23-10-08

 

Veerle Dejaeghere begint aan de laatste maanden van haar carrière
'Eindigen in schoonheid'

Met de aflossingsmanche van de CrossCup in Gent wordt het veldloopseizoen zondag officieel op gang geschoten. Veerle Dejaeghere, al zeven keer eindwinnares van de CrossCup, begint aan de laatste maanden van haar carrière. 'Vanaf januari sta ik weer voor de klas,' zegt ze.


De 35-jarige Veerle Dejaeghere bereidde zich in Zuid-Afrika voor op het nieuwe veldloopseizoen.

'Ik heb er veel getraind en veel kilometers gelopen in goede weersomstandigheden', vertelt de atlete van Hulshout. 'Na mijn tegenvallende prestatie op de Olympische Spelen had ik het moeilijk om de draad weer op te pikken, maar in Zuid-Afrika kon ik weer genieten van het lopen. Ik kan echter moeilijk inschatten hoe het momenteel met mijn vormpeil is gesteld.'

'De aflossingsmanche vindt vroeg in het seizoen plaats, maar ik vind het wél leuk. Anders zouden we al meteen met het serieuze werk moeten starten.'

Met naast Veerle Dejaeghere ook Nathalie De Vos en Evelien De Haes in het team hoopt AC Hulshout sterk voor de dag te komen in Gent.

'Vilvoorde, met de aanwinsten Kithusi en de zusjes Belete, en Daring Club Leuven zijn de ploegen die er volgens mij bovenuit steken,' kent Dejaeghere haar team niet meteen de favorietenrol toe.

Voor het vervolg van de CrossCup verwacht de Bloso-atlete vooral concurrentie van Nathalie De Vos, Mimi Belete en Xenia Luxem.

Dejaeghere weet echter nog niet of ze tot het einde van de winter in competitie blijft. Het Europees kampioenschap, dat op 14 december in Brussel plaatsvindt, wordt mogelijk de laatste wedstrijd uit haar carrière.

'Mijn beste resultaat op een EK is een twaalfde plaats, het zou mooi zijn als ik ook dit jaar rond die plaats kan eindigen, gesteld dat ik me kan selecteren. We moeten in Brussel echter acht kilometer afleggen, en dat is voor mij eigenlijk een tweetal kilometer te lang,' geeft Dejaeghere aan.

'Na het EK zal ik beslissen of ik nog doorga tot het einde van het veldloopseizoen. Daarbij zal ik rekening houden met mijn plaats in de tussenstand van de CrossCup. Als ik niet bij de eerste drie sta, heeft het niet veel zin om de resterende wedstrijden nog af te werken.'

'Bovendien loopt mijn profcontract bij Bloso eind dit jaar af en zal ik vanaf volgend jaar weer voor de klas staan. Ik combineerde die job in 2005 al met mijn trainingen en wedstrijden, maar het wordt afwachten of ik ook nu de combinatie kan volhouden. Als ik toch nog doorga, dan zet ik er in maart in ieder geval definitief een punt achter,' zegt Veerle Dejaeghere.

'Of ik er nog honderd procent voor ga nu ik aan mijn laatste maanden bezig ben? Dat is héél zeker. 'Peking liet een wrange nasmaak en ik wil graag in schoonheid eindigen,' laat Veerle Dejaeghere geen twijfel bestaan over haar motivatie.


 Ines Ielegems

19:55 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.