26-02-09

Veerle Dejaeghere: 'Ik draai een bladzijde om'

Veerle Dejaeghere: 'Ik draai een bladzijde om'
Stress zou er niet meer mogen zijn. Na virtueel acht eindzeges in de Lotto Crosscup moet Veerle Dejaeghere zondag nog maar één keer meer winnen om de allerbeste te zijn in de nationale crossgeschiedenis. Toch kriebelt het vanbinnen.
Veerle Dejaeghere: 'Ik geraak moeilijker in slaap de laatste dagen'
"Zenuwen heb ik normaal niet voor een veldloop, maar straks wordt het willens nillens toch anders. De laatste, denk ik dan. Dit mag niet mislopen. Ik weet wat ik kan, maar Sigrid (Vanden Bempt nvdr) is sterk en het parcours is me onbekend. Het is dus een beetje tasten in het duister. Druk is er onrechtstreeks. Iedereen vraagt om interviews, ik besef dat een bladzijde wordt omgedraaid en een periode definitief wordt afgesloten. Ik geraak moeilijker in slaap de laatste dagen..."

Het afscheid valt Veerle Dejaeghere duidelijk zwaar. Onze beste halve fondloopster van het laatste decennium domineerde niet alleen de cross, ze was zich de voorbije jaren ook steeds nadrukkelijker gaan manifesteren als een degelijke steepleloopster. Misschien had ze overstap zelfs te laat gemaakt.

Veerle Dejaeghere: 'Soms denk ik dat ik niet alles heb uitgeprobeerd'
"Het wordt moeilijk om te stoppen. Je moet zoveel afgeven. De trainingen die je zo graag deed, de sfeer van de piste. Soms denk ik dat ik niet alles heb uitgeprobeerd. Anderzijds is daar het verlangen om een gezinnetje te stichten. Daar moet ik ook geen jaren meer mee wachten. Dus kap ik er beter mee."

Zondag kunnen neutrale toeschouwers en supporters een laatste maal een supergemotiveerde Veerle Dejaeghere aan de start verwachten. Het krokusverlof was een onvoorziene gelegenheid om de batterijen nog eens op te laden. Buiten een bijscholing woensdag had ze geen professionele beslommeringen. Die eerste Belgische crosstitel en die achtste eindzege in de Lotto Crosscup: die wordt van haar.

10:09 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

VEEL SUCCES Beste Veerle,

We wensen je allemaal veel succes zondag in Oostende voor die ultieme kroon op je carrière!
Die ene zege moet en zal er nog bijkomen; een hele grote kers die op een hele grote taart!!!
En dat je daarna aan een fantastisch tweede deel van je leven mag beginnen :)

Tot dan,
Jörgen, Anniek & SHARI :)

Gepost door: Jörgen | 26-02-09

Nog even diep inademen Hoi Veerle
Dank voor de voorbije jaren waarop je heel wat veldloopliefhebbers vreugde geschonken hebt. Laat ons hopen dat het zondfag de kers op de taart mag wezen met een zege. Nog even diep inademen voor de start en dan zo vlug mogelijk aan de aankomstlijn komen en liefst als winnares. Denk even aan je wedstrijd in Brussel 2007. Maar hopelijk wordt het niet het laatste intervieuw dat ik van jouw mag afnemen. Oprechte dank ook voor jouw echtgenoot die je zoveel heeft moeten missen en je andere steunpilaar Michel.
Tot zondag
Willy Van Hove

Gepost door: willy van hove | 26-02-09

een steun in het begin en op het einde 17 jaar geleden was ik je steun en toeverlaat tijdens onze studies.Je moest ook telkens trainen in de examens. Ik heb je zolang van op afstand gevolgd maar niet meer gezien. Op je afscheid kom ik je nog eens heel bijzonder een hart onder de riem steken en zou ik je graag zien blinken op het podium. Onze 2 kinderen (8 en 5 jaar) volgen je ook op het scherm en Seppe zit ook al in de atletiek.
Maak er een prachteinde van en ik wens je evenveel succes in je gezinsleven.
lieve groetjes en een dikke steunknuffel
Joke Swyngedouw en Wim Rotty

Gepost door: joke | 28-02-09

we zullen je missen Veerle, heel veel succes morgen op het BK in Oostende. We zullen je wel missen ze bij de atletiek. Zo een vriendelijke dame dat vindt je niet snel.
Morgen nog een Belgische titel bij!!!!

Gepost door: peggy | 28-02-09

De commentaren zijn gesloten.