26-01-09

Artikel (Nieuwsblad)

Christoph Deblauwe zal ook na het afscheid van echtgenote Veerle Dejaeghere in het crossmilieu blijven
'Ik verbaas mij over de enorme vooruitgang van Ruben Vandevelde'

De verre verplaatsing beperkt de West-Vlaamse belangstelling voor de CrossCup-manche van zondag in Hannuit. Hanna Vandenbussche past wegens examens. De drie andere lijstaanvoerders Veerle Dejaeghere, Pieter Desmet en Ruben Vandevelde treden wel aan.

Veerle Dejaeghere was deze week onbereikbaar. Echtgenoot Christoph Deblauwe beantwoordde woensdagavond wel de telefoon. 'Veerle vertrok zonder gsm naar een vergadering. Geen bewuste keuze, maar een vergetelheid. Dat overkwam haar al eerder. Veerle heeft dan ook heel wat aan haar hoofd. Zij geraakt vanwege het vele schoolwerk nooit voor half elf in bed sinds zij begin dit seizoen weer als lerares aan de slag ging. Zij mist dan ook nachtrust, maar zelfs met meer slaap zat winst in Hannuit er niet in. De organisatoren deden een inspanning om naast Almensch Belete ook haar één jaar oudere zus Mimi aan de start te krijgen. Gelukkig komen enkel Belgen in aanmerking voor de CrossCup-punten. Veerle hoopt dan ook gewoon alle Belgische meisjes voor te blijven.'

Deblauwe blijft ook na het afscheid van Dejaeghere begin maart na het BK in Oostende in het crossmilieu. Zo staat hij, als clubtrainer bij Molenland, Ruben Vandevelde bij. 'Ik verbaas mij over zijn vooruitgang. Ruben is amper 20, werkt zes dagen per week als fietsenmaker en lag in 2008 een half jaar stil door blessures. Toch draait hij vlot mee in de top-10 van het Belgische veldlopen. Ik denk echter niet dat hij leider blijft in het beloftenklassement. Atelaw Bekele, die een klasse sterker is en weinig achterstand telt, maakt in Hannut immers zijn heroptreden.' (hv)

08:39 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.