10-01-07

Veerle favoriet in Mol

Dejaeghere op zuchtje van 6de eindzege
De Lotto Crosscup is in een beslissende fase getreden. Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet zijn autoritaire leiders in de tussenstand en kunnen dit weekend zekerheid verwerven nopens de eindoverwinning in de Lotto Crosscup van de Provincie Antwerpen in Mol.

Eén ding is zeker: de cross van Mol belooft superspannend te worden. Niet alleen treden op de nog steeds niet fitte Tom Van Hooste alle Belgische toppers aan, de buitenlandse concurrentie belooft eveneens bijzonder sterk te zijn.

Bij de vrouwen kan het een hoogdag worden voor Veerle Dejaeghere. De West-Vlaamse liet het voorbije weekend in Hulshout zien dat ze niemand hoeft te vrezen en eigenelijk zichzelf als grootste tegenstandster heeft. Zeker nu Nathalie De Vos haar draai moet vinden in een nieuwe job - het leger - en dat logischerwijs tijd en inspanning vergt.

Voor Veerle - knap vierde in de laatste manche in de Iris Lotto Crosscup van Brussel - zou een nieuwe zege zekerheid geven in verband met de eindstand. De eindoverwinning zou haar niet meer kunnen ontsnappen en dat zou meteen betekenen dat ze beter doet dan destijds haar gouwgenote Ingrid Delagrange, die erin slaagde vijfmaal de eindzege in de wacht te slepen.

Dejaeghere wil het vel van De Vos niet verkopen voor hij geschoten is en dat is maar verstandig ook, want de atlete uit Merelbeke zal zeker geen geschenken uitdelen. Internationaal moet de aanwezigheid onderstreept worden van vier Ethiopische en twee Kenyaanse meisjes. Vooral Alemu en Kidane zijn potentiële winnaars. Deze laatste versloeg zondag in Belfast nog haar landgenote Erkesso, de winnares van de Iris Lotto Crosscup van Brussel.
veer6


10:20 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.