23-11-07

 

CrossCup-organisator Noël De Meyere vecht tegen watersnood op parcours

Ex-leraar Noël De Meyere leidt sinds 1995 de CrossCup in Roeselare. Dat ging gepaard met de verhuis van Gits naar Schiervelde. 'Er was niets mis met het parcours in Dominiek Savio. Wij verkeerden in geldnood en de stad Roeselare wilde slechts met geld over de brug komen als de CrossCup binnen haar muren plaatsvond. Het werd een succesverhaal', weet Noël De Meyere. Wij profiteerden er mee van de uitbouw van het voetbalgebeuren. KSV Roeselare stelde haar accommodatie inclusief nieuwe kantine met zicht op de aankomst en de startzone en haar medewerkers ter beschikking.'

'De medaille had ook een keerzijde. De voortdurende bouwwerken dwongen ons om elk jaar het parcours aan te passen. En dat waren geen details. Deze keer baart een verharde strook van 175 meter ons zorgen. Halfweg deze week stond die nog 20 centimeter onder water. Wij voerden 95.000 kilogram zand aan om er een zachtlopende passage van te maken en hopen dat de waterellende tegen zondag van de baan is. Tevens installeerden wij op twee plaatsen balken van 45 centimeter hoogte. De omloop doorstaat daarmede de vergelijking met die van het EK over twee weken in het Spaanse Toro. Dat moet, want wij organiseren sinds de verhuis naar Schiervelde de kwalificatiewedstrijd', aldus Noël Demeyere.

  veerr

Al bijna kwarteeuw wachten op West-Vlaamse mannenzege
Pieter Desmet blijft op zijn hoede

Met junior Koen Naert en de senioren Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet voeren West-Vlamingen drie van de vijf klassementen in de CrossCup aan. Provinciaal atlete van het jaar Lindsey De Grande staat tweede bij de junioren meisjes.



Veerle Dejaeghere won al vier keer haar thuiscross. Haar laatste zege in de CrossCup ligt al bijna twee jaar achter de rug. De 34-jarige Ardooise strandde verleden jaar in Schiervelde op Nathalie De Vos, die er net als toen haar heroptreden na een blessure maakt. Uiteraard wordt het ook uitkijken naar de Wervikse Mimi Belete, die Veerle twee weken geleden in Mol met 26" het nakijken gaf. Sinds 1981 liep elf keer een streekloopster met de seniorzege weg in Roeselare.

17:10 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.