18-12-06

Sterke Veerle in Brussel: Foto's

Met dank aan Jörgen Lammens

 

Bru20Kopie

 

Sterke Veerle...

Bru(15)Kopie

 

BRUS
 
Nogmaals proficiat Veerle,
 

13:57 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-06

Veerle wint CC TE Brussel

Dejaeghere is vierde: "Eindelijk"
De Hongaarse Aniko Kalovics maakte er een slopende wedstrijd van bij de vrouwen. Ze trok meteen naar voren op het drassige parcours en kreeg twee Afrikaanse lopers mee.
Veerle Dejaeghere
(foto Belga)
Een van die twee was Erkesso. Zij ging halverwege sneller lopen en hield haar voorsprong gemakkelijk vast, goed voor haar tweede opeenvolgende zege in Brussel. Dejaeghere (foto) liep bij haar comeback in een groep met achtervolgers en spurtte naar de vierde plaats. Nathalie De Vos werd achtste.

Dejaeghere was beste tevreden met haar prestatie: "Eindelijk loop ik nog eens een goede wedstrijd. Ik sukkel wel nog een beetje met mijn gezondheid. In de Crosscup heb ik een goede zaak gedaan, maar ook daar ben ik er nog niet want Nathalie (De Vos) zal zeker nog revanche willen nemen."

"Dit is mijn parcours niet", treurde Nathalie De Vos. Hiervoor kom ik nog wat kracht te kort. Het gaat hier te vaak bergop en er ligt te veel modder voor mij."

"Ik lig er niet wakker van. Na mijn geslaagd EK pak ik alles wat ik kan terwijl ik me op het pisteseizoen voorbereid."

 

Bij de vrouwen, waar Europees kampioene Holovchenko omwille van visaproblemen niet aan de start kwam, werd de schifting vrij vroeg gemaakt door de Ethiopische Erkesso, de winnares van vorig jaar. Enkel de Hongaarse Kalovics kon een tijdje in haar tred standhouden.

Veerle Dejaeghere nestelde zich in een achtervolgende groep, waarvan ook de Portugese Rosa en de Ierse Britton deel van uitmaakten. Nathalie De Vos probeerde nog aan te sluiten, maar verzeilde samen met de Keniaanse Kurui in een volgend groepje. Nog voor halfweg werd duidelijk dat Erkesso een maatje te sterk was voor haar tegenstandsters.

Veerle Dejaeghere, die vorige week nog paste voor het EK, werd schitterend vierde. "Het werd tijd", zei de West-Vlaamse. "Lopen is mooi wanneer alles perfect draait. De voorbije weken heb ik echter de andere kant van de medaille leren kennen. De gezondheidsproblemen zijn echter nog niet helemaal van de baan. Zo heb ik deze morgen tegen mijn gewoonte in tot half tien geslapen. Ik heb echter geen spijt dat ik gepast heb voor het EK. Ik was er vorige week zeker nog niet klaar voor."

Nathalie De Vos werd uiteindelijk negende. "Ik mis echt de kracht om in de zware modderstroken vooruit te komen", lachte de Merelbeekse. "Ik kon echt niet tot het uiterste gaan. Mijn volgende wedstrijd komt er begin januari in Hulshout aan. Daar loop ik voor mijn eigen club."

Uitslag Vrouwen
1. Teyiba Erkesso (Eth)
2. Aniko Kalovics (Hon)
3. Analia Rosa (Por)
4. Veerle Dejaeghere
5. Finoula Britton (Ier)
9. Nathalie De Vos
16. Sigrid Vanden Bempt
18. Anke Van Campen
19. Selien De Schryder
23. Anja Smolders
24. Xenia Luxem

20:13 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-12-06

Veerle loopt in Brussel

Veerle Dejaeghere belooft om te stoppen na Spelen van 2008
,,Ik ben er dan 35, het is mooi geweest''

,,Ik heb het aan mijn man beloofd. De Olympische Spelen van 2008, en dan stoppen. Ik ben dan 35, het is mooi geweest.'' Veerle Dejaeghere wil nog twee jaar vlammen en dan een afscheid in schoonheid.

