07-01-07

Veerle ereburger van Ardooie

Veerle Dejaeghere bekoort de pers

ARDOOIE - De Ardooise perskring heeft atlete Veerle Dejaeghere bekroond met de jaarlijkse persprijs. De winnares van de crosscup haalde Europees niveau tijdens de kampioenschappen in Göteborg.

Internationaal in de picture komen is voor de perskring een vereiste om de Bim Bam Bom prijs in ontvangst te nemen. De prijs wordt al drieëntwintig jaar uitgereikt, in 1984 won de inmiddels overleden Eugeen Govaere de eerste editie.

Veerle Dejaeghere werd in 2006 finaliste in de steeple wedstrijd tijdens de Europese kampioenschappen. Voor de vijfvoudige winnares van de crosscup was dit een compleet nieuwe discipline. Zij is ook Belgisch kampioene geworden en recordhoudster.

Ereburger

,,Nu is het mikken op de Olympische Spelen van Peking in 2008. Als ze daar op de piste verschijnt, is de tijd rijp om haar ereburger van Ardooie te maken. Daar zal de perskring voor zorgen'', besloot voorzitter Jan David die een kunstwerk van San Oosterlinck mocht overhandigen.

Veerle Dejaeghere, die terug in Ardooie woont, was er uiterst tevreden mee. San Oosterlinck is Izegemse en was derhalve een tijdlang stadsgenote van de atlete. (mr)

21:48 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat/uitnodiging Veerle, proficiat met je verkiezing tot West-Vlaamse sportvrouw van het jaar. Bij deze wordt je ook uitgenodigd met je man tot de eindejaarsreceptie aangeboden door het gemeentebestuur op vrijdag 28 december vanaf 18 uur in het C.C. 't Hofland waarop ook de naam van je opvolger voor de persprijs zal bekend gemaakt worden. Bij aankomst graag een seintje. Mocht je niet kunnen aanwezig zijn wil mij dat te laten weten
tel 051 74 51 07 of 0477 72 21 02

Gepost door: Jan Dacid | 22-12-07

Hart voor West-Vlaanderen ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen. Via dit initiatief willen we kinderen tussen 0 en 12 jaar ondersteunen die door omstandigheden (sociaal, cultureel, medisch) geconfronteerd worden met verschillende vormen van uitsluiting.
Om dit alles te kunnen verwezenlijken, hebben we natuurlijk geld nodig. Daarom organiseren we een internetveiling van gesigneerde sportoutfits. Hierbij vragen we uw hulp.

Wat wordt er van u precies verwacht?

Streekfonds West-Vlaanderen zorgt voor de afhaling van de outfits. Het enige wat wij wensen is dat we een foto kunnen nemen van u en uw truitje.
De veiling zal doorgaan op internet van 25 februari tot en met 14 maart 2008
We hopen dat we op uw medewerking kunnen rekenen zodat we de Vlaamse kinderen het nodige kunnen bieden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen

Gepost door: Streekfonds West-Vlaanderen | 16-01-08

De commentaren zijn gesloten.