25-10-11

Veerle wint crosscup Relays in Gent

Bij de vrouwen viel de wedstrijd eveneens bij de derde wissel in zijn definitieve plooi. Elke Van Hoeymissen en vooral Sigrid Vanden Bempt hadden een sterke indruk gelaten. Vanden Bempt gaf de stok door aan Sandra Schenkel die het laatste stuk met een bonus van 15 seconden kon aanvangen op AV Roeselare. De West-Vlaamse club, die gestart was met Sofie Gallein, had zich het voorbije seizoen versterkt met Barbara Maveau en die kwaliteitsinjectie was meteen in de voorlopige tussenstand te zien. Maveau moest op de 1.500 meter slechts 4 secondjes toegeven aan Sigrid Van den Bempt.
Het was tienvoudig Crosscupwinnaar Veerle Dejaeghere die de achtervolging op Schenkel mocht inzetten. Dejaeghere liep een verstandige koers, knabbelde meter per meter van haar achterstand weg en kon Schenkel de laatste kilometer zelfs nog een kloof slaan. De derde plaats ging naar Racing Gent met Ellen Van Leeuwen, Nathalie Ameloot en Selien De Schrijder.

LCCgent029.jpg

LCCgent032.jpg

Dejaeghere: 'Geen EK Cross'
Er was weer geen kruid gewassen tegen Veerle Dejaeghere. De West-Vlaamse nadert de 40, maar blijkt nog steeds het veld te domineren. "Ik snap het zelf niet", aldus een tevreden winnares. "Ik train nochtans minder dan ooit tevoren en toch lukt het me nog."
"Een elfde Crosscupzege? Het seizoen is nog lang en er kan van alles gebeuren, maar één ding staat vast: het EK in Velenje laat ik aan mij voorbijgaan. Ik kan daar niets gaan doen."

 

17:28 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.