27-10-08

 

B1_GGR2243MT.1+WALKOFFAME

Walk of Fame eert ereburgers

Burgemeester Karlos Callens, Veerle Dejaeghere, Laura Lynn, Filip Vanhaecke en Marc Degryse onthullen de Ardooise 'Walk of Fame'.


Verdienstelijke Ardooienaren vereeuwigd met ster

ARDOOIE - Ardooie is een vier sterrengemeente. Hollywood achterna werd op het Marktplein de lokale Walk of Fame geopend. Ter hoogte van de vrijheidsboom wandel je voortaan tussen de sterren. Teksten Jan Maeseele, foto's Stefaan Beel

Daar waar ooit het monumentale standbeeld stond van Mgr. Roelens, de eerste blanke bisschop in Congo, krijgen Marc Degryse, Veerle Dejaeghere, Laura Lynn en Filip Vanhaecke nu eeuwige roem. Zij zijn niet toevallig de vier ereburgers van Ardooie die uitverkozen werden om de sterrengalerij te bevolken.

Marc Degryse voetbalde destijds bij Club Brugge, de Rode Duivels en verschillende topploegen. Sabrina Tack ontpopte zich in korte tijd tot Laura Lynn, de Vlaamse schlagerkoningin. Veerle Dejaeghere is crosscupkampioene en de Olympische trots in de gemeente en Filip Vanhaecke schrijft al meer dan dertig jaar geschiedenis in het afstandslopen.

De Ardooise Walk of Fame moet volgens Burgemeester Karlos Callens Ardooie nog meer op de kaart zetten. 'Maar het is ook een waardering voor de verdienstelijke Ardooienaren die uitstraling geven aan de gemeente', aldus Callens.

Het Marktplein heeft nu al twee standbeelden en in de schaduw van de kerktoren komt een wandelbos.

13:24 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.