23-12-07

Verslag site VAL

Veerle Dejaeghere stunt in het park van Laken
 547
De vrouwen zijn net gestart. Veerle Dejaeghere zal er de veldloop van haar leven lopen. (© Nadia VERHOFT)
 

23/12/07 (Brussel) - Nooit eerder slaagde een Belgische vrouw erin een podium te versieren in de internationale manche van de CrossCup, nadat die naar het park van Laken verhuisde. In 1994 werd Lieve Slegers vijfde en pas vorig jaar deed Veerle Dejaeghere één plaatsje beter.

 


Ditmaal maakte de bij Hulshout aangesloten West-Vlaamse echter meteen - het leek wel de beek van de steeple - een hele sprong voorwaarts. Ze won inderdaad met duidelijk verschil onder de schaduw van het Atomium.
Lornah Kiplagat zette de wedstrijd op een gladde omloop door de lichte dooi niet dadelijk naar haar hand, zoals kon worden verwacht, zodat een groep van elf lange tijd samenbleef met daarbij Veerle, Nathalie De Vos, Mimi Belete en ook Xenia Luxem, die het tot halfweg uithield bij de top.
Op anderhalve kilometer van het einde bleef Kiplagat echter plots langs de kant staan met een blessure en wat verder ontplofte de race. Veerle ging mee met gewezen Europees kampioene Holvchenko/Ukr en Etea Bedada/Eth en trok in de laatste hectometers warempel met succes zelf in de aanval. Nathalie verloor in de spurt enkele plaatsen en eindigde zevende net achter de Nederlandse Adrienne Herzog. Xenia hield het tempo strak en werd elfde net achter

19:31 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.