15-08-08

artikel sporza

Dejaeghere gaat eruit op 3.000m steeple

vr 15/08/08 - Veerle Dejaeghere heeft geen plaats in de finale kunnen versieren op de 3.000 meter steeple. Dejaeghere werd op haar laatste Spelen tiende in haar reeks.

De opdracht van Dejaeghere was erg zwaar. De top vier van de drie reeksen en de drie beste verliezende tijden mochten naar de finale.

In de eerste kilometer ging onze 34-jarige landgenote nog goed mee met de kopgroep, maar na anderhalve kilometer was het kalf verdronken.

Ze viel terug naar de negende positie en probeerde die vast te houden, maar in de laatste rechte lijn liep een Keniaanse haar nog voorbij.

Dejaeghere eindigde met een tijd van 9'54"65. Haar Belgisch record bedraagt 9'28"47, dit jaar liep ze al eens 9'35".

De zege in Dejaegheres reeks was voor de Russin Tatjana Petrova met 9'28"85.

Het steeple bij de vrouwen staat voor het eerst op het olympisch programma.

Dejaeghere: "Wilde afscheid met finale"

Veerle Dejaeghere liep uiteindelijk de 39e tijd. Na haar race was ze erg ontgoocheld: "Ik wilde afscheid nemen van de Spelen met een finale."
 
55893360
(PhotoNews)

"Ik wist dat het heel moeilijk zou worden, maar de voorbije week liep ik toch heel goeie trainingstijden."

"Maar toen ik zag dat er in de eerste reeks zo snel gelopen was, wist ik dat het heel snel zou moeten gaan, dat ik zelfs een Belgisch record zou moeten lopen."

"Ik ben dan ook snel gestart en wilde per se bij de eerste vier blijven. Maar dan kreeg ik een klop van de hamer en in de steeple komt die hard aan."

"Achteraf gezien had ik misschien beter kalm opgebouwd. Ik vind het echt spijtig. Ik had mijn olympische carrière graag met een finale afgesloten."

 

2554371523

16:05 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.