20-10-09

artikel crosscup

'Gestopte' Dejaeghere jaagt op negende CrossCup

Veerle Dejaeghere wil de komende maanden de 8 manches van de CrossCup lopen. Dat heeft organisator Jos Van Roy gezegd op de voorstelling van de CrossCup 2009-2010. Dejaeghere liep op 1 maart in Oostende haar afscheidscross. Ze werd er Belgisch kampioene en won ook voor de achtste keer de CrossCup. Al snel na haar afscheid maakte Dejaeghere echter haar opwachting in het wegcircuit en nu duikt ze ook opnieuw het veld in.
 
Lerares

"Het is niet de bedoeling dat Veerle opnieuw profatlete wordt", weet Jos Van Roy. "Ze blijft voltijds lesgeven maar wil deze winter toch blijven lopen. Naar eigen zeggen doet ze dat met bescheiden ambities maar wie Dejaeghere een beetje kent, weet dat ze het de rest knap moeilijk zal maken en normaal ook zal meestrijden voor de eindzege."
 
Rousseau

Als Dejaeghere er in slaagt de CrossCup een negende keer te winnen, doet ze beter dan de legendarische Vincent Rousseau, met wie ze het record nu nog deelt. Bij de mannen mikt Pieter Desmet op een vierde eindzege.
 
Acht zeges

De CrossCup begint naar traditie met een relayswedstrijd voor teams, nu zondag aan de Blaarmeersen in Gent. Daarna volgen de individuele manches in Mol (8/11), Roeselare (29/11), Brussel (20/12), Hulshout (03/01), Hannuit (14/02) en Dour (28/02). De finale wordt op 14 maart gelopen in Oostende. De

14:08 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.