30-10-08

Bericht van Veerle

Hallo allemaal!

De Olympische Spelen zijn afgelopen…

De aandacht van media is afgelopen…

Maar de problemen rond de mensenrechten zijn nog altijd niet opgelost…

De Olympische Spelen waren een waar spektakel. Jammer dat China meer bezig was met zijn imago dan met de inhoud…

Tijdens de Spelen ging China gewoon door met de vervolging en de bestraffing van activisten en journalisten…

 

In mei kwamen alle Belgische Olympiërs samen.

Het idee  groeide om met iets positiefs de aandacht te blijven vestigen op de probleemsituaties in China.


foto's China 767

Daarom werd beslist om via een veiling (met allerlei leuke attributen!) geld in te zamelen voor 3 SOS Kinderdorpen in China :

·         Eén kinderdorp in Peking:

·         Eén kinderdorp in Yantai:  de plaats van onze pre-Olympische stage

·         Eén kinderdorp in  Lhasa: de hoofdstad van  Tibet, waar de aardbeving er  heel wat families trof.


foto's China 773

 

SOS Kinderdorpen is een geweldige organisatie!

SOS Kinderdorpen zet zich al bijna 60 jaar wereldwijd in voor thuisloze kinderen. In een warme familieomgeving krijgen ze in eigen land kans op een nieuwe toekomst.

Wereldwijd vangt deze organisatie 73.000 kwetsbare kinderen en jongeren op in 500

Kinderdorpen verspreid over 132 landen. Verder zorgt ze via familieversterkende programma’s ook

wereldwijd voor directe zorgen (voedselpakketten, schoolgeld, medische zorgen) voor meer dan 1

miljoen kinderen en hun familie.


Tijdens de pre-Olympische stage bezocht ik samen met de 4 x 100 ploeg het kinderdorp in Yantai!

Dit was echt een heel aparte ervaring!


foto's China 770

 

Van donderdag 30oktober tot en met donderdag 6 november (middernacht) organiseren we een online veiling ten gunste van SOS kinderdorpen.

Daarom wil ik iedereen oproepen om toch eens een kijkje te nemen op de website van www.topsportvlaanderen.be of www.spotter.be/sportveiling

 

 

De medewerking van de Vlaamse topatleten is groot. Bijna 50 attributen worden geveild: soms kleine dingen met een speciaal verhaal, soms grote dingen ook met een speciaal verhaal.

Unieke stukken zoals het wedstrijdpakje van Kim waarmee ze haar laatste wedstrijd in Brussel (de memorial) heeft gelopen., Karin Donckers schenkt zelfs een paard!

Daarom zou ik iedereen willen oproepen om eens een kijkje te nemen op de site…

Want kinderen  zijn de toekomst, hé!


foto's China 775

 

Alvast bedankt!

Groetjes,

 

Veerle

20:16 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Foto van Veerle tussen jonge atleten van Hamme

P1030537

14:01 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-08

Foto reportage van Veerle (relays door Jorgen)

fred

16:32 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-08

 

B1_GGR2243MT.1+WALKOFFAME

Walk of Fame eert ereburgers

Burgemeester Karlos Callens, Veerle Dejaeghere, Laura Lynn, Filip Vanhaecke en Marc Degryse onthullen de Ardooise 'Walk of Fame'.


Verdienstelijke Ardooienaren vereeuwigd met ster

ARDOOIE - Ardooie is een vier sterrengemeente. Hollywood achterna werd op het Marktplein de lokale Walk of Fame geopend. Ter hoogte van de vrijheidsboom wandel je voortaan tussen de sterren. Teksten Jan Maeseele, foto's Stefaan Beel

Daar waar ooit het monumentale standbeeld stond van Mgr. Roelens, de eerste blanke bisschop in Congo, krijgen Marc Degryse, Veerle Dejaeghere, Laura Lynn en Filip Vanhaecke nu eeuwige roem. Zij zijn niet toevallig de vier ereburgers van Ardooie die uitverkozen werden om de sterrengalerij te bevolken.

Marc Degryse voetbalde destijds bij Club Brugge, de Rode Duivels en verschillende topploegen. Sabrina Tack ontpopte zich in korte tijd tot Laura Lynn, de Vlaamse schlagerkoningin. Veerle Dejaeghere is crosscupkampioene en de Olympische trots in de gemeente en Filip Vanhaecke schrijft al meer dan dertig jaar geschiedenis in het afstandslopen.

