14-03-10

Veerle Belgisch kampioen in Oostende

14/03/10 (Stene-Oostende) - Veerle Dejaeghere/HULS verlengde haar BK-titel op de lange cross en won voor de 9de keer de eindstand van de Crosscup.

 

De Ardooise, die Nederlandse les aan allochtonen geeft, deed met dat laatste één keer beter dan Vincent Rousseau met wie zij tot dan dit record deelde. Het was haar 3de crosstitel, want zij won in 2003 op de korte afstand.

Merkwaardig, omdat zij vorig jaar in Oostende uitbundig haar afscheid aan de competitiesport had gevierd. De 36-jarige halve fondspecialiste van weleer sprak zondag alvast niet meer van afscheid nemen. Waarom ook ? Zij stak ver boven de concurrentie uit. Er kondigde zich na haar nederlaag tegen Selien De Schrijder/RCG in Dour nochtans een spannend duel aan. Barbara Maveau/FLAC mengde zich aanvankelijk ook in de titelstrijd. Zij voerde de forcing. Maar na 2 km wist iedereen beter. Veerle Dejaeghere nam in geen tijd 50m voorsprong op doctoraatstudente Selien De Schrijder en haalde het met 17 seconden. Selien liep even probleemloos voor de 2de keer op rij met het zilver weg. Barbara stond naast het podium. Xenia Luxem/OLSE, bezig aan de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, greep het brons.

BELGA-PICTURE-19330175

 

BELGA-PICTURE-19330120

 

BELGA-PICTURE-19330135

 

BELGA-PICTURE-19330328

21:01 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-03-10

Veerle tweede in de crosscup in Dour

Tijdens de vrouwenrace regende het pijpenstelen. Selien De Schrijder/RCG liep voor haar klassement. Veerle Dejaeghere, snel onderkoeld, diende zich te beperken tot aanklampen. In de eindfase moest ze De Schrijder laten gaan. Selien boekte haar grootste cross-overwinning tot nu toe. Ook Xenia Luxem/OLSE verraste in de aangename zin. Zij bleef Barbara Maveau/FLAC vooraf. Veerle Van linden/DCLA remonteerde de Kenyaanse Masila Ndunge en Stephanie De Croock/ZELE voor de vijfde plaats.

Veerle Dejaeghere: 'Ter plekke bevroren'

Veerle Dejaeghere
trilde als een espenblad na de aankomst. "Ik ben volledig onderkoeld. Nooit kon ik echt met Selien wedijveren. Ik probeerde het een keer of twee van haar weg te gaan, maar het leek wel of ik bleef ter plaatse trappelen. Blij dat dit achter de rug is."

Foto's van site crosscup

BELGA-PICTURE-19046212

BELGA-PICTURE-19046239

 

BELGA-PICTURE-19046036

06:54 Gepost door Veerle Dejaeghere in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |