13-01-08

Artikel sport. be over Hulshout

Dejaeghere en Desmet bevestigen in Hulshout
Veerle Dejaeghere heeft in Hulshout de vijfde manche van de Lotto CrossCup gewonnen. Bij de mannen was Pieter Desmet niet te stoppen. Dejaeghere en Demset verstevigen hun koppossitie in de Lotto CrossCup.
Veerle Dejaeghere. (foto belga)
Dejaeghere bewees haar uitstekende vorm en liet al haar opponentes achter. Nathalie De Vos kwam met dik 20 seconden achterstand als tweede binnen, Xenia Luxem was even later derde.

De Ethiopische Mimi Belete finishte als vierde, Stefanie De Croock vijfde. Door haar nieuwe zege kan Dejaeghere de eindoverwinning in de Lotto CrossCup nog amper ontglippen.

Bij de mannen deed Pieter Desmet een uitstekende zaak met het oog op de eindzege. In de eerste ronde moest hij wel de snel gestarte Mario Van Wayenberghe laten gaan, maar even later waaide die vanzelf terug.

Er ontstond een kopgroep van drie met Desmet, Tom Van Hooste en de Keniaan Edwin Kipkorir. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Desmet er vandoor. Kipkorir kraakte, maar Van Hooste probeerde aan te klampen. Uiteindelijk moest hij toch buigen voor Desmet. Van Hooste en Kipkorir maakten het podium compleet. Van Waeyenberghe werd vierde en Jesse Stroobants vijfde.

23:33 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.