20-08-07

Verslag nationale ploeg

20/08/07 (Fukuoka/Jpn) - Morgen is het de laatste dag van de voorbereidingsstage. Vandaag brak een onweer los boven Fukuoka en goot het dikke regendruppels waardoor de straten meteen blank stonden. Een half uur later was dat voorbij en in de namiddag was er geen wolk meer aan de lucht.

 


Samen met Eddy De Smedt en de heer Takenaka, de plaatselijkeverantwoordelijke voor de sportinstallaties, werden de verschillende sportfaciliteiten bezocht met het oog op een mogelijke stage in 2008, ter voorbereiding van de Olympische Spelen in Peking. Naast de atletiekpiste met bijhorend opwarmingsterrein en werpterrein, beschikt het sportcentrum ook nog over een gymnasium met ruime en moderne poweraal, tatami-zalen, een omnisportzaal en een 50m-bad dat gedurende 6 maanden per jaar dienst doet als zwembad en de resterende tijd als ijsschaatsbaan.

De trainingen worden nu afgebouwd in functie van de eerste wedstrijddagen. Op 23 augustus zullen drie meisjes deelnemen aan de testwedstrijd over 100m: Hanna Mariën, Olivia Borlee en Elisabeth Davin. Deze testwedstrijd verandert evenwel niets aan de 4x100m ploegopstelling, noch aan de selectie.

Dinsdagvoormiddag gaat een ceremonieel door in het kader van het "Greenproject" van de IAAF: er wordt door de Nederlands-Belgische delegatie een boom geplant aan de ingang van het stadion. In de namiddag worden voorbereidingen getroffen voor de doorreis naar Osaka, die woensdagvoormiddag gebeurt.

 
Paula Vanhoovels
Veerle_Dejaeghere_EC06_h3000sc

20:42 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.