14-08-08

Artikel Het Laatste Nieuws 14 augustus

Zware opdracht voor Veerle Dejaeghere op 3000m steeple

large_469020

"Het wordt moeilijk", aldus Dejaeghere.

België is op de Spelen van Peking zowel bij de mannen als bij de vrouwen vertegenwoordigd op de 3000m steeple. Vrijdagavond staat de reeks van Veerle Dejaeghere op het programma, en zaterdagmorgen probeert Pieter Desmet zich op zijn beurt te plaatsen voor de finale. Beide atleten staan echter voor een zware opdracht.

"Heel moeilijk"
"Alles in de voorbereiding is uitstekend verlopen", vertelde Veerle Dejaeghere. "Ikzelf ben er dus klaar voor, maar het wordt heel moeilijk om de finale te halen. Ik heb gezien dat er 62 meisjes zijn ingeschreven, en slechts 15 mogen er daarvan naar de finale. Er zijn veel meisjes die de 5000m beu zijn en die het nu op de steeple proberen."

Afwachten
Ook een Marta Dominguez (nvdr. die onder meer goud pakte op de 5000m op het EK 2006 en op het EK veldlopen vorig jaar) bijvoorbeeld komt hier uit op de 3000m steeple. Mijn tactiek zal afhangen van de reeks, en van welke tijden er al gelopen zijn. Als ik zie dat het een trage wedstrijd is, dan zal ik de wedstrijd misschien zelf in handen pakken."

Dejaeghere begint in Peking aan haar tweede Spelen. De 35-jarige West-Vlaamse liep op de Spelen van Sydney in 2000 de halve finales op de 1500m.

06:49 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Veerle, we wensen je veel succes vanavond! we hopen dat je het evengoed als hier in Japan doet. We duimen -supporteren ! You make it!! Ken, Linda, Aska, Hana, Tamon (loopt volgende week de 3000m steeple in Nara-junior wedstr.)

Gepost door: fam.Nishinaka-Vander Schaeven | 15-08-08

veel succes, veerle!!!!!!!!!!!!

Gepost door: tom | 15-08-08

De commentaren zijn gesloten.