25-08-07

Verslag Val

Dejaeghere naar Peking
349
Veerle Dejaeghere: 'makkelijk' naar de steeplefinale én naar de Spelen in Peking. (© Luc PAPPENS)
25/08/07 (Osaka/Jpn) -

Het 11de WK atletiek is onderweg. De marathonlopers mochten om middernacht de spits afbijten en daar was te zien hoe de Japanse weersomstandigheden een impact hebben op de prestaties.


Osaka is allesbehalve een leuke plaats voor uithoudingssporten. Dat bleek uit de chrono's en het slagveld in de marathonrace.

Even later was het de beurt aan de eerste Belgen om in de arena te treden. Terwijl het kwik gezwind boven de 30 graden klom, stond Veerle Dejaeghere aan de start van de eerste van drie series 3000m steeple.
Een aartsmoeilijke opdracht voor onze drie vrouwen, vermits de 54 deelneemsters via de series onmeedogenloos worden gefilterd tot 15 finalisten.

Maar Veerle deed het gewoonweg schitterend: meteen mee voorin, de koers zelf hard maken zodat zij uiteindelijk mee deel uitmaakte van een kopgroep van vier die rechtstreeks geplaatst waren voor de finale. Veerle finishte relax als 3de in 9.38.95.
Minder goed verging het onze twee andere vertegenwoordigers. Sigrid Vanden Bempt stapte twee ronden voor het einde uit koers in de tweede serie en Stephanie De Croock (zie Atletiek Vlaanderen) kreeg een snelle derde serie onder de voeten geschoven, waarin ze als 12de eindigde in 10.01.74, de 32ste chrono van 54 deelneemsters.

Nog voor de finale op maandagavond betwist wordt, wil dat voor Veerle Dejaeghere alvast zeggen dat zij volgend jaar naar de Spelen in Peking mag. Zij plaatste zich sowieso bij de top 16 en ze liep reeds vroeg in het seizoen de gevraagde minimumstandaard.

U kan hier de resultaten van de steeple bekijken.

Vanavond - dat is zaterdagnamiddag onze tijd - gaat ook de 10.000 meter-finale van start. Nathalie De Vos is één van de 22 deelneemsters. Ook voor haar is het uitkijken naar die top 16-plaats. Amper vier Europese vrouwen voelen zich geroepen om de strijd aan te gaan over 25 warme ronden.

Een Belgisch overzicht van de WK, kan u hier terugvinden.

1437496173

13:16 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.