03-01-10

Veerle derde in de crosscup van Hulshout

De Ethiopische Almensch Belete heeft net als in 2009 in Hulshout de vijfde manche van de Lotto CrossCup gewonnen. Haar landgenote Anteneh Emebeth was tweede, Veerle Dejaeghere derde. Bij de mannen was Dame Tasama de snelste. Krijn Van Koolwijk werd knap vierde, Pieter Desmet vijfde.
Belete sprint naar de zege bij de vrouwen. (foto belga)

Veerle Dejaeghere voerde op een besneeuwd parcours de forcing in Hulshout en trok het deelnemersveld uit elkaar. In de tweede ronde konden enkel de 3 Ethiopische atletes Almensch Belete, Geneth Yalew en Anteneh Emebeth haar tempo nog volgen, Veerle Van Linden moest een kloof laten.

Het viertal bleef samen. In de vierde en laatste ronde pakte eerst Emebeth uit met een versnelling, maar haar 3 metgezellen gaven geen krimp. Belete, winnares van de tweede Lotto CrossCup-manche in Mol, liet zich niet zien op kop. Dejaeghere probeerde het op haar beurt, maar ook onze landgenote raakte niet weg.

Zo kregen we een erg langgerekte sprint met 4. Emebeth zette als eerste aan, Belete kon als enige volgen en liep haar nog voorbij. Zo pakte Belete, die het erg tactisch had gespeeld, haar tweede opeenvolgende zege in Hulshout. Emebeth was tweede, Dejaeghere derde, Yalew vierde. Van Linden legde even later beslag op een mooie vijfde plaats.

Met nog drie manches te gaan verstevigt Dejaeghere haar leidersplaats in het Lotto CrossCup-klassement. "Ik wilde graag iets tonen voor eigen volk, maar winnen zat er niet in", sprak Dejaeghere achteraf. "Ik heb in de kerstvakantie goed kunnen trainen en ook goed kunnen rusten. Ik wens mezelf vooral een blessurevrij 2010 toe."
huls8
huls9


Almensch Belete heeft in Hulshout de vijfde manche om de CrossCup gewonnen. De Ethiopische haalde het voor haar landgenote Etea Emebeth en Veerle Dejaeghere. Dankzij haar derde plaats blij die laatste leider in de tussenstand.

 

Belete maakte het verschil pas in de slotkilometers. Ze ging toen solo en liet haar drie concurrentes achter zich. Dejaeghere liep bijna de hele wedstrijd mee op kop.

"Dit is een leuk parcours. Spijtig dat ik het niet heb kunnen afmaken. Tijdens de kerstvakantie heb ik vooral veel gerust. Hopelijk kan ik het seizoen volmaken zonder blessures."

Belete was in 2009 ook al laureate in Hulshout.

Uitslag:

1.A.Belete (Eth) in 21'07"
2.E.Emebeth (Eth)
3.V.DEJAEGHERE
4.G.Yalew (Eth)

DSC_3282


DSC_3300

 

De laatste twee foto's van Jorgen Lammens

18:31 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.