14-02-11

Veerle 3 de in Hannut

Steel en Bekele triomferen in Hannut
Gemma Steel heeft in Hannuit de zesde manche van de Lotto CrossCup bij de vrouwen gewonnen. Veerle Dejaeghere werd knap derde en blijft aan de leiding. Bij de mannen was de zege voor Atelaw Bekele.
Steel haalde het in de spurt van Rutto. (foto belga)

Dejaeghere finishte knap derde en verstevigt haar leiderspositie in het algemene klassement van de CrossCup. Maar eigenlijk werd dat allemaal overschaduwd door de zware blessure voor de Britse juniores kampioene van 2008, Stephanie Twell. Zij leek lange tijd op weg naar de overwinning tot ze in de laatste ronde zwaar ten val kwam en met een open beenbreuk moest worden afgevoerd.

In Hannut staan traditioneel veel buitenlandse kleppers aan de start. Zo ook de winnares van vorig jaar, Almensch Belete uit Ethiopiƫ en zij nam van bij de start resoluut de kop in handen. In haar spoor volgde de Keniaanse Caroline Chepkwony. Veerle Dejaeghere was de enige Belgische die kon aanklampen. Halweg koers nam de Engelse juniores kampioene van 2008 Stephanie Twell het commando over. Zij sloeg meteen een kloof en alleen Dejaeghere en Belete konden aanvankelijk haar tempo volgen. Maar er stond geen maat op de Britse die makkelijk op weg leek naar de eindzege tot het noodlot toesloeg in de laatste ronde. Een simpele misstap had dramatische gevolgen en Twell bleef kermend van de pijn op de grond liggen.

De diagnose was hard: open beenbreuk. Belete had voordien al moeten afhaken en Dejaeghere had intussen het gezelschap gekregen van de Keniaanse Rutto. Plots werd het nog spannend, want uit de achtergrond keerde ook een andere Britse loopster terug, Gemma Steel. Steel ging erop en erover en klopte Rutto in de spurt. Dejaeghere werd derde en neemt een serieuze optie op haar tiende eindzege. Selien De Schrijder werd tweede Belgische op een zevende plaats voor Sigrid Vanden Bempt die negende werd. Xenia Luxem ontgoochelde met een twaalfde plaats.
Dames
1. Gemma Steel (GBr) de 5.700 meter in 19:58
2. Antonina Rutto (Ken) 19:58
3. Veerle Dejaeghere (Bel) 20:01
4. Caroline Chepkwony (Ken) 20:05
5. Almensch Belete (Eth) 20:06
6. Veronica Cheboi (Ken) 20:15
7. Selien De Schrijder (Bel) 20:17
8. Naomi Taschimowitz (Dui) 20:19
9. Sigrid Vanden Bempt (Bel) 20:28
10. Kate Goodhead (GBr) 20:32
Dejaeghere: 'Niet te vroeg victorie kraaien'
"Het begint er stilaan goed uit te zien, maar ik wil zeker niet te vroeg victorie kraaien", zei Dejaeghere die in Hannut derde werd. Lees ook de reacties van de andere protagonisten.

hannuit1.jpg

hannuit2.jpg

hannuit3.jpg

05:10 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.