14-01-07

Veerle tweede in de crosscup Mol

Alleen Kidane is sneller dan Veerle Dejaeghere
Bij de vrouwen is Veerle Dejaeghere (foto) is met nog twee manches voor de boeg zo goed als zeker van de eindzege in de Crosscup.

Veerle Dejaeghere: "buit binnen"
Voor Veerle Dejaeghere is de buit nu wel helemaal binnen. "Het parcours was heel zwaar, maar ik heb echt niet tot het uiterste moeten gaan. Nathalie moest al vlug afhaken en ik kon rustig op mijn tempo de koers volmaken. Dat ik de eerste ben die de Crosscup zesmaal wint, doet me iets. Ik zal de volgende wedstrijden de gebeurtenissen rustig kunnen volgen."

dejaegheremol3

 


Veerle Dejaeghere
(foto Belga)
In Mol legde Dejaeghere beslag op de tweede plaats. Etaemanhu Kidane uit Ethiopiƫ, niet de eerste de beste, zette de race meteen naar haar hand.

Al in de eerste honderden meters versnelde ze. Ze kreeg drie loopsters in haar zog mee, maar lang duurde dat niet. Dejaeghere was "the best of the rest" en bleef De Vos voor.

"Amai, die Kidane vloog over het zand", zei Dejaeghere. "Na een tijdje kon ik zelfs haar stappen niet meer zien omdat ze zoveel voorsprong had opgebouwd."

Nathalie De Vos was niet tevreden over haar westrijd: "Vanaf het begin draaide het niet. Ik heb te weinig kunnen trainen."

uitslag vrouwen:

01. E. Kidane (Eth)
02. V. DEJAEGHERE
03. N. DE VOS
04. S. VANDEN BEMPT
05. A.Kosgei (Ken)
06. A. VAN CAMPEN

top_309099
S_070114_Cross_Dejaeghere_b-20070114-174450

 

De foto's die nu komen zijn van Bert Heyns, vanavond komen er nog foto's van mij en van Jorgen onze fotograaf.

79
83
89
93

 

20:53 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.