De Ardooise Walk of Fame moet volgens Burgemeester Karlos Callens Ardooie nog meer op de kaart zetten. 'Maar het is ook een waardering voor de verdienstelijke Ardooienaren die uitstraling geven aan de gemeente', aldus Callens.

Het Marktplein heeft nu al twee standbeelden en in de schaduw van de kerktoren komt een wandelbos.

13:24 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vandaag mooie foto gekregen van Veerle

HZ0051

13:07 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-08

 

Veerle Dejaeghere: "goed gevoel"

Veerle Dejaeghere, die van alle deelnemers van de derde wissel de snelste tijd liep, kwam uiteindelijk als derde over de meet. "Zoals Nathalie De Vos heb ik een echte inhaalrace gelopen. Eigenlijk viel het best mee, maar Van Hoeymissen en Belete waren buiten schot. Ik heb een goede stage in Zuid-Afrika achter de rug. Nu is het EK mijn hoofddoel. Daarna volgt het afscheid, allicht in Hulshout."

cc gent 269

20:56 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Mooie foto reportage van Chris De Haes

cc gent 216

cc gent 214

cc gent 229

cc gent 246

cc gent 266

cc gent 268

cc gent 296

cc gent 352

20:53 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

De Vilvoordse Atletiekclub VAC heeft in Gent de eerste manche van de CrossCup voor vrouwen gewonnen. In de estafetterace was het trio Kitushi, De Poortere en Belete sneller dan DCLA uit Leuven. Hulshout, het team van Dejaeghere en De Vos, kon zijn favorietenrol niet waarmaken en eindigde op de 3e plaats.

735026710
 
(VRT)

"De achterstand was al 30" toen ik de stok kreeg", zegt Dejaeghere (foto).

"Ik heb het nog geprobeerd, maar er was te veel wind. Dat ik voor de achtste keer de Crosscup kan winnen? Daar lig ik niet wakker van."

16:58 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-08

 

veerr

KALENDER/CALENDRIER LOTTO CROSSCUP 2008-2009

26/10/2008

GENT

LOTTO CROSSCUP RELAYS VAN OOST-VLAANDEREN

9/11/2008

MOL

LOTTO CROSSCUP VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN

30/11/2008

ROESELARE

LOTTO CROSSCUP VAN WEST-VLAANDEREN

11/01/2009

HULSHOUT

LOTTO CROSSCUP VAN VLAANDEREN - HULSHOUT

25/01/2009

HANNUT

LOTTO CROSSCUP DE HANNUT

15/02/2009

DOUR

LOTTO CROSSCUP DU HAINAUT

1/03/2009

OOSTENDE

BK VELDLOPEN/CB CROSS-COUNTRY (FINALE LOTTO CROSSCUP)

09:51 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-08

 

Veerle Dejaeghere begint aan de laatste maanden van haar carrière
'Eindigen in schoonheid'

Met de aflossingsmanche van de CrossCup in Gent wordt het veldloopseizoen zondag officieel op gang geschoten. Veerle Dejaeghere, al zeven keer eindwinnares van de CrossCup, begint aan de laatste maanden van haar carrière. 'Vanaf januari sta ik weer voor de klas,' zegt ze.


De 35-jarige Veerle Dejaeghere bereidde zich in Zuid-Afrika voor op het nieuwe veldloopseizoen.

'Ik heb er veel getraind en veel kilometers gelopen in goede weersomstandigheden', vertelt de atlete van Hulshout. 'Na mijn tegenvallende prestatie op de Olympische Spelen had ik het moeilijk om de draad weer op te pikken, maar in Zuid-Afrika kon ik weer genieten van het lopen. Ik kan echter moeilijk inschatten hoe het momenteel met mijn vormpeil is gesteld.'

'De aflossingsmanche vindt vroeg in het seizoen plaats, maar ik vind het wél leuk. Anders zouden we al meteen met het serieuze werk moeten starten.'

Met naast Veerle Dejaeghere ook Nathalie De Vos en Evelien De Haes in het team hoopt AC Hulshout sterk voor de dag te komen in Gent.

