01-03-09

Veerle stopt in schoonheid

Dejaeghere stopt in schoonheid
dejaeghereart2
Met haar eerste Belgische veldlooptitel en een achtste overwinning in de Lotto Crosscup heeft Veerle Dejaeghere afscheid genomen van de topsport. Ze haalde het in Oostende voor de Ethiopische Almensch Belete en Selien De Schrijder.
De titel in de Lotto Crosscup kon Dejaeghere eigenlijk al niet meer ontglippen. De 35-jarige atlete kwam in alle manches al als eerste Belgische over de meet. Ze nam op de laatste manche in Oostende - tevens het Belgisch kampioenschap op de Lange cross - afscheid van de topsport. Dat deed Veerle Dejaeghere echt in stijl.
062


De voltijdse lerares haalde het ruim voor de Ethiopische Almensch Belete. Jong talent Selien De Schrijder bevestigde haar negende plaats op het EK voor beloften en pakte het zilver. Sigrid Vanden Bempt eindigde vierde en kreeg als derde Belgische het brons. Rosemary Kitushi pakte de vijfde plaats voor Barbara Maveau en de winnares van vorig jaar Elke Van Hoeymissen.
VEERLE6


Alles op de officiële site

Lotto Crosscup Oostende - uitslag vrouwen
1. Veerle Dejaeghere (Bel)
2. Almensch Belete (Eth)
3. Selien De Schrijder (Bel)
4. Sigrid Vanden Bempt (Bel)

5. Rosemary Kitushi (Bel)
6. Barbara Maveau (Bel)
7. Elke Van Hoeymissen (Bel)
1444
Dejaeghere: 'Jammer dat het gedaan is'
Veerle Dejaeghere plaatste met een Belgische titel en de eindwinst in de Lotto Crosscup in Oostende een mooi orgelpunt op haar lange loopbaan. "Het is jammer dat het gedaan is", zei ze achteraf.
Veerle Dejaeghere was natuurlijk heel blij met haar afscheid in schoonheid. "Na al die jaren pak ik hier voor het eerst de nationale titel op de lange cross", zei ze na afloop aan Sporza. "Ik heb meteen tempo gemaakt want het was hier heel zwaar. Ik had wat schrik van Belete toen ze zo makkelijk naast me kwam lopen. Opeens riep er iemand uit het publiek dat ik een kleine voorsprong had. Toen ben ik vol doorgegaan."
095


Dejaeghere kreeg luid applaus in Oostende. "Ja, de mensen zagen mij hier graag winnen. Jammer dat het nu gedaan is met lopen. Ik hou van lopen, maar ik kom niet terug op mijn beslissing. Dat zou al te belachelijk zijn."
 

Veerle Dejaeghere mocht juichen in haar laatste wedstrijd.
(foto PhotoNews)
Veerle Dejaeghere mocht juichen in haar laatste wedstrijd.
 
    Dejaeghere wint in haar laatste cross

zo 01/03/09 - Veerle Dejaeghere is in Oostende voor het eerst in haar carrière Belgisch kampioene veldlopen op de lange afstand geworden. In haar allerlaatste cross pakte ze ook de eindzege in de CrossCup. Atelaw Bekele kroonde zich tot kampioen bij de mannen.

Veerle Dejaeghere maakte de beste start en zorgde voor een strak tempo. 
082


Veerle Dejaeghere viert afscheid met Belgische titel

 veerle-dejaeghere-viert-afscheid-met-belgische-titel_5_460x0

 

16:08 Update Veerle Dejaeghere heeft in Oostende haar carrière op een schitterende wijze afgesloten. Ze werd niet alleen Belgische kampioene, maar ze greep ook de eindzege in de CrossCup.

Dejaeghere kwam sterk voor de dag in haar allerlaatste cross. Ze bepaalde het tempo en enkel Almensch Belete uit Ethiopië kon volgen. De politiek vluchtelinge moest er uiteindelijk in de laatste ronde ook van af.

Genoeg geweest

"Het is mijn eerste Belgische titel, dat doet wel deugd", aldus Dejaeghere. "Het was wel zwaar, want ik heb veel op kop gelopen. Toen er iemand riep dat ik twee meter voorsprong had op Belete, ben ik doorgegaan."

"Ik vind het wel jammer dat het er nu opzit, want ik hou van lopen, maar het is genoeg geweest."

Uitslag CrossCup vrouwen:
01. Veerle Dejaeghere in 22'35"
02. Almensch Belete (Eth)
03. Selien De Schrijder op 30"
04. Sigrid Vanden Bempt 55"

reactie :

Eddy Liekens HEIST-OP-DEN-BERG, 01 maart '09 om 20:26

Een schitterende atlete heeft in schoonheid afscheid genomen met een Belgische titel en de eindzege in de Cross Cup. Proficiat Veerle en bedankt voor het atletiekplezier dat je ons al die jaren gegeven hebt. Nu in de voetsporen van Tia zwanger worden. Kim en Tia weg, nu ook Veerle, maar we zijn gerust, de jeugd staat klaar om hun plaats in te nemen, misschien al op het E.K. indoor in Turijn. We duimen voor Eline Berings en de anderen

16:50 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

afscheid van een mooie atlete Hey veerle,

Een dikke, dikke proficiat met je overwinning in de crosscup in oostende, met een mooi afscheid van de atletiek erbovenop, mooier kon het voor ons niet zijn, ik bewaar nog steeds die medaille van jou diep in mijn hart die ik eens van jou heb mogen ontvangen een paar jaar geleden tijdens de crosscup, misschien herrinner je het wel? Ik heb als atletete en persoon altijd naar je opgekeken, je was altijd mijn favoriete en mijn idool in de atletiekwereld, we gaan je zeker missen op al die komende wedstrijden, je hebt het verdiend, geniet nu maar van je rust en het lesgeven waar je van houdt. Hopelijk komen we elkaar nog eens tegen. Hou je goed, en misschien tot binnenkort?

vele groetjes van dossche vicky
atletiekteam KAAG Gent.

Gepost door: dossche vicky | 01-03-09

een dikke proficiat een heel dikke proficiat veerle met je overwinning op het bk in oostende.
We zullen je glimlach missen ze op de crossen en ook je vriendelijkheid en flavie gaan we ook missen !!!!
veel succes nog en hopen je nog eens te zien !!!!

Gepost door: peggy | 01-03-09

We zullen je missen, merci voor de mooie momenten!

Gepost door: lorenzo | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.