02-01-11

Veerle wint gemakkelijk in Hulshout

Dejaeghere opnieuw de snelste in Hulshout

BELGA-PICTURE-24527800.jpg

Met groots overwicht heeft Veerle Dejaeghere de Lotto Crosscup in Hulshout gewonnen, de vierde manche in het regelmatigheidscriterium. Ze finishte voor de Ethiopische Almensch Belete. Bij de mannen won de Keniaan Gideon Kipketer.
Veerle Dejaeghere was al voor de achtste keer de beste in Hulshout. De 37-jarige lerares liep van start tot finish aan de leiding en haalde het ruim voor de Ethiopische topfavoriete Almensch Belete, die wel ziek was en even leek op te geven. Dejaeghere wordt ook de nieuwe leider in de tussenstand van de Lotto Crosscup, want Sigrid Vanden Bempt eindigde pas zevende en moest dus vijf landgenoten laten voorgaan.

De derde plaats ging naar marathonloopster Xenia Luxem. De Keniaanse Caroline Chepkwony legde beslag op de vierde plaats voor Selien De Schrijder en Sandra Schenkel. Veerle Dejaeghere was uiteraard zeer tevreden met de winst. "Ik had al een goed gevoel van bij de start en misschien hebben de anderen wel te diep in het glas gekeken bij oudjaar", lacht ze.

"Ik wist wel dat Almensch Belete ziek was. Anders zou het wellicht te lastig geweest zijn om haar te verslaan. In de stand van de Lotto Crosscup doe ik inderdaad een goede zaak. Ik maak weer kans op de eindzege, maar Sigrid Vanden Bempt en Xenia Luxem zijn ook twee taaie klanten voor eindwinst."
Lotto Crosscup Hulshout - uitslag vrouwen
1. Veerle Dejaeghere
2. Almensch Belete (Eth)
3. Xenia Luxem
4. Caroline Chepkwony (Ken)
5. Selien De Schrijder
6. Sandra Schenkel
7. Sigrid Vanden Bempt
8. Hanna Vandenbussche
9. Barbara Maveau
10.Nathalie Ameloot

Dubbelslag Dejaeghere (37) in Lotto CrossCup in Hulshout

© belga

HLN update  De Keniaan Gideon Kipketer bij de mannen en Veerle Dejaeghere bij de vrouwen hebben in Hulshout de vijfde manche van de Lotto CrossCup veldlopen gewonnen. Kipketer demonstreerde en had aan de streep meer dan 20 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. De Ethiopiër Ferku Feyisa werd tweede en een andere Keniaan, Daniel Chebii, derde. Jeroen D'Hoedt finishte als eerste Belg, op de vijfde positie, en bouwt zijn leidersplaats in de CrossCup nog verder uit. Bij de vrouwen is Dejaeghere de nieuwe leidster.

© belga
"Ik ben tevreden met mijn resultaat als eerste Belg, maar kon me niet echt mengen in de strijd om de tweede plaats", aldus D'Hoedt. "Ik ben mijn examens aan het voorbereiden, en moet mijn tijd zo goed mogelijk indelen om mijn trainingsniveau te kunnen aanhouden".

Dejaeghere leider
Bij de vrouwen won Dejaeghere met ruim 10 seconden voorsprong op de Ethiopische Almensch Belete. Xenia Luxem werd derde op iets meer dan 20 seconden. Dejaeghere neemt met nog drie manches voor de boeg de leiding in de CrossCup over van Sigrid Vanden Bempt, die pas als zevende (en vijfde Belgische) over de streep kwam. "Almensch is een beetje ziek. In normale omstandigheden zou ik veel moeite gehad hebben om haar vooraf te gaan", vertelde Dejaeghere.

De volgende manche is op 13 februari in Hannuit. (belga/kh)

16:41 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.