28-10-07

Veerle wint samen met Nathalie en Kithusi relays in Gent

 
Veerle Dejaeghere: '15 seconden goedgemaakt'
AC Hulshout bij de vrouwen en AZW bij de mannen hebben de Relays in Gent gewonnen, de eerste manche van de Lotto CrossCup. Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet waren de slotlopers die het waarmaakten en scoren tien punten in de Lotto CrossCup.
Op de mooie omloop aan de Blaarmeersen nam AC Hulshout geen beste start. Nathalie De Vos, geremd door een blessure aan de voet, gaf pas als achtste het stokje door. Rosemary Kithusi rukte op naar de vierde plaats en toen was het de beurt aan Veerle Dejaeghere.

De Izegemse moest drie teams van Daring Leuven inhalen om met de zege aan de haal te gaan en het lukte haar nog ook. Sigrid Van Den Bempt bood het langst weerstand en behaalde met Daring Leuven A de tweede plaats. Het team van Corinne Debaets werd derde. 
Veerle Dejaeghere: '15 seconden goedgemaakt'
Veerle Dejaeghere was één van de opgemerkte figuren op de Lotto CrossCup Relays op de Gentse Blaarmeersen. Lees haar reactie en die van Nathalie De Vos en Pieter Desmet.
Dejaeghere
, die voor Hulshout uitkomt, maakte liefst 15 seconden op haar concurrentes goed en kwam met nog enkele seconden boni over de streep. "Ik ben zelf wat verrast van de vorm die ik al heb. Eigenlijk ben ik pas een week of drie aan het trainen, na een periode van rust. Dit zijn in elk geval zeer belangrijke punten."

Veerle zou graag deelnemen aan het Europees kampioenschap in het Spaanse Toro, maar het is lang niet zeker of ze gaat. "Zelf zou ik maar al te graag, maar mijn trainer heeft liever dat ik thuisblijf"...

Nathalie De Vos: last van bekken en knie

Nathalie De Vos was net enkele dagen terug van het WK voor militairen in het Indische Hyderabad, waar ze als vijfde eindigde op de 10.000 meter, net als Corinne Debaets op de 1.500 meter. "Daar verliep alles fysiek naar wens, maar bij mijn terugkeer kreeg ik last van mijn bekken en mijn knie, allicht van het vele rondjes lopen in dezelfde richting. Ook hier had ik er behoorlijk wat last van. Hopelijk geraak ik er snel van af."
NAD_0029

NAD_0069
PICT1161bis
PICT1163bis
PICT1169bis
PICT1173bis
PICT1174bis

Dejaeghere schenkt AC Hulsthout de zege

Bij de vrouwen heeft Veerle Dejaeghere het nieuwe seizoen van de Crosscup met een zege ingezet.

Dejaeghere, de titelverdedigster, won met haar club AC Hulshout de aflossing in Gent.

Dejaeghere liep als derde en laatste van haar team. Nathalie De Vos was als eerste gestart, maar door een blessure kon ze niet voluit gaan.

Dejaeghere maakte de achterstand ruimschoots goed. Ze ging Sigrid Vandenbempt voorbij en liep net als vorig jaar naar de zege in de Relays Cup.
1669077741

Uitslag bij de vrouwen

01. AC Hulshout 5.850 m in 18'31"
02. DC Leuven op 7"
03. DC Leuven 17"

De Vos: "Ik Denk niet aan de eindzege"

  • Veerle Dejaeghere: "Ik ben heel blij, want het was toch heel zwaar in die zandstrook. Nathalie De Vos heeft haar best gedaan. Het is moedig dat ze toch meeliep, ondanks haar blessure."

19:13 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.