18-08-07

Verslag uit Japan

18/08/07 (Fukuoka) - De avond valt hier al heel vroeg: rond 18u30 gaat de zon onder en een uur later is het al donker. De avondwedstrijden van het WK zullen in Osaka dus steeds bij kunstlicht gebeuren. Het tijdsverschil met België bedraagt 7 uur.

 


Ondertussen zijn ook de polsstokken uit Bangkok (van Hans Van Alphen) en Tokyo (van Kevin Rans) goed aangekomen in Fukuoka. Ze worden op 22 augustus van hieruit naar Osaka vervoerd met een vrachtwagen.
Op 23 augustus gaat een testwedstrijd met een beperkt aantal disciplines door, georganiseerd door de lokale organisatie in Osaka. Er werd gevraagd om een 200m-wedstrijd toe te voegen waaraan Olivia Borlee en Hanna Mariën zouden kunnen deelnemen om zo alsnog een individuele selectie te kunnen bekomen voor dit WK.
 
Deze voormiddag werkten de afstandslopers een training af op de piste, op het uur waarop ook de reeksen van de 3000m steeple zullen doorgaan. Het was ruim 40 graden in het zonnige stadion. Toch ondervonden onze atleten weinig hinder van de hitte tijdens het lopen. Krijn vertelde dat hij vooral na het lopen de warmte als drukkend aanvoelde.  Een ijsbad voor de voeten deed deugd. Veerle Dejaeghere  genoot van de ijsblokjes in haar topje en niemand vond het erg om met water overgoten te worden ...
 
In de stad zelf is alles vrij rustig. Je kan je afvragen waar die ruim 1.200.000 inwoners zitten. Hier en daar clochards, zoals in elke hoofdstad. De mensen gebruiken hier vaak een paraplu om zich te beschermen tegen de zon. Ook dragen ze blouses met lang mouwen, lange broeken en zelfs handschoenen ! Een Japanner wil niet rood en daarna bruin worden, zo luidt het.
 
Het eten valt heel goed mee. Alles wordt keurig afgewerkt ("het oog wil ook wat"), is vetvrij en smaakt ook vers. 's Morgens en 's middags maken we gebruik van een buffetrestaurant, 's avonds kunnen we met de vouchers kiezen tussen 5 verschillende restaurants. Alles is uitermate lekker en gevarieerd, ook al weet je soms niet wat je eigenlijk aan het eten bent. Veel vis en knapperige groenten.
In de superette vonden we echt kriekbier, witte van Hoegaarden, Verboden Vrucht en Belgische confituur. De voedingsprijzen zijn hier goedkoper dan bij ons. 
 
Deze namiddag volgt een training voor de "explosieve nummers" en ook vanavond is nog een derde sessie voorzien om eens tussen 19u00 en 20u00 het gevoel te kunnen proeven van de avondwedstrijden.

 
Paula Vanhoovels
BK07075
 

14:26 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.