16-08-07

Verslag Osaka


16/08/07 (Fukuoka) - De eerste Belgische 25-koppige delegatie is woensdag goed aangekomen in Japan.  De reis van bijna 21 uur verliep vlot.

 


Aan de luchthaven in Fukuoka stond een plaatselijke delegatie het nationaleteam op te wachten, gewapend met een Belgische vlag. Ook de TV was present en pikte Tia er meteen uit voor een interview.

De buitentemperatuur voelt aan als een vochtig-warme badkamer. Eénmaal binnen in een bus of hotel is er overal airco.
Meteen na de incheck volgde al een vergadering met de verantwoordelijke van het hotel en met Mr. Takenaka van Fukuoka, de persoon die vooraf al het busvervoer regelde en de hotelaccommodatie reserveerde.
De Japanse efficiëntie werd in stand gehouden: amper een uur nadat gevraagd werd om 60 flessen water af te leveren, stonden ze klaar in de kinéruimte.

Donderdagochtend worden Hanna Mariën, Eline Berings en Hans Van Alphen vanuit Bangkok verwacht.
In de voormiddag staat er voor de afstandlopers in het Sea side park een training gepland. Dat is de locatie waar het wereldkampioenschap veldlopen in 2006 werd georganiseerd en waar het ideaal is voor duurtrainingen. In de namiddag wordt er voor het eerst kennisgemaakt met het prestigieuze Hakata no mori stadion.

Het Sea Hawk Hotel, waar de Belgen logeren, ligt vlakbij de zee. Het telt 35 verdiepingen, 5 verschillende internationale restaurants, schitterende binnenaccommodaties met waterterrassen, zeer propere en moderne kamers met internetvoorzieningen.
Fukuoka lijkt in elk geval een ideale  plaats om te acclimatiseren en in een ontspannen sfeer naar het drukke WK toe te leven.

 
Paula Vanhoovels

09:00 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.