20-01-09

Site KBC INDOOR GENT

Dejaeghere neemt tijdens de KBC Indoor afscheid in zaal
Na Tia Hellebaut en Kim Gevaert neemt weldra een derde Belgische topatlete afscheid. Veerle Dejaeghere loopt op haar laatste crossbenen en zet op 8 februari ook een punt achter haar zaalcarrière tijdens de KBC Indoor Vlaanderen. Ze doet er een aanval op het Belgische indoorrecord op de mijl.
Dejaeghere doet een gooit naar het indoorrecord op de mijl. (foto belga)
Die KBC Indoor Vlaanderen is een Memorial in zakformaat, waar een rist buitenlandse vedetten het mooie weer maken, maar ook de allerbeste Belgen zich steevast overtreffen. Het Europees kampioenschap in Turijn is een doel op zich en dus wil elke atleet met ambitie het minimum halen in zijn specialiteit.

AANVAL OP MIJLRECORD

Voor Veerle Dejaeghere zit er geen EK meer in, dat heeft ze inmiddels voor zichzelf uitgemaakt. In Gent doet Veerle een aanval op het Belgisch indoorrecord op de mijl. Dat bedraagt 4.49.55 en is in handen van Corinne Debaets.

"Ik wil in schoonheid afscheid nemen van het indoorpubliek en de zaalatletiek die me zoveel plezier heeft gegeven", zegt Veerle. "Maar of ik in mijn opzet zal slagen is maar de vraag. Deze mijl is slechts een zijsprongetje. Specifieke snelheids- of zuivere weerstandstraining zit er niet meer bij. Ik train nog alleen in functie van die resterende crossen en dat is het dan."

INDOOR OF CROSS

Dejaeghere: 'Wie er in de zomer wil staan op de steeple, loopt in de winter best crossen, zoals ik dat nu al jaren doe.'
Hoewel Dejaeghere goede herinneringen heeft aan enkele indoorwedstrijden, toch koos ze nooit voluit voor de indooratletiek. "Wie er in de zomer wil staan op de steeple, loopt in de winter best crossen, zoals ik dat nu al jaren doe. De beide - cross en indoor - combineren op topniveau is niet aangewezen. Zelf had ik het dolgraag gewild, want indoor is supergezellig."

AFSCHEID

Na de KBC Indoor Vlaanderen volgen nog twee wedstrijden voor de Crosscup: Dour en Oostende. Daarna is het voorbij. "Ik heb nergens spijt van, maar als ik terugblik op mijn atletiekcarrière vind ik dat ik soms te weinig naar mijn lichaam geluisterd heb. Ik heb tweemaal een stressfractuur opgelopen en problemen gehad met een heup en eigenlijk had ik dat allemaal kunnen voorkomen."

Heeft Dejaeghere alles uit haar carrière gehaald? "Ik weet het niet. Mijn trainer beweert dat ik nog sneller had kunnen zijn op de 1.500 meter en de 3.000 meter steeple. Die laatste afstand heb ik te laat ontdekt, maar dat was ook wel zo met de atletiek. Ik was 15 jaar toen ik begon, dat is rijkelijk laat."

"Ik zal de atletiek zeker missen", zegt ze. "Die dagelijkse trainingen in groep waren altijd heerlijk. Voor het gezelschap maar ook om te testen hoever het met de conditie stond. En meestal kon ik met een voldaan gevoel naar huis."

Records van Dejaeghere
Outdoor
1.500 meter   4.05.05      Rome 12.07.02
2.000 meter   5.42.15      Heusden 14.07.01
3.000 meter   8.49.31      Helsinki 15.06.00
2 mijl             9.49.93     Brussel 14.09.07
3.000 steeple  9.28.47      Neerpelt 02.06.07

Indoor
3.000 meter     8.51.96    Gent 25.02.00

14:11 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.