Veerle Dejaeghere maakt zondag haar comeback, op de prestigieuze internationale IAAF-cross in het park van Laken. Lijdzaam zat ze vorig weekend naar eigen zeggen ,,met hartzeer'' aan de buis gekluisterd, supporterend voor de Belgen op het EK veldlopen. In normale omstandigheden had Dejaeghere daar ook moeten lopen, maar het lichaam wilde niet mee.

Dejaegheres immuniteitssysteem werkte niet naar behoren - concreet: op gepast en ongepaste ogenblikken is ze moe en recupereert ze niet goed. Voorlopig gaat de training nog altijd met vallen en opstaan. ,,Dan gaat het eens twee dagen goed en denk ik: we zijn weer vertrokken. Maar de volgende dag loopt het weer voor geen meter. Zolang ik niet een paar trainingen na elkaar goed kan afwerken, moet ik mijn ambities bijstellen.'' Nathalie De Vos, vorig weekend zevende op het EK, een hieltje lichten, blijft dus voorlopig een droom. ,,Ik hoop om zondag de tweede Belgische te zijn, maar alles zal ervan afhangen hoe ik de wedstrijd verteer.''

Onvoldoende rust

Onoverkomelijk is de achterstand die ze opliep, niet. Maar Dejaeghere heeft het noodsignaal van haar lichaam begrepen. Het indoorseizoen laat ze voor wat het is, het winterseizoen beschouwt ze nog meer dan anders als de basisopbouw voor het zomerseizoen.

,,Cross, indoor, piste, ik wilde vroeger te veel. Nooit was er eens een moment van rust om aan de basis te werken. Bovendien heb ik te lange tijd te veel van mijn lichaam geëist. Het onderwijs wordt onderschat. Ik heb mijn slaap verwaarloosd, recupereerde niet. Dat liet zich gevoelen. Een atleet wordt net sterker door tussen de trainingen te rusten.'' Dat Dejaeghere, net nu ze weer het statuut van profatlete kreeg en dus meer tijd om te trainen heeft, wat op de sukkel was, vindt ze ,,geen toeval''. ,,Pas op de rustigere momenten reageert je lichaam op de vroegere stressmomenten.''

Dejaeghere wil zich nog twee jaar volledig geven voor de atletiek. Op het EK in Göteborg, van de zomer, eindigde Dejaeghere als vijfde op de steeple. Dit zomerseizoen wil ze het WK van Osaka halen, ,,en als het even kan, daar ook goed presteren''. Maar vooral wil ze op de Spelen van 2008 staan. ,,Sydney 2000 heeft zo'n indruk nagelaten, ik hoop echt dat ik Peking haal.''

308943182_e5698b3053
12:40 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-06

Veerle beslist maandag deelname Europees kampioenschap

Dejaeghere wellicht niet naar EK
Email dit artikel! Druk dit artikel af!
De kans dat Veerle Dejaeghere naar het EK veldlopen in Italië gaat, wordt steeds kleiner. De loopster is ziek.

"Tot nu is het eerder niet dan wel", zegt Dejaeghere in het Nieuwsblad. "Volgens de dokter duurt het zes weken voor ik er weer bovenop ben." Bloedanalyse wees uit dat haar darmwerking en immuunsysteem beschadigd zijn. Na het weekend beslist Dejaeghere over haar deelname.

 

Veerle Dejaeghere past wellicht voor EK veldlopen

De kans slinkt dat Veerle Dejaeghere op 10 december deelneemt aan het EK veldlopen in Italië. ,,Tot nu is het eerder niet dan wel'', zegt ze.

Een bloedanalyse wees uit dat haar darmwerking en imuunsysteem beschadigd zijn. ,,Volgens de dokter duurt het zes weken voor ik er bovenop ben,'' zegt de Bloso-profatlete. Ten laatste maandag beslist ze.

NAD_0125

 

09:57 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |