22-02-08

Stage in Yantai

Belgen op acclimatisatiestage in Yantai
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) stuurt de geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen in Peking vooraf naar Yantai op acclimatisatiestage.
Yantai is een havenstad gelegen aan de Oostkust van China. Ze telt om en bij de 7 miljoen inwoners. Peking ligt op 2 uur vliegen van Yantai.

De beslissing werd genomen na een grondige analyse door Eddy De Smedt, de Directeur Topsport van het BOIC, en na overleg met de technisch directeurs van verschillende sportbonden.

BOIC: 'Snelle transfer, uniek uitgeruste infrastructuur en specifieke klimatologische omstandigheden'
"Yantai werd weerhouden omdat de stad een snelle transfer tussen de training- en competitiesites toelaat en vooral omwille van zijn uniek uitgeruste sportinfrastructuren", klinkt het.

"Het is belangrijk voor de teamspirit van het Belgian Olympic Team dat alle atleten op dezelfde plaats hun stage hebben, ook indien niet alle atleten tegelijkertijd zullen aanwezig zijn. De stageperiode voor iedere atleet is afhankelijk van zijn competitiemomenten", vertelt delegatieleider Philippe Rogge

De zwemmers zullen vanaf eind juli als eersten toekomen, gevolgd door de voetballers. De rest van de atleten zal volgen in functie van de competitiekalender. Rond midden augustus zullen de mountainbikers als laatste atleten de stageplaats verlaten.

MET DE GROENTEN VAN FRANK FOL

"Yantai biedt zeker ook voordelen wegens de jetlag van 6 uur en de zeer specifieke klimatologische omstandigheden in dit gedeelte van Azië, ik denk aan de zeer hoge temperaturen (+/- 35°) en relatieve vochtigheidsgraad (+/- 85%) waaraan de atleten zich zullen moeten aanpassen", weet dokter Marc Vangrinsven.

"Om alle nodige voorzorgen te nemen, zullen we ons op gebied van voeding kunnen buigen op een bijkomende controle dankzij de samenwerking met groentekok Frank Fol", besluit Vangrinsven. 
han10v

15:50 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een goede voorbereiding naar het OS mag natuurlijk niet ontbreken. Mijn vliegticket is geboekt en net als Athene 2004 kom ik ook de vlamingen aanmoedigen ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 29-02-08

De commentaren zijn gesloten.