'Vilvoorde, met de aanwinsten Kithusi en de zusjes Belete, en Daring Club Leuven zijn de ploegen die er volgens mij bovenuit steken,' kent Dejaeghere haar team niet meteen de favorietenrol toe.

Voor het vervolg van de CrossCup verwacht de Bloso-atlete vooral concurrentie van Nathalie De Vos, Mimi Belete en Xenia Luxem.

Dejaeghere weet echter nog niet of ze tot het einde van de winter in competitie blijft. Het Europees kampioenschap, dat op 14 december in Brussel plaatsvindt, wordt mogelijk de laatste wedstrijd uit haar carrière.

'Mijn beste resultaat op een EK is een twaalfde plaats, het zou mooi zijn als ik ook dit jaar rond die plaats kan eindigen, gesteld dat ik me kan selecteren. We moeten in Brussel echter acht kilometer afleggen, en dat is voor mij eigenlijk een tweetal kilometer te lang,' geeft Dejaeghere aan.

'Na het EK zal ik beslissen of ik nog doorga tot het einde van het veldloopseizoen. Daarbij zal ik rekening houden met mijn plaats in de tussenstand van de CrossCup. Als ik niet bij de eerste drie sta, heeft het niet veel zin om de resterende wedstrijden nog af te werken.'

'Bovendien loopt mijn profcontract bij Bloso eind dit jaar af en zal ik vanaf volgend jaar weer voor de klas staan. Ik combineerde die job in 2005 al met mijn trainingen en wedstrijden, maar het wordt afwachten of ik ook nu de combinatie kan volhouden. Als ik toch nog doorga, dan zet ik er in maart in ieder geval definitief een punt achter,' zegt Veerle Dejaeghere.

'Of ik er nog honderd procent voor ga nu ik aan mijn laatste maanden bezig ben? Dat is héél zeker. 'Peking liet een wrange nasmaak en ik wil graag in schoonheid eindigen,' laat Veerle Dejaeghere geen twijfel bestaan over haar motivatie.


 Ines Ielegems

19:55 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

Olympiërs veilen spullen voor SOS Kinderdorpen

veer2

 

Onder het meterschap van Kim Gevaert en Veerle Dejaeghere worden van 30 oktober tot 6 november kledingstukken en andere items geveild waarmee de Olympische atleten in China aantraden. De opbrengst gaat integraal naar de hulporganisatie SOS Kinderdorpen.

veer1


Tijdens de Olympische spelen bezocht Kim Gevaert, ambassadrice van SOS Kinderdorpen, samen met de andere atleten het SOS Kinderdorp in Yantai, het trainingsoord van de Belgische Olympische delegatie. "Kinderen die anders vogels voor de kat zijn, kunnen naar school en worden medisch verzorgd dankzij Kinderdorpen. Ik heb het met eigen ogen gezien dat het werkt", aldus Gevaert.

De veiling vindt plaats op de website topsportvlaanderen.be. De hoogste bieders ontvangen het gesigneerde item uit de handen van de atleet op een gala voor de Wielerzesdaagse van Gent. (belga)

IMG_6412_0

15:44 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Baby of Crosscup twijfelt Veerle

Dejaeghere twijfelt tussen baby en Crosscup

Zevenvoudig winnares van de Crosscup Veerle Dejaeghere twijfelt opnieuw aan haar afscheidsdatum. Op 14 december zou ze afzwaaien tijdens het Europees kampioenschap in Brussel. 'Maar ik zou graag nog voortdoen na het EK', meent ze nu.Veerle Dejaeghere (35) stelt haar laatste wedstrijd alsmaar uit. Wordt het dan toch niet 14 december? 'Het wordt afwachten hoe de conditie evolueert. Omdat het EK liefst acht kilometer lang is, heb ik een beetje anders getraind: tot 140 kilometer per week. Dat had ik nog nooit gedaan. De vraag is wat de weerslag daarvan zal zijn.'

De man van Dejaeghere wil zo snel mogelijk een gezin stichten, maar de atlete zelf ziet het wel zitten om nog even door te gaan na het EK en pas op 1 maart te stoppen. Op die dag vindt het Belgische kampioenschap plaats, in haar provincie, Oostende. Bovendien maakt dat Belgisch kampioenschap dit jaar deel uit van de Crosscup, en is er voor het eerst een prijzenpot met 600 euro voor de winna(a)r/(es). Als Dejaeghere de Crosscup zou winnen, telt ze trouwens evenveel eindzeges als de nummer één uit de geschiedenis, Vincent Rousseau.

