13-03-07

Veerle netste sportvrouw van West-Vlaanderen

Maart = Maand van de netheid

01/03/2007 14:00

Peter en meter
 
Maart is in heel West-Vlaanderen uitgeroepen tot maand van de netheid. De provincie zal in samenwerking met intercommunales, gemeenten en scholen zwerfvuilacties op het getouw zetten. De campagne werd vanmorgen voorgesteld in Izegem in aanwezigheid van een peter en een meter: en dat zijn sportvrouw Veerle Dejaeghere en de jonge Basiel Sobry uit Oekene. Hij was eerder al het gezicht van een zwerfvuilactie.

Hallucinant
 
In Ieper zijn ze al de hele week bezig met het opruimen van zwerfvuil. Vandaag offeren zo'n 30 ambtenaren hun middagpauze op om de omgeving rond de fuifzaal netjes te maken. "Wat er in week al verzameld is, is hallucinant," vertelt Lieven Stubbe van de Dienst milieueducatie Ieper. "Vooral langs de grote invalswegen ligt er veel zwerfvuil. We vullen tot 50 grote zakken per dag."

Scholen tonen voorbeeld
 
Zwerfvuil blijft dus een kwaal. Toch hebben dit soort sensibiliseringsacties zin, als ze maar jaarlijks terugkeren. De campagne milieuzorg op school is daar het mooiste voorbeeld van. Jan Durnez (Gedeputeerde Leefmilieu): "We zien dat de speelplaatsen er sindsdien heel proper bij liggen. Wat binnen de schoolpoorten kan, moet ook buiten de schoolpoorten kunnen

08:16 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.