21-04-07

Veerle naar OSAKA

Veerle naar Osaka
Veerle in haar eerste wedstrijd van het zomerseizoen op weg naar het WK-minimum. (© Luc PAPPENS)
21/04/07 (Kortrijk) -

Veerle Dejaeghere heeft niet lang gewacht om zich te kwalificeren voor het WK steeple later dit jaar in Osaka. In Kortrijk liep de West-Vlaamse in Hulshoutse loondienst meteen 9.38.1.


Die chrono is meteen 10 seconden beter dan de vereiste strenge limiet en amper een kleine zes seconden boven haar eigen nationaal record.  Veerle keerde pas terug vanuit stage in Portugal en benutte de eerste de beste gelegenheid - het West-Vlaamse steeplekampioenschap op de baan van Kortrijk, waar ze vorig jaar trouwens haar steepledebuut maakte - om zich van een Japan-ticket te verzekeren.

En het wordt dringen op de vrouwensteeple, want ook Sigrid Vanden Bempt deed het knap. Ze bleef zo'n twee ronden in het spoor van Veerle en werkte de rest van de weg alleen af om uit te komen in uitstekende 9.50.9. Amper goeie twee seconden boven het minimum, zodat ook voor de Leuvense mama het WK wenkt.

Voor beide steeplespecialistes was het de eerste competitie van het nieuwe seizoen. Hun chrono's staan op de prille wereldjaarlijst op een 2de en 6de plaats

 

Veerle Dejaeghere heeft in Kortrijk de WK-limiet gelopen op de 3.000 meter steeple. De 33-jarige Ardooise is daardoor nu al zeker van haar deelname aan het WK van eind augustus in het Japanse Osaka (24 augustus tot 2 september).

Spelen?
Dejaeghere liep in haar eerste wedstrijd van het seizoen naar de zege in 9:38.10 en dook daarmee meteen 10 seconden onder de strenge limiet voor Osaka (9:48.00). Ze bleef amper een kleine zes seconden verwijderd van haar Belgisch record (9:32.69). Dejaeghere wil dit jaar ook de limiet voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking realiseren. Daarvoor moet ze onder de 9:30.00 duiken.

Eerste
Dejaeghere is de eerste Belgische die zich kan plaatsen voor het WK. De Europese kampioenes Kim Gevaert (100 en 200 meter) en Tia Hellebaut (hoogspringen) zijn automatisch geselecteerd.


 

 

 

Ne welgemeende proficiat van Mariska & Chriss

16:03 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi!!! Dikke proficiat met deze prachtige prestatie ;)!
Van de eerste wedstrijd al direkt de limiet halen voor het WK .. prachtig :)

Groetjes

Evelien

Gepost door: Evelien | 22-04-07

De commentaren zijn gesloten.