Zondag aflossingOrganisator Jos Van Roy stelde gisteren de zeven wedstrijden in de Crosscup voor, die Sporza allemaal uitzendt. Zondag begint het met een aflossing van drie atleten per ploeg in Gent, daarna vinden zes individuele manches plaats. De wedstrijd in Laken valt voor één jaar weg omdat het EK op hetzelfde parcours plaatsvindt en dat wat van het goede te veel is. Roeselare geldt opnieuw als selectiewedstrijd voor het EK: per categorie kunnen zich telkens zes atleten voor dat EK plaatsen.

Tom Van Hooste en Jesse Stroobants zijn geblesseerd en doen zondag niet mee. Pieter Desmet en bij de vrouwen Veerle Dejaeghere en Nathalie De Vos zijn de topfavorieten voor de eindzege.

Crosscup 2008-2009: Gent (26/10), Mol (9/11), Roeselare (30/11), Hulshout (11/1), Hannuit (25/1), Dour (1/2), Oostende BK (1/3).

www.lottocrosscup.be

 Veerle Dejaeghere kan CrossCup achtste keer winnen

crossVrijdag zijn in Brussel de 28e editie van de CrossCup en het EK veldlopen van half december in het Park van Laken voorgesteld.

Naar traditie begint de CrossCup met een relayswedstrijd voor teams, nu zondag in de Blaarmesen in Gent. Daarna volgen de individuele manches in Mol (9/11), Roeselare (30/11), Hulshout (11/01), Hannuit (25/01) en Dour (15/02). De finale van de CrossCup wordt op 1 maart in Oostende gelopen. Deze manche geldt ook als Belgisch kampioenschap.

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement, moeten de atleten zeker starten in de relays en het BK én in vier van de vijf andere manches.

Bij de mannen wordt het uitkijken naar het duel tussen Tom Van Hooste, die de CrossCup al zes keer won, en Pieter Desmet, de laureaat van de twee voorbije edities. Als schaduwfavorieten worden onder andere Hans Janssens, Jesse Stroobants, Willem Van Hoof, Krijn Van Koolwijk en Mario Van Waeyenberge naar voor geschoven.

Veerle Dejaeghere start als de te kloppen atlete bij de vrouwen. Ze won de CrossCup al zeven keer en doet bij een nieuwe eindzege even goed als de legendarische Vincent Rousseau. "Maar ik denk dat het een beetje moeilijk zal worden", zegt Dejaeghere woensdag. "Ik ben zeker van plan om te lopen tot het EK maar wat daarna gebeurt, is nog afwachten. Omdat het door de Olympische Spelen een zwaarder pisteseizoen dan normaal is geweest, heb ik niet zolang als gewoonlijk kunnen rusten. Ik weet dan ook niet hoelang ik mijn conditie op peil zal kunnen houden. Bovendien wacht mijn man al jaren om een gezin te kunnen stichten, al kan ik dat misschien nog even afhouden", lacht Dejaeghere.

"Een pisteseizoen komt er hoe dan ook niet meer", gaat de 35-jarige Izegemse verder. "Voor het veld leef ik nu nog 100 procent, tot en met het EK. Met de conditie zit het goed. Ik ben sinds maandag terug van een stage in Zuid-Afrika. Daar heb ik vooral gewerkt aan de basisconditie en heel veel trage kilometers gelopen, soms tot meer dan 140 km per week. Voor het snellere loopwerk is het nog te vroeg", besluit Veerle Dejaeghere.

Laken vervangt Oostende

Op 14 december wordt het Park van Laken het decor voor de Europese kampioenschappen in het veld. Oorspronkelijk was de organisatie toegewezen aan Oostende. Door de natte winter en de ongunstige weersomstandigheden tijdens het voorjaar hadden de geplande renovatiewerken aan het veldloopparcours in het Sportpark De Schorre evenwel vertraging opgelopen zodat de Europese atletiekbond in mei aan de Belgische federatie had gevraagd om op zoek te gaan naar een alternatief. Dat is dus het Park van Laken geworden omdat de internationale atletiekwereld het parcours al goed kent dankzij de jaarlijkse organisatie van de CrossCup van Brussel en de organisatie van het WK in 2004.

