27-02-11

Veerle wint gemakkelijk in de crosscup in Dour

Veerle Dejaeghere de snelste in CrossCup Dour

Veerle Dejaeghere heeft zondag in Dour de zevende en voorlaatste manche van de CrossCup veldlopen op haar naam geschreven.
Dejaeghere, de leider in de stand, zette haar opponentes al snel op achterstand en haalde het makkelijk voor Xenia Luxem en Sigrid Vanden Bempt. Selien De Schrijder werd vierde, Hanne Vandenbussche vijfde.

Zonder ongevallen pakt de West-Vlaamse op 13 maart in Oostende haar tiende eindzege in de CrossCup. 'Ik heb snel de leiding genomen en ik had meteen wat voorsprong. Toch bleef ik nerveus omdat ik vreesde dat Xenia Luxem zou terugkeren. Ik had hier in Dour misschien het voordeel dat Xenia een marathon voorbereid en Sigrid zich klaarstoomt voor de 1.500 meter op het EK indoor in Parijs (4-6 maart). Ik hoop dat ik in Oostende mijn tiende titel behaal', stelde Dejaeghere.
Vrouwen:
1. Veerle Dejaeghere, de 6000 m in 23.37
2. Xenia Luxem, 24.03
3. Sigrid Vanden Bempt 24.22
4. Selien De Schrijder 24.28
5. Hanna Vandenbussche 24.55
6. Natalie Ameloot 25.13
7. Nathalie Loubelle 25.11
Vrouwen:
1. Dejaeghere 125 punten
2. Vanden Bempt 109
3. Luxem 104
4. De Schrijder 89
5. Schenkel 70
 
 
Dejaeghere: "Buit bijna binnen"
Veerle Dejaeghere zegevierde met grote voorsprong in Dour. "Het was leuk om van bij de start op kop te lopen. Ditmaal ontbrak Almensch Belete en dat maakte toch een verschil. Toch was ik zenuwachtig. Ik verwachtte dat Xenia Luxem zou terugkomen. Die traint op de marathon en heeft altijd een sterke laatste ronde. Met de voorsprong die ik heb, zou het in Oostende niet meer mogen misgaan. Ik mik op een negende eindzege in de Lotto Crosscup. Ik kan de volgende weken mijn kilometers opdrijven dankzij het krokusverlof. Dat zou moeten volstaan voor het BK
Dejaeghere staat door haar zege in Dour dicht bij de eindzege in de CrossCup. (foto belga)


17:20 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.