13-03-09

Ex-atlete Veerle Dejaeghere komt op voor Groen!

Ex-atlete Veerle Dejaeghere komt op voor Groen!

 media_xl_856901

Voormalig atlete Veerle Dejaeghere staat op de West-Vlaamse Groen!-lijst voor de regionale verkiezingen van 7 juni. De 35-jarige Dejaeghere liep op 1 maart haar afscheidswedstrijd en veroverde daarbij voor het eerst de titel op het BK veldlopen. Ze is meervoudig winnares van de Cross Cup en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen (2004 en 2008). Dejaeghere woont in Ardooie en combineerde haar profcarrière met een job in het onderwijs. Welke plaats ze zal krijgen op de Groen!-lijst, wordt zaterdag bekendgemaakt op een persconferentie in Izegem met West-Vlaams lijsttrekker Bart Caron en lijstduwer Wouter De Vriendt. (belga/lpb)

 

Veerle Dejaeghere stapt in de politiek

2030929719

(Belga)

do 12/03/09 17:29 - Gewezen hardloopster Veerle Dejaeghere gaat in de politiek. Bij de komende Vlaamse verkiezingen zal ze op de lijst van Groen! staan in West-Vlaanderen. Zaterdag wordt bekendgemaakt welke plaats ze krijgt.

Veerle Dejaeghere is 35 en liep begin deze maand haar laatste wedstrijd.

Ze liep 9 Belgische records en nam 2 keer deel aan de Olympische spelen. Ze liep haar afscheidswedstrijd op 1 maart in Oostende.

Tot nu toe combineerde ze haar atletiekcarrière met een baan in het onderwijs.

Veerle Dejaeghere zet stap naar politiek

 veerle-dejaeghere-zet-stap-naar-politiek_5_460x0

12/03 Veerle Dejaeghere heeft nog maar pas afscheid genomen van de atletiek of ze is al een nieuwe weg ingeslagen. Tijdens de regionale verkiezingen van 7 juni zal ze op de West-Vlaamse lijst van Groen! staan.

Begin maart, tijdens het BK Oostende, zei Veerle Dejaeghere haar atletiekcarrière vaarwel. Ze heeft nu de stap naar de politiek en meer bepaald naar Groen! gezet. Zaterdag maakt de partij bekend welke plaats Dejaeghere op 7 juni krijgt.

Sinds eind november staat Dejaeghere ook voltijds voor de klas. Ze is leerkracht Nederlands voor anderstaligen in drie scholen in Roeselare

 

 

Veerle Dejaeghere zal opkomen voor de groene partij.

(foto Belga)
Veerle Dejaeghere zal opkomen voor de groene partij.

Veerle Dejaeghere stapt in de politiek

do 12/03/09 - Veerle Dejaeghere heeft na haar atletiekcarrière een nieuwe roeping gevonden: de politiek. Op 7 juni komt ze tijdens de Vlaamse verkiezingen op voor Groen!

Veerle Dejaeghere zette onlangs op het BK in Oostende een punt achter haar atletiekcarrière. Nu richt ze haar pijlen op de politiek.

Bij de komende Vlaamse verkiezingen zal op de lijst van Groen! staan in West-Vlaanderen. Zaterdag wordt bekendgemaakt op welke plaats ze zal staan.

Dejaeghere staat sinds eind november ook voltijds voor de klas. Ze geeft Nederlands aan anderstaligen in drie scholen in Roeselare.

 

05:20 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.