14-03-11

Veerle Belgisch kampioen in Oostende

veerle.jpg

Dejaeghere: 'Dacht dat ik het niet zou halen'
Tevreden gezichten aan de eindmeet van de Lotto CrossCup in Oostende. Veerle Dejaeghere won voor de tiende keer, maar had het allesbehalve gemakkelijk. Jeroen D'Hoedt werd eindwinnaar bij de mannen.
Veerle Dejaeghere overschreed lijkbleek de meet. "Ik dacht echt dat ik het einde niet meer zou halen", aldus de kersverse kampioene. "Zo hard heb ik afgezien. Eén moment dacht ik zelfs aan stoppen, maar de aanmoedigingen van mijn familie en de toeschouwers brandden me vooruit. In Dour liep ik stukken beter. Het belangrijkste is die titel en de tiende eindzege in de Lotto Crosscup. Hoe het nu verder moet blijft een open vraag. Graag zou ik het nog eens op de piste proberen, maar de tijden lopen van vroeger, lijkt me onhaalbaar."

Sigrid Vanden Bempt
was dolgelukkig met haar derde plaats. "De wedstrijd verliep volgens een ideaal scenario. Ik kon mijn wagonnetje netjes aan de trein van De Schrijder haken, net toen Xenia Luxem moest passen. Daardoor kon ik mijn tweede plaats in de Lotto Crosscup veiligstellen. Na Dour dacht ik nochtans dat het een verloren zaak was. Het indoorkampioenschap in Parijs vergde veel krachten en concentratie. De omschakeling van de zaal naar het veld was niet evident, maar vandaag zat alles mee. Volgend jaar wil ik me uitsluitend op de cross focussen en moet ik nog beter voor de dag komen."

Met haar tweede plaats in het kampioenschap was Selien De Schrijder meer dan tevreden. "Ik had een goeie dag vandaag. Veerle startte zoals gewoonlijk hard, maar ik kon de kloof beperkt houden. Op een bepaald moment leek ik zelfs op haar terug te komen, maar uiteindelijk kwam ik toch nog wat tekort."

Xenia Luxem
maalde niet om haar zevende plaats in het Belgisch kampioenschap. Uiteindelijk is ook dit een rechtstreekse voorbereiding op mijn marathon, binnen een maand in Rotterdam. Maar eerlijk, het verliep niet zoals verwacht. Kennelijk waren alle anderen in topvorm en ik niet. Het belangrijkste is dat ik mijn derde plaats in de Lotto Crosscup heb kunnen behouden. Zoals de wedstrijd verliep kwam ik nooit in aanmerking om Sigrid te bedreigen."

BELGA-PICTURE-25840074.jpg

BELGA-PICTURE-25839589.jpg

BELGA-PICTURE-25839713.jpg

08:11 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Beste Veerle, Hartelijk gefeliciteerd met deze alweer sterke prestatie.
Onze loopvereniging Spiridon Aalst viert in september haar 25 jarig bestaan. Graag hadden wij jou uitgenodigd op onze jubileumviering op zaterdag 17 september in Aalst voor een panelgesprek dat zal geleid worden door Louis De Pelsmaeker. Kan u mij hiervoor contacteren aub? U kan mij ook bellen op 0494-692842. Dank bij voorbaat,
Sportieve groeten,
Lucien Vermaeren, voorzitter Spiridon Aalst.

Gepost door: lucien vermaeren | 14-03-11

Hoi Veerle,
Van harte proficiat met je Belgische titel en 10° overwinning van de CrossCup.
Met bewondering gekeken naar je prestatie.
Hou ons op de hoogte van je verder plannen.

Sportieve groeten, Joris.

Gepost door: Joris Rommelaere | 14-03-11

Veerle,
Een dikke proficiat voor uw Belgische titel cross 2011 tevens voor uw 10° titel van de CrossCup. Wie doet het U na ?

Gepost door: Houbracken Marina | 17-03-11

Dag Veerle,

Van harte proficiat met u Belgische titel en u 10de crosscup!! Nog vele groeten van u vroegere fakteur en van Hélène!! Ze zou graag hebben dat u haar lerares nog eens bent!!

Gepost door: Deklerck Steven en Hélène | 21-03-11

De commentaren zijn gesloten.