16-04-09

Veerle maakt comeback in Oostende

Veerle Dejaeghere maakt comeback in Oostende
Op 1 maart nam Veerle Dejaeghere nog afscheid van de atletiek. Een goeie maand later heeft de loopmicrobe haar al terug te pakken en bindt ze de loopschoenen weer aan op de Partena Run Classics Vlaanderen.
Veerle Dejaeghere. (foto belga)
Dejaeghere zal op zondag 19 april haar opwachting maken in de eerste manche van de Partena Run Classics Vlaanderen in Oostende. Daarna zal ze nog deelnemen aan vier andere stratenlopen van het regelmatigheidscriterium van de Running Tour in Antwerpen, Knokke, Gent en Tessenderlo.

Amper een dikke maand na haar afscheid heeft de loopmicrobe Dejaeghere dus alweer flink te pakken. "Ik heb besloten om deel te nemen aan die wedstrijden omdat ik heel graag loop, maar ook omdat ik nu eenmaal een echt competitebeest ben. Ik betrap mezelf erop dat ik nog constant wil weten hoe de conditie evolueert", aldus de Belgisch kampioene veldlopen.

"Bovendien heb ik eigenlijk nooit echt aan wegwedstrijden meegedaan en dat wil ik toch nog wel eens proberen. Ik hoorde al van heel wat mensen dat de sfeer op zo'n evenement uniek is.
Veerle Dejaeghere: 'Ik miste de trainingen en het in de natuur zijn'
Die vijf wedstrijden leken me dus een ideale overgang naar het definitieve punt achter mijn carrière."

Helemaal stilzitten heeft Dejaeghere de voorbije tijd niet gedaan. "De eerste dagen na mijn afscheid heb ik niet gelopen, maar daarna heb ik de draad al vrij vlug weer opgenomen. Ik miste de trainingen en het in de natuur zijn.

"Ik loop nu terug drie à vier keer per week, maar je kan dat toch niet vergelijken met vroeger", zegt Dejaeghere. "Toen moest ik elke dag presteren, terwijl er nu totaal geen druk meer is. Ik loop nu puur voor mijn plezier. Als ik eens geen tijd of zin heb, loop ik gewoon wat minder of helemaal niet. En een stapje in de wereld zetten kan nu ook al eens, terwijl dat vroeger uit den boze was."

"Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van de Partena Run Classics, want ik heb nooit echt stratenlopen gedaan. Ik hoop alleszins dat het meevalt.
Veerle Dejaeghere: 'Ik ga mijn uiterste best doen en vooral genieten'
Ik weet weinig over het deelnemersveld, maar dat is voor mij ook niet meer het belangrijkste. Ik moet niet meer per se winnen, maar ga natuurlijk mijn uiterste best doen en vooral genieten."

Genieten, dat zullen ook de duizenden recreanten en Start to Runners die voor de fun, voor de sportieve uitdaging en voor hun gezondheid deelnemen. "Ik vind het enorm positief dat zoveel mensen de weg hebben gevonden naar de loopsport, ieder op zijn eigen niveau. Mensen willen bewegen en beseffen meer dan ooit dat sport gezond en nodig is. Dat kan ik alleen maar toejuichen", besluit Dejaeghere.

09:20 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.