12-03-12

Veerle Belgisch kampioen en eindoverwinnaar Crosscup in Oostende

Bij de vrouwen werden de waarden gerespecteerd. Veerle Dejaeghere, die het ganse seizoen had gedomineerd, liet ook hier geen twijfel bestaan over wie de beste was. De West-Vlaamse duldde slechts een halve ronde het gezelschap van Barbara Maveau en begon toen aan een lange solorace. Leek het er aanvankelijk op dat Selien De Schrijder - terug van weggeweest na een aanslepende blessure - een gooi zou doen naar de derde plaats, moest de atlete van RC Gent al vlug gas terugnemen en zag ze hoe Veerle Van Linden, Gamachu Tulu, Sigrid Vanden Bempt en een verrassend sterke Kim Bosmans haar voorbijsnelden. Zij zou zich uiteindelijk tevreden moeten stellen met een zevende plaats.

Achter Dejaeghere die haar voorsprong op Maveau bleef uitdiepen, ontstond een tweestrijd tussen Van Linden en Tulu. Van Linden, die de laatste wedstrijden van de Lotto Crosscup al een grootse indruk had nagelaten, maakte haar ambities waar en versloeg Tulu voor de derde plaats.

Dejaeghere lukte een dubbelslag. Ze werd voor de vierde maal Belgisch veldloopkampioene en schreef de Lotto Crosscup voor de ... elfde maal op haar naam!

 Veerle Dejaeghere: "ik stop er best mee"

Ze stak met kop en schouders boven de tegenstand uit en toch was ze er niet gerust in. "Ik wilde Barbara eraf lopen, maar het kloofje bleef lange tijd beperkt tot enkele tientallen meter. Pas in de derde ronde voelde ik dat de buit binnen was. En nu? Ik denk dat ik best stop met de cross. Het was een lange, zware winter. Ik word een jaartje ouder en het trainen valt me soms zwaar. Het is niet makkelijk meer om me te motiveren. Vier veldlooptitels en elf eindzeges in de Lotto Crosscup, dat is toch niet mis." Toch brandt nog een vlammetje. Veerle heeft nog wel degelijk olympische aspiraties. "Ik wil het nog eens proberen op de steeple. Snel zal duidelijk worden wat ik nog kan.

http://www.focus-wtv.tv/video/veerle-dejaeghere-wint-bk-v...

 

BELGA-PICTURE-33802964.jpg 

07:28 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.