15-08-08

Artikel SPORT.BE

Veerle Dejaeghere niet naar finale 3000m steeple
Veerle Dejaeghere heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 3000 meter steeple. De West-Vlaamse finishte in een tijd van 9:54.65 en werd 10e in haar reeks.
Veerle Dejaeghere: 'Het was een rotkoers'. (foto belga)
De eerste vier van elke reeks en de drie tijdsnelsten plaatsten zich voor de finale. Dejaeghere zette uiteindelijk de 39e tijd neer op 51 deelneemsters.

"Het was een rotkoers", aldus Dejaeghere, die met 9:28.47 het Belgisch record in haar bezit heeft. "Ik wist vooraf dat ik een snelle tijd zou moeten neerzetten, want ik had de tijden van de eerste reeks gezien."

"Ik wist dat ik rond de 9:29 zou moeten lopen, dus ik dacht 'ik probeer het'. Op trainingen had ik namelijk de laatste tijd sterk gelopen. Blijkbaar zijn we in de reeks dan heel snel gestart, maar ik voel dat altijd alleen maar als het te laat is. De eerste twee ronden probeerde ik altijd bij de eerste vier te zijn, maar plots voelde ik het in mijn benen."

"Ik wilde dan nog meegaan voor de snelste tijden, maar ook dat ging niet. Ik was compleet kapot. Met de warmte had ik daarentegen minder last. Vorig jaar op het WK in Osaka was het erger."
artikel site Val

Veerle Dejaeghere had gezien hoe de eerste serie keihard van stapel liep. Voor een kwalificatie in de finale moest ze in de tweede serie ofwel binnen de top vier ofwel haar Belgisch record aan diggelen lopen.
Eén kilometer zag het er goed uit voor Veerle, maar toen kwam de weerbots in wat wellicht haar laatste steeplwedstrijd uit haar loopbaan werd. Veerle viel terug naar plaats 10 in een niet representatieve 9.54.65. De 39ste chrono van de 51 deelneemsters, waardoor meteen een punt achter haar Olympisch avontuur werd geplaatst.


17:30 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.