13-03-08

Artikel De Morgen over Veerle

art_large_287752
BOIC moet meer doen rond mensenrechten in China"

 
Veerle Dejaeghere steunt de eisen van Groen! en Ecolo.
Tijdens de komende Olympische Spelen in China moet het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) meer doen om de schendingen van de mensenrechten in China aan te kaarten. Dat vinden de partijen Groen! en Ecolo, die vandaag hun eisen overhandigden op de zetel van het BOIC.

"Op grote schaal"
"Tijdens de Olympische Spelen moet er ook aandacht zijn voor wat er buiten het sportstadion gebeurt", zegt Groen!-kamerlid Wouter De Vriendt. "We kunnen er niet naast kijken dat de mensenrechten in China op grote schaal worden geschonden."

Het BOIC liet eerder al weten dat de Belgische deelnemers aan de Spelen zich over de mensenrechten mogen uitspreken. Maar het politiek charter indachtig mogen ze tijdens de Spelen op de sites zich niet over politieke zaken uitspreken.

Veerle Dejaeghere
Groen! en Ecolo vinden dat het BOIC proactiever moet optreden, door bijvoorbeeld een boodschap rond mensenrechten op de sportkledij van de atleten te plaatsen. Ook vinden ze dat het BOIC er mee over moet waken dat alle merchandisingartikelen gemaakt zijn in goede arbeidsomstandigheden, zonder kinderarbeid of uitbuiting.

Ze vinden ook dat de Belgische atleten een gezamenlijke verklaring moeten plaatsen op een weblog. Atlete Veerle Dejaeghere steunt de eisen van Groen! en Ecolo, maar was vandaag niet aanwezig bij de actie aan het BOIC. (belga/svm)

17:13 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.