De vrouwen werken een wedstrijd over 8 km af, de mannen lopen 10 km. Tweeëndertig landen hebben zich ingeschreven. België vaardigt per categorie zes deelnemers af. De toegang voor de toeschouwers is gratis.

 jav (belga)

09:51 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-08

De nieuwe uitrusting van Veerle voor de komende veldlopen

Veerle%201

12:05 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zondag Relays Gent

Normaal gezien zal Veerle samen met Nathalie De Vos en Evelien De Haes de aflossingen lopen in Gent, de grootste concurent zal  VAC zijn (zusjes Belete en Rosemary Kithusi ) en het team ven Leuven.

gent

11:03 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-08

Nieuws van Veerle uit Afrika

Hallo allemaal…

 

Eindelijk weer wat nieuws…

Sorry dat het zo lang geduurd heeft voor ik iets op de site heb geschreven.

Ik had wat tijd nodig om de zure Chinese appel door te slikken…


kaartje

 

Hier op stage geniet ik weer van het lopen.

Michel, Ruben Vandevelde, Xenia en ik verblijven in Potchefstroom (Zuid-Afrika)

Robert en Ansa, de gastheer en -vrouw zorgen goed voor ons.

Zo moeten wij ons enkel op het trainen concentreren.


Potchefstroom

Alles verloopt tot hiertoe goed. Door de vele kilometers voelen we wel hier en daar al een pijntje… Maar we genieten met volle teugen van het goede weer. (Rond de 30°! )

Vorige week stonden vooral trage km’s op het programma.

Deze week zijn we met wat serieuze trainingen begonnen…

 

Naast de dagelijkse zware trainingssessies hebben we een gaatje gevonden om het Nationaal Park Pilanesberg te bezoeken. Tot Rubens spijt zagen we geen giraffen…

Wel een super lief babyolifantje….

In de leeuwenkwekerij konden we een wit leeuwenwelpje en een tijgerwelpje vasthouden!

Wist je dat…

…een witte leeuw €50000 kost…

…Michel afziet op de fiets tijdens onze duurlopen… Ligt het aan de fiets???

…er een mooie groene graspiste is van €15 per dag…

…Xenia liefst op het crossparkoers loopt…

…het hier al 3 maanden niet meer geregend heeft…

…Ruben ’s avonds dj is…

…”Mien, waar is mijn feestneus?” zijn lievelingsliedje is…


IMG_5235

 

 

 

Groetjes,

 

Veerle

 

16:25 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-08

Walk of fame voor Veerle in Ardooie

Ardooie - Burgemeester Karlos Callens krijgt zijn zin. Op zondag 26 oktober wordt hier een eerste stap gezet in de aanleg van een promenade voor lokale mensen die een grote staat van verdienste hebben.

De idee van burgemeester Karlos Callens om in Ardooie een Walk of Fame aan te leggen krijgt vaste vorm. Op zondag 26 oktober worden de eerste vier sterren aangebracht. Het initiatief is geïnspireerd op de prestigieuze promenade in Hollywood, maar dan op dorpsformaat.

Cultuurconsulent Tobias Callewaert spreekt van de Ardooise Star Walk. „De promenade komt op het Marktplein ter hoogte van de vrijheidsboom. Vanaf 26 oktober zullen de wagens tussen de twee parkeerstroken op de aangebrachte sterren rijden.”

Als start worden vier ereburgers vereeuwigd op het beton. Voetballer Marc Degryse, afstandsloper Filip Vanhaecke, loopster en olympisch atlete Veerle Dejaeghere en zangeres Laura Lynn bekomen eeuwige roem. Om in aanmerking te komen voor een ster moet men uitstraling geven aan Ardooie en een uitzonderlijke prestatie leveren op het vlak van sport, cultuur, entertainment of politiek.

De genodigden voor de openingsplechtigheid worden op 26 oktober in het gemeentehuis verwacht tegen 10.00 uur. Om 10.30 uur worden de sterren geplaatst en daarna is er een receptie in het gemeentehuis. (Jan Maeseele)

Nacht_atletiek_282

 

 

13:26 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |