11-01-09

Veerle knap tweede in de crosscup in Hulshout


Veerle tweede in Hulshout en verstevent haar leidersplaats. (foto's van Jorgen Lammens)

 

Veerle Dejaeghere. (foto belga)
Veerle Dejaeghere die aan haar afscheidstournee bezig is, had ook dolgraag gewonnen. Hulshout is haar club en dus wilde ze voor haar sponsor nog eens het uiterste uit de kan halen. Dat deed de West-Vlaamse ook, door permanent een hoog ritme aan te houden en verschillende uitvalspogingen te wagen.

Iedereen kraakte, behalve Almensch Belete. De Ethiopische, die snel hoopt de Belgische nationaliteit te verwerven, is al sinds het begin van het seizoen een maatje te sterk voor de meervoudige Crosscupwinnares. Ook in Hulshout viel er tegen het overwicht van Belete niets te beginnen.

In de laatste ronde plaatste de frele atlete van VAC een versnelling waar Veerle Dejaeghere niet op kon reageren. Belete won dan ook makkelijk voor Dejaeghere. Achter dit duo werden de waardeverhoudingen gerespecteerd. Sigrid Vanden Bempt ging Elke Van Hoeymissen en Rosemary Kitushi ruim vooraf.

DSC_0499

DSC_0500DSC_0512

DSC_0563

 DSC_0566

DSC_0626

Bij de vrouwen keek de Ethiopische Belete, die hoopt om tot Belgische genaturaliseerd te worden, keek op een besneeuwd parcours lang de kat uit de boom, maar liet in de slotronde Veerle Dejaeghere (foto) achter.

"Ik voelde dat ze met me speelde", zei Dejaeghere, die wel heel dicht bij haar achtste CrossCup-zege staat. "De combinatie lopen en leerkracht zijn, is zwaar."

Uitslag vrouwen:

01. Alemensch Belete (Eth)
02. Veerle Dejaeghere
03. Sigrid Vanden Bempt
04. Elke Van Hoeymissen
05. Rosemary Kithusi
06. Xenia Luxem
[ advertentie ]

09:05 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.