25-08-07

verslag uit Osaka 3000m steeole

Dejaeghere mag naar de finale
Veerle Dejaeghere heeft haar doel bereikt op het WK atletiek in Osaka. De Belgische veroverde een plaats in de finale van de 3000 meter steeple en is zeker van de Spelen.
Veerle Dejaeghere liep naar de finale. (foto photonews)
Dejaeghere werd derde in haar reeks in een tijd van 9:38.95. De eerste vier van de drie reeksen plaatsten zich automatisch voor de finale. De West-Vlaamse liep de 8ste tijd van alle deelneemsters.

Sigrid Vanden Bempt en Stephanie De Croock konden zich niet kwalificeren. Vanden Bempt gaf op in de tweede reeks, en De Croock werd 12de in de derde reeks in een tijd van 10:01.74, ruim boven haar persoonlijk record van 9:41.79.

Met haar finale plaats is Dejaeghere meteen ook zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking. Voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité volstaat een plaats bij de top-16 op het WK, aan de WK-finale van de 3000m steeple nemen 15 atletes deel.

Dejaeghere plaatst zich voor de finale

25-08-2007
 
Veerle Dejaeghere is in haar opzet geslaagd. De West-Vlaamse moest als eerste Belgische aantreden op de 3000m steeple en slaagde erin om zich te kwalificeren voor de finale. Sigrid Vanden Bempt en Stephanie Decroock zijn uitgeschakeld.

Dejaeghere moest als eerste Belgische atleet op het Wereldkampioenschap in actie komen in reeks 1. De vier eersten van elke reeks + de 3 beste verliezende tijden mochten naar de finale. In de reeks van Dejaeghere voerde de Ierse Roisin McGettigan lange tijd de debatten, maar op het einde gingen nog drie andere atletes over haar. Onze landgenote was één van die drie en eindigde uiteindelijk derde in 9’38”95. Aangezien slechts 15 atletes zullen meedoen aan de finale en de eerste 16 van elk loopnummer een ticket voor de Olympische Spelen krijgt, is Dejaeghere dus al zeker van haar deelname volgend jaar in Peking. Minder goed verging het Sigrid Vanden Bempt. De Vlaams-Brabantse stond in reeks 2 aan de start, maar haalde de finish niet. Ook voor Stephanie Decroock is het avontuur in Osaka al ten einde. Zij startte in reeks 3 en kwam als 12de van de 18 deelnemers over de streep in 10’01”74. Dat was bijna 20 seconden te langzaam om als één van de drie beste verliezende tijden opgepikt te worden.

10:19 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.