27-04-09

Veerle wint in Antwerpen

DEJAEGHERE OUTSTANDING OP 5 KM

Veerle Dejaeghere
demonstreerde in de ASICS Ladies Run 5 km. Net als in de Run Oostende liep ze solo naar de eerste plaats, waardoor ze haar leidersplaats in de Partena Run Classics Vlaanderen verstevigt.

Met 15:38 pakte Dejaeghere de eerste plaats. Veerle Van Linden was tweede in 15:51, Elke Van Hoeymissen derde in 16:06.

"De volgende twee wedstrijden die meetellen voor het Partena Run Classics Vlaanderen-klassement zijn 10 km (in Knokke) en 15 km (in Brugge) lang. Dat wordt extra trainen voor mij, want normaal is mijn langste afstand 8 km. Maar we zien wel wat het wordt', bleef Dejaeghere zoals altijd optimistisch

ten20090426_0010

 

ten20090426_0012

04:17 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-09

foto's run Oostende van Veerle

ddo20090419_0004

ddo20090419_0005

10:47 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-09

Foto's Veerle in Oostende

IMG_3181

IMG_3189

 

IMG_3196

 

IMG_3200

 

IMG_3203

 

IMG_3206

22:01 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-09

Veerle Dejaeghere wint bij 'comeback'

Veerle Dejaeghere wint bij 'comeback'

  • zondag 19 april 2009
  • Bron: belga
  • Auteur: ivb

OOSTENDE - Veerle Dejaeghere heeft, amper anderhalve maand na haar afscheid op het BK veldlopen in Oostende, een succesvolle comeback gemaakt. Ze toonde zich de beste in de 19e editie van de Run Oostende, een stratenloop over vijf kilometer.

Dejaeghere is meteen ook de eerste leidster in de Partena Run Classics Vlaanderen. En hoewel de Ardooise lerares ontkent dat het om een heuse comeback gaat, zal ze haar leiderstrui volgende week in Antwerpen zeker verdedigen. Bij de mannen ging de zege naar Patrick Van Petegem.

Met de Run Oostende werd de aftrap gegeven voor de Running Tour 2009 en de Partena Run Classics Vlaanderen. Na twee kilometer liep Patrick Van Petegem, de winnaar van vorig jaar, alleen aan de leiding. In een groepje daarachter zat Veerle Dejaeghere. Zij liep bij de mannen in haar gezelschap weg en schreef de vijf kilometer op haar naam in een tijd van 16:30. Elke Van Hoeymissen werd tweede, Corinne Debaets derde.

Patrick Van Petegem won de strijd bij de mannen na een knappe solotocht in een tijd van 15:49. Voor de Herzelenaar was het al zijn derde zege op rij in Oostende. Lorenzo Coopman finishte als tweede, Kristof Haverbeke werd derde.

'Het was leuk om tussen de mannen te lopen', verklaarde Dejaeghere na haar eerste stadsloop ooit. 'Ze stonden me goed bij met raad. De laatste twee kilometer stond ik er wel alleen voor en dat was geen simpele opgave gezien de felle tegenwind. Maar ik heb alleen standgehouden tegen de natuurelementen.'

Dejaeghere vertelde na de wedstrijd dat ze haar leidersplaats zeker zal verdedigen. 'Enkele dagen nadat ik gestopt was, begon ik al weer te trainen. Ik miste het lopen in de natuur.' 'Dit is echter geen echte comeback. Ik doe het gewoon voor het plezier en omdat ik nooit eerder op straat een wedstrijd liep. Uiteraard is het leuk om een leidersplaats te verdedigen en dus ga ik zeker naar Antwerpen, maar daarna weet ik het nog niet. Zolang het leuk blijft, ga ik door, maar we zien wel hoe het loopt', aldus Dejaeghere, die bij de Vlaamse verkiezingen in juni op de 21e plaats van de West-Vlaamse Groen!-lijst staat.

Uitslagen (5 km):

Vrouwen:
1. Veerle Dejaeghere 16:30
2. Elke Van Hoeymissen 16:47
3. Corinne Debaets 16:57

20:05 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-04-09

Veerle maakt comeback in Oostende

Veerle Dejaeghere maakt comeback in Oostende
Op 1 maart nam Veerle Dejaeghere nog afscheid van de atletiek. Een goeie maand later heeft de loopmicrobe haar al terug te pakken en bindt ze de loopschoenen weer aan op de Partena Run Classics Vlaanderen.
Veerle Dejaeghere. (foto belga)
Dejaeghere zal op zondag 19 april haar opwachting maken in de eerste manche van de Partena Run Classics Vlaanderen in Oostende. Daarna zal ze nog deelnemen aan vier andere stratenlopen van het regelmatigheidscriterium van de Running Tour in Antwerpen, Knokke, Gent en Tessenderlo.

Amper een dikke maand na haar afscheid heeft de loopmicrobe Dejaeghere dus alweer flink te pakken. "Ik heb besloten om deel te nemen aan die wedstrijden omdat ik heel graag loop, maar ook omdat ik nu eenmaal een echt competitebeest ben. Ik betrap mezelf erop dat ik nog constant wil weten hoe de conditie evolueert", aldus de Belgisch kampioene veldlopen.

"Bovendien heb ik eigenlijk nooit echt aan wegwedstrijden meegedaan en dat wil ik toch nog wel eens proberen. Ik hoorde al van heel wat mensen dat de sfeer op zo'n evenement uniek is.
Veerle Dejaeghere: 'Ik miste de trainingen en het in de natuur zijn'
Die vijf wedstrijden leken me dus een ideale overgang naar het definitieve punt achter mijn carrière."

Helemaal stilzitten heeft Dejaeghere de voorbije tijd niet gedaan. "De eerste dagen na mijn afscheid heb ik niet gelopen, maar daarna heb ik de draad al vrij vlug weer opgenomen. Ik miste de trainingen en het in de natuur zijn.

"Ik loop nu terug drie à vier keer per week, maar je kan dat toch niet vergelijken met vroeger", zegt Dejaeghere. "Toen moest ik elke dag presteren, terwijl er nu totaal geen druk meer is. Ik loop nu puur voor mijn plezier. Als ik eens geen tijd of zin heb, loop ik gewoon wat minder of helemaal niet. En een stapje in de wereld zetten kan nu ook al eens, terwijl dat vroeger uit den boze was."

"Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van de Partena Run Classics, want ik heb nooit echt stratenlopen gedaan. Ik hoop alleszins dat het meevalt.
Veerle Dejaeghere: 'Ik ga mijn uiterste best doen en vooral genieten'
Ik weet weinig over het deelnemersveld, maar dat is voor mij ook niet meer het belangrijkste. Ik moet niet meer per se winnen, maar ga natuurlijk mijn uiterste best doen en vooral genieten."

Genieten, dat zullen ook de duizenden recreanten en Start to Runners die voor de fun, voor de sportieve uitdaging en voor hun gezondheid deelnemen. "Ik vind het enorm positief dat zoveel mensen de weg hebben gevonden naar de loopsport, ieder op zijn eigen niveau. Mensen willen bewegen en beseffen meer dan ooit dat sport gezond en nodig is. Dat kan ik alleen maar toejuichen", besluit Dejaeghere.

09:20 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |