23-12-07

Artikel Sport.be

Dejaeghere en Koech winnen Iris Lotto CrossCup
Veerle Dejaeghere heeft in Brussel de Iris Lotto CrossCup gewonnen. Bij de mannen ging de overwinning naar de Keniaan Paul Koech.
Veerle Dejaeghere. (foto photonews)
In het Park van Laken moesten de vrouwen vier ronden van 1500 meter afleggen. Na de eerste ronde vormde zich een kopgroep van 15 met daarbij drie Belgen: Veerle Dejaeghere, Nathalie De Vos en Xenia Luxem.  Half wedstrijd moest Luxem samen met vier anderen vooraan afhaken.

Opschudding aan het eind van de derde ronde toen topfavoriete Lornah Kiplagat met een pijnlijke grimas aan de kant stond. De Keniaanse Nederlandse had zich geblesseerd aan de knie en kon niet meer verder.

De Oekraïense Holovchenko rook haar kans en stak nog een tandje bij, gevolgd door de Ethopische Bedada, de Hongaarse Kalovics en onze landgenote Veerle Dejaeghere. In de slotronde kraakte Kalovics als eerste.

Een halve ronde voor het einde achtte Dejaeghere haar moment gekomen. Ze snelde weg van Holovchenko en Bedada en hield stand tot op de meet. Een schitterende overwinning voor de 34-jarige Izegemse! Holovchenko werd tweede, Bedada derde, Kalovics vierde en de Nederlandse Herzog vijfde.

Nathalie De Vos werd tweede Belgische op een mooie zevende plaats. Xenia Luxem legde beslag op de elfde plaats.

18:03 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.