24-08-07

overzicht Osaka met foto's van Veerle

23/08/07 (Osaka/Jpn) - Woensdag werd de transfer naar Osaka gemaakt. De stad oogt meteen drukker met hoge flatgebouwen en weinig bewegingsruimte. We begrijpen nu waarom het afgeraden werd om te lang vooraf met afstandlopers naar Osaka te komen.

 


Een zeer ruim team van vrijwilligers staat ten dienste van de organisatie zodat je altijd goed omringd bent om bijvoorbeeld op een bus te stappen of om  naar de accreditaties te gaan. Jammer genoeg spreken weinigen vlot en verstaanbaar engels.

Het ANA-hotel is in alle opzichten wat bescheidener dan in Fukuoka: minder verdiepingen, een minder uitgebreid buffet, kleinere kamers, maar al bij al nog zeer voortreffelijk.

Na de accreditaties en de check-in in het hotel volgde een "stadium visit". Het Nagaï Stadion ligt op ongeveer 9km van het hotel, waarvoor men hier zo'n 30 minuten tijd nodig heeft; afhankelijk van de drukte kan dat oplopen tot 50'. Het stadion oogt mooi en gezellig. De kunststofbaan is van nieuwe makelij en zou zeer goede spurtprestaties afleveren. Daarenboven blijkt de wind altijd uit de goede richting te blazen. Vanmiddag was het er wel  34°C.

Met hier en daar nog een laatste afwerking, kan deze organisatie vlekkeloos verlopen als ... de Japanners ook hun engels bovenhalen. In de TIC (Technical information center) kon niemand ons in het engels informeren...

Vandaag staat de warm-up meeting op het programma waaraan Hanna, Olivia en Elisabeth deelnemen over 100m, de overige teamleden gaan mee naar de ontvangst van de consul, daarna volgt een persontmoeting en later op de avond de technical en medical meeting.
Na het avondeten krijgen de atleten hun startnummers zodat ze zich mentaal verder kunnen voorbereiden op de competitie. Iedereen kijkt uit naar die eerste wedstrijddagen. Alles komt nu wel heel dichtbij...

osaka8

osaka3

05:34 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.