen
19. Selien De Schryder
23. Anja Smolders
24. Xenia Luxem

20:13 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.