25-02-09

Veerle topfavoriet Belgisch kampioenschap in Oostende

Veerle Dejaeghere voor de dubbel
Zondag wordt een belangrijke dag voor de Belgische veldlopers. Dan strijden ze namelijk voor de nationale titels en de eindklassering van de Lotto Crosscup op de Schorre in Stene (Oostende). Voor Veerle Dejaeghere wordt het alvast een bijzondere dag. De West-Vlaamse loopt er haar laatste officiële koers en...kan er voor het eerst Belgisch veldloopkampioen bij de senioren worden.
Veerle Dejaeghere. (foto belga)
Ongelooflijk maar waar! Tenzij een wonder geschiedt zal Veerle Dejaeghere zondag voor de achtste maal eindlaureate worden van de Lotto Crosscup. Een absoluut record, dat meteen vertaalt hoe lang de atlete uit Ardooie het nationale veldlopen heeft gedomineerd. Maar een Belgische crosstitel? Nooit!

"De nationale kampioenschappen vonden altijd heel laat in het winterseizoen plaats", zegt Michel Ramboer, Veerles coach. "Wij lasten meteen na de laatste wedstrijd van de Lotto Crosscup een rustpauze in met de bedoeling zo vroeg mogelijk het minimum te halen voor de Europese of wereldkampioenschappen of de Olympische Spelen in de zomer." Op die manier liet Veerle met uitzondering van 1998, toen ze tweede werd achter Anja Smolders, alle crosskampioenschappen aan haar voorbijgaan.

Zondag wordt het anders. "Veerle is zeer gemotiveerd voor deze laatste wedstrijd. Het is een uitdaging die ze bekroond wil zien met een dubbel: eindlaureate in de Lotto Crosscup en nationaal kampioene", aldus nog Michel Ramboer, die er zondag zelf ook een punt achter zet.

"Ik heb Veerle begeleid van haar 15 jaar tot nu. Het was een plezier en een voorrecht haar te mogen trainen. Veerle had alles. Een echt loperslijf, nooit problemen met gewicht, karakter en doorzettingsvermogen. Gedreven tot en mét, soms wat teveel. Ik moest haar op tijd en stond afremmen. Ik ben echt fier op haar carrière. Ik ben er nu 60, het is mooi geweest. Een betere gelegenheid om afscheid te nemen, kon ik niet kiezen."

16:52 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.