25-02-07

Veerle tweede in de crosscup Dour

Veerlde Dejaeghere voor een sterke prestatie door iedereen, behalve Kenyaanse Meriem Wangari, dadelijk voor voldongen feiten te plaatsen. De West-Vlaamse, nu in Hulshoutse clubkleuren, schuwde het initiatief niet en wilde duidelijk haar veldloopseizoen in schoonheid afronden. Toch snoepte de Kenyaanse haar de dagzege af, maar dat kon de pret voor Veerles zesde CrossCup eindzege niet temperen.

Dejaegheres (nieuwe) clubgenote, Nathalie Devos, moest hard werken in de achtervolging en leek de derde podiumplaats te moeten laten aan Anita Weyermann. In de slotfase kon de kleine beroepsmilitare toch nog afstand nemen van het gewezen Zwitserse wonderkind. Hele mooie koers ook van Anke Van Campen, die in alle eenzaamheid haar 6de plaats - 3de Belgische - kon vasthouden.

dejaegherecrosscupcover

 

Freewheelende Dejaeghere

Dan liep Veerle Dejaeghere met heel wat minder stress. De West-Vlaamse was eigenlijk al voor de start zeker van een zesde eindzege in de Lotto Crosscup - een unicum in de geschiedenis - en liep dan ook een ogenschijnlijk ontspannen koers. Het tempo dat ze erop nahield, lag zo hoog dat de Kenyaanse Meriem Wangari kon volgen. Die snelle start was er voor Nathalie De Vos teveel aan.

De Oost-Vlaamse liep op enige afstand haar eigen wedstrijd en zou naar het einde toe nog de Zwitserse Weyermann en de Kenyaanse Wantiku achter zich houden. Weyermann had een barslechte start genomen en kwam uit elfde positie onweerstaanbaar terug. Dat had haar zoveel inspanningen gekost dat ze aan de finish geen weerstand kon bieden aan een sterk opzettende De Vos.

Vooraan was Wangari - vorige week nog derde in de cross van Diekirch die naar Dejaeghere ging - ditmaal te sterk. Veerle drong niet aan en vergenoegde zich met de tweede stek.

dejaegherecrosscup

 

Keniaanse Wangari wint Cross Cup Dour
Zesde eindzege voor Dejaeghere

DOUR - De Keniaanse Meriem Wangari heeft zondag in Dour de zevende en laatste manche van de CrossCup gewonnen. Veerle Dejaeghere werd tweede. Zij was al langer zeker van een zesde eindoverwinning in dit regelmatigheidscriterium veldlopen.

Wangari liet Dejaeghere halfweg koers achter en hield aan de finish een tiental seconden over. Nathalie Devos werd derde op iets minder dan een minuut.

nb250207crosscup2

 

21:49 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.