17-08-07

Verslag Osaka

17/08/07 (Fukuoka) - Dat de vochtigheidsgraad een determinerende factor zal zijn tijdens het  WK, is vandaag duidelijk geworden. In de voormiddag  bezochten we het Sea side Park, het park waar het WK veldlopen in 2006 werd georganiseerd en waar de afstandlopers een  duurloop konden afwerken. Het was er heet en vochtig.

 


Een wandeling door het pretpark resulteerde in behoorlijk bezwete kledij.
In de namiddag gingen we voor het eerst naar het Hakata no moristadion, op een half uurtje rijden van het hotel langs de luchthaven. Het was dan al later in de namiddag en de schaduw viel al wat over het stadion. De temperatuur viel duidelijk beter mee dan in de voormiddag.
Dat is een niet onbelangrijk gegeven voor onze atleten: de schiftingen, die meestal in de voormiddag plaats vinden, zullen onder minder gunstige omstandigheden doorgaan dan de verdere ronden. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de marathonwedstrijd om 7u 's ochtends van start gaat, een uur waarop de zon al volop warmte uitstraalt en de vochtigheidsgraad zeer hoog is. Moordend zal het worden.

De drie Universiade-deelnemers, Hanne Mariën, Eline Berings en Hans Van Alphen, kwamen dinsdagochtend toe uit Bangkok. Zij hadden er een nachtelijke trip op zitten maar deden in de namiddag toch alweer een eerste training.

Ook een eerste delegatie van de Nederlanders kwam ons team vervoegen. We delen samen de bus, de tolk, het stadion, het hotel. De samenwerking verloopt vlot. Ook in Osaka zullen we in hetzelfde hotel verblijven.

 
Paula Vanhoovels
 

09:47 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.