06-11-07

Nieuws Crosscup Mol

artikel van Veerle in de krant :

Ongeruste Veerle Dejaeghere vreest Mimi Belete

De West-Vlaamse hegemonie in de CrossCup kan morgen aan het Zilvermeer in Mol een vervolg krijgen. Weinig tot niets staat een nieuwe zege voor Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet in de weg.

Toch maakt Dejaeghere zich ongerust, want de Ardooise heeft geen supergevoel. 'Mijn hart slaat te snel bij het trainen', vertelt ze. 'Ik moet dringend meer rusten. Ik kruip pas om 23 uur onder de lakens omdat mijn man Christoph en ik noodgedwongen om 21 uur nog warm eten. We staan ook om 6 uur op omwille van zijn job. Wanneer Christoph de deur uit is, kruip ik voor een uurtje weer in bed. Ook meteen na de middag doe ik dat, maar dat volstaat niet. Ik kan niet 100% voor mijn sport leven zoals Nathalie De Vos, die geblesseerd forfait geeft. Mimi Belete kan het mij moeilijk maken. Motivatie drijft haar, want zij loopt om asiel te verkrijgen. Het EK veldlopen in december zegt mij wat, want de snelle Spaanse omloop met balken lijkt op een steeplerace.' (hv)

 

Veerle Dejaeghere, onze Crosscupkampioene wat het aantal eindzeges betreft, heeft al meteen uitzicht op een verlenging van haar titel. Dat is niet alleen te danken aan haar ontegensprekelijke klasse, maar ook aan de fysieke problemen waarmee Nathalie De Vos, haar voornaamste concurrente, af te rekenen heeft. In Gent had De Vos reeds last van haar heup. De voorbije dagen verbeterde het er niet echt op, bij zoverre dat de atlete uit Merelbeke mogelijk forfait moet geven voor deze eerste - en dus belangrijke - confrontatie. De andere meisjes zullen het niet aan hun hart laten komen.

Dejaeghere kan haar koers afstemmen op de concurrentie voor zover die er is. Anke Van Campen, Rosemary Kitushi, Xebia Luxem, Selien De Schrijder, Sigrid Vanden Bempt, Stefanie De Croock, Chaterine Lallemand en de zusjes Terryn en Belete zijn de belangrijkste tegenstandsters. De Duitse Suzanne Hahn-Ritter zou ook voor enig weerwerk kunnen zorgen.

11:58 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.