13-01-08

Veerle wint in Hulshout (site Val)

554
Veerle Dejaeghere zegeviert voor eigen club in Hulshout. (© Nadia VERHOFT)
 

13/01/08 (Hulshout) - De West-Vlaamse CrossCupleiders Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet hebben ook de vierde wedstrijd van het regelmatigheidscriterium naar hun hand gezet. In de Antwerpse Zuiderkempen kon het duo zich na individuele winst al stilaan opmaken voor de eindzege.

 


Het was de eerste keer dat Hulshout in de CrossCup werd opgenomen en meteen mocht de lokale club zich verheugen in de top twee in de vrouwenkoers. Toen Veerle Dejaeghere het initiatief nam, kon alleen Mimi Belete aanklampen. Maar het tempo van Veerle bleek toch te hoog gegrepen voor de Kortrijkse asielzoekster. “Het ging nochtans niet zo vlot als in Brussel”, leek Dejaeghere zich nadien nog te verontschuldigen. Belete moest nadien ook een onder stoom komende Nathalie De Vos laten passeren. Nathalie, wegens haar beroepsopleiding in het leger nog steeds niet op volle slagkracht, zorgde meteen voor hetzelfde topduo op dit podium als vorig jaar. Slechts één detail verschil: beide nationale topveldloopsters treden nu aan in het shirt van AC Hulshout.
De derde podiumplaats was voor een opnieuw sterk acterende Xenia Luxem. De Olse-ingenieur gleed ook voorbij Belete en veroverde haar eerste topdrie plaats in het criterium sedert haar jeugdwedstrijden. Mimi Belete kon nog net Stephanie De Croock afhouden, terwijl Elke Van Hoeymissen haar eerste CrossCup in de buurt van dat duo op plaats zes besloot.

23:27 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.