25-08-07

 

Dejaeghere loopt maandag de WK-finale

za 25/08/07 - Op de 3.000 meter steeple op het WK atletiek in Osaka is Veerle Dejaeghere derde geworden in haar reeks, ook goed voor een ticket voor de Olympische Spelen. Voor Sigrid Vanden Bempt en Stephanie De Croock zit het WK er dan weer op.

1437496173

Dejaeghere werd derde in haar reeks, met een tijd van 9'38"95. De eerste vier van de drie reeksen mochten rechtstreeks naar de finale.
 

Opmerkelijk: Dejaeghere nam de race zelf in handen. "Als juf heb ik misschien een voorbeeldtaak", lachte ze.

"Het was heel erg warm, maar tijdens de wedstrijd dacht ik daar niet aan. Het ging beter dan tijdens de training vorige week in Fukuoka."

"Hier kun je een knop omdraaien. Je denkt "Zou ik een gaatje laten?", maar nee, je moet mee."

"Op het scherm in het stadion zag ik dat we met een groepje van vier leidden. Dat gaf vertrouwen, want als iedereen blijft aanklampen is dat niet zo leuk."

"Op de voorlaatste waterbak ging ik nog door de knieën, maar ik herpakte me."
325921954

"Hoop beter te doen dan de elfde plaats"

Maandag komt Dejaeghere opnieuw in actie. De finale is om 13.20u Belgische tijd.

"Ik sta elfde op de wereldranglijst maar hoop in de finale verder te komen dan de elfde plaats", zo zegt Dejaeghere.

"Het wordt wel zwaar. In de reeksen keken de Russische meisjes rond. Ze liepen echt op hun gemak. Wie het beste recupereert, heeft de meeste kansen."

Dejaeghere dwingt met haar finaleticket meteen een plaats af voor de Olympische Spelen in Peking. Het worden haar tweede Spelen. In Sydney 2000 ging ze er in de halve finales van de 1.500 meter uit, Athene 2004 miste ze.

Voor de andere Belgische vrouwen zit het erop

Sigrid Vanden Bempt gaf op in de tweede serie, Stephanie De Croock (foto) eindigde twaalfde in haar reeks in 10'01"74, ruim boven haar persoonlijk record van 9'41"79. Zij liggen eruit. 
 

"Ik voelde al in de opwarming dat ik niet super was", zei Sigrid Vanden Bempt.

"Ik moest de andere meisjes laten gaan. Het was nipt, maar toch weer dat beetje verschil met mijn concurrentes."

"Ik kon twee ronden voor het einde niet meer versnellen."

"Jammer, want ik wilde in de buurt van mijn persoonlijk record
 

Dejaeghere in finale 3.000 meter steeple
Belgische ook gekwalificeerd voor Olympische Spelen

OSAKA - Veerle Dejaeghere heeft zich zaterdag in het Japanse Osaka geplaatst voor de finale van de 3000m steeple op het WK atletiek én ze heeft zich meteen ook verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van Peking in 2008.

De West-Vlaamse werd derde in haar reeks in een tijd van 9:38.95. De eerste vier van de drie reeksen plaatsten zich automatisch voor de finale. Sigrid Vanden Bempt en Stephanie De Croock konden zich niet kwalificeren.

Vanden Bempt gaf op in de tweede reeks, en De Croock werd 12de in de derde reeks in een tijd van 10:01.74, ruim boven haar persoonlijk record van 9:41.79. Voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) volstaat een plaats bij de top-16 op het WK voor een ticket voor Peking; aan de WK-finale van de 3000m steeple nemen 15 atletes deel.

Dejaeghere, die het Belgisch record in handen heeft met 9:28.47, zette zaterdag in de reeksen de 8ste snelste tijd neer van de 15 finalistes. Het wordt de tweede keer dat Veerle Dejaeghere deelneemt aan de Olympische Spelen. In 2000 strandde ze in Sydney in de halve finales van de 1500m; voor de Spelen van Athene in 2004 kon ze zich niet plaatsen.

De finale van de 3000m steeple in Osaka wordt maandag (13u20 Belgische tijd) gelopen.

 BELGA (BELGA)

10